XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

aniacfiszan pisze:Tak proszę mi wysłać taką liste kont, tylko należy mieć na uwadze, że posiadanie więcej jak jednego konta na xm nie jest zabronione po drugie konta były różne, jedne mikro inne standard, w różnych walutach i raczej rzadko były używane jednocześnie. Do tego były zakładane w dużych odstępach czasu pod różnymi IB, nie dało się przepiąć istniejącego konta pod nowe IB, gdzie np miałam większy zwrot za 1 lota od IB. W ciągu 15 dni roboczych mam otrzymać decyzję w sprawie moich 3400$ czy już może coś wcześniej jest wiadomo?
Pani Anno,
Lista kont rzeczywistych zarejestrowanych na Pani imię i nazwisko w XM.COM została już do Pani przesłana drogą mailową.
W nawiązaniu do kwestii reklamacji, którą przesłała Pani do naszego działu Compliance, otrzyma Pani odpowiedź bezpośrednio od pracownika tego działu gdy decyzja zostanie już podjęta.

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
XM - Excellent Execution

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

andrzej-sk pisze:
irmentruda pisze:to w końcu ten cypryjski broker wypłaca ludziom zyski czy nie? Ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia?
I w czym ten broker jest lepszy np. od takiego Admirala aby się w to XM pakować?

Pzdr.
No raczej większość tam inwestujących ma pozytywne doświadczenie bo inaczej by tam nie inwestowali i robiliby spory szum na forach.
W czym jest lepszy od Admirala? zależy z jakim kontem porównywać.
Na plus należy zaliczyć wpłaty/wypłaty za free, stosunkowo niskie koszty transakcji na EUR/USD czy na ropie lub indexach.
Jak masz konto Real to podaj proszę jakie koszty są na:
ropie, DAX, DJI, NASDAQ.
Wiem, że mogę to sprawdzić na Demo ale tylko teoretycznie.
Na Demo pokazują SUPER aby otworzyć konto Real a potem się okazuje,
że niekiedy nawet nie można handlować niektórymi walorami.

-- sob 03-01-2015, 9:13 --
ext3 pisze:Czy faktycznie stosowano zabroniony arbitraż, czy nie, w interesie brokera leży wyjaśnienie tej sprawy i podanie wyniku rozstrzygnięcia tutaj, bo w sumie to forum jest jednym z największych o tematyce FX w Polsce.
Tutaj ślad po tej sprawie zostanie w necie na długo i każdy szukający info o XM będzie mógł tu zajrzeć za 1,2,3 .. lata.
To forum jest znane z tego, że wszystkie niepochlebne posty na temat brokerów (którzy się tu reklamują)
są usuwane. Takie opinie innych forumowiczów wyczytałem.
Pewno to prawda bo wiele razy widziałem jak przeróżne posty nagle znikały.

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Kazik pisze:To forum jest znane z tego, że wszystkie niepochlebne posty na temat brokerów (którzy się tu reklamują)są usuwane. Takie opinie innych forumowiczów wyczytałem.
Pewno to prawda bo wiele razy widziałem jak przeróżne posty nagle znikały.
Bzdury i żeby to stwierdzić wystarczy przejrzeć różne tematy o brokerach, aby przekonać się że znajduje się na naszym forum cały przekrój opinii od bardzo pozytywnych do bardzo negatywnych. W przeciwnym wypadku byłyby same superlatywy i wychwalanie brokerów.

Forum jest rzetelne i obiektywne, nie ma tutaj oczywiście znaczenia, który broker się u nas reklamuje, a który nie - wszyscy traktowani są jednakowo i sprawiedliwie. Jako administrator forum nie życzę sobie więcej pomówień i oszczerstw, że niepochlebne posty na temat brokerów tutaj się reklamujących są usuwane.

Posty są kasowane jedynie w przypadkach niezgodności z regulaminem forum lub naruszeniem dóbr osobistych lub na wniosek sądów itp.

Przy okazji przypominam, że forum jest publiczne i należy liczyć się z konsekwencjami zamieszczanych tutaj własnych wypowiedzi. Niektóre firmy, instytucje, osoby itd. od razu kierują wnioski do sądu o zniesławienia, naruszenia dóbr osobistych itp. po bezpodstawnych wypowiedziach typu: "Wy złodzieje ukradliście mi...." itp.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Każdy komu zniknęło by z konta 3400$ pisałby takie rzeczy, zwłaszcza, że firma mówi, że nie odda... nie ma tu innych określeń, niech podają do sądu.

Co do reszty postu nie mam zastrzeżeń, komentuje tylko takie oszczerstwa gdzie nikt nie pisze takich rzeczy bez powodu i dla zabawy

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

aniacfiszan pisze:Tak proszę mi wysłać taką liste kont, tylko należy mieć na uwadze, że posiadanie więcej jak jednego konta na xm nie jest zabronione po drugie konta były różne, jedne mikro inne standard, w różnych walutach i raczej rzadko były używane jednocześnie. Do tego były zakładane w dużych odstępach czasu pod różnymi IB, nie dało się przepiąć istniejącego konta pod nowe IB, gdzie np miałam większy zwrot za 1 lota od IB. W ciągu 15 dni roboczych mam otrzymać decyzję w sprawie moich 3400$ czy już może coś wcześniej jest wiadomo?
Ponoć ta lista kont została wysłana. Można wiedzieć ile ich miałaś (wg. listy XM) ?

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

15 od momentu 2013 roku kiedy założyłam pierwsze konto.

Informacja ze strony xm:

Czy mogę otworzyć więcej niż jedno konto inwestycyjne?
Tak. Jednakże w takim przypadku zaleca się wykorzystanie tych samych danych osobowych, jak w przypadku innych kont transakcyjnych.

Jednak nie rozumiem jaki związek z zabraniem mi 3400$ z konta ma posiadanie wielu kont transakcyjnych? przez ostatnie miesiące dawno nie używałam xm, a później korzystałam cały czas z jednego konta?????????????

U każdego brokera o którym wiem można posiadać wiele kont

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

przeczytaj dokaldnie regulamin bo cos mi swita ze max u nich jest kilka kont,
aniacfiszan pisze:15 od momentu 2013 roku kiedy założyłam pierwsze konto.

Informacja ze strony xm:

Tak. Jednakże w takim przypadku zaleca się wykorzystanie tych samych danych osobowych, jak w przypadku innych kont transakcyjnych.

Jednak nie rozumiem jaki związek z zabraniem mi 3400$ z konta ma posiadanie wielu kont transakcyjnych? przez ostatnie miesiące dawno nie używałam xm, a później korzystałam cały czas z jednego konta?????????????

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Przed chwilą z live chat odnośnie wielu kont:

Our company representative will be with you in a moment.

09:44 Melysha has joined the chat.

Melysha | 09:44
Welcome to XM.com! How may I assist you?

Anna | 09:45
hello could you tell me how many account maximum I can have with xm?? can I have more than one account?

Melysha | 09:45
Yes you can.
No maximum as long as they're all active,

Anna | 09:45
ok thank you

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

aniacfiszan pisze:15 od momentu 2013 roku kiedy założyłam pierwsze konto.

Informacja ze strony xm:

Ania walcz. Nie odpuszczaj. Nie można pozwolić żeby broker tak na wydrę okradał klientów.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

na poprzednich kontach nie bylo zadnego salda ujemnego?
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

ODPOWIEDZ