XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Na xm nie było żadnego bonusu u mnie od dawna handel przebiegał normalnie i powtarzam raz jeszcze broker ukradł mi 3400$ z groszami co może zrobić każdemu i co chce może podciągnąć pod jakiś punkt regulaminu, wtedy kiedy zdarzy się zarobić bo gdy się traci wszystko jest dobrze i broker nie ma zastrzeżeń

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

XM-Polska pisze:
aniacfiszan pisze:W dniu dzisiejszym po zamknięciu długo trzymanych zleceń na xm spotkała mnie bardzo nieprzyjemna niespodzianka. Po zleceniu wypłaty połowy środków na skrill xm wysłał mi email z informacją, że pozbawiają mnie całego zysku z konta jak i ja pokrywam koszty za moje wpłaty/wypłaty skrill. Łącznie okradli mnie na kwotę 3406,51$ co widać na screenie, pojawiły się nagle dwie transakcje korygujące tak, że oni są na zero, a ja poniosłam ogromną stratę bo zabrali mi moje wypracowane pieniądze. Sprawę wstępnie opisałam do knf, ale będę jeszcze zgłaszać przez oficjalny formularz jak i do cysecu. Pieniędzy powiedzieli, że nie oddadzą i że nic nie zabrali mi bo jestem wg nich na zero, co za złodziejstwo! Powiedziałam, że sprawę opiszę i będę opisywać wszędzie tak, aby odbiło się to na firmie i zaprzestanę dopiero jak oddadzą mi pieniądze. Nie chcą tego zrobić, sprawa więc trafi do nadzoru. Piszę na forum gdyż może to spowoduje, że xm jednak zdecyduje się mi zwrócić moje 3406,51$. Dla mnie to jest strata ponad 11tyś zł i na pewno tego nie odpuszcze, handel przebiegał normalnie, nie na danych to nie wiem dlaczego taka decyzja. Już gdzies tu czytałam, że komuś coś zabrali, radze uważać na tego brokera bo wyglada to na scam, tego typu zagranie z ich strony... poniżej screen z historii mojego konta xm
Pani Anno,

Proszę zauważyć, iż decyzja dotycząca powyższej sytuacji została podjęta ze względu na Pani aktywność arbitrażową, której dopuściła się Pani, jak zostałam poinformowana przez nasz dział Middle Office, na pozostałych otwartych kontach w XM.COM (miała ich Pani 15). W związku ze złamaniem naszego Regulaminu, decyzją Zarządu było zablokowanie Pani wszystkich kont, o czym została Pani poinformowana oficjalnie drogą mailową.

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
Hehe bardzo ciekawa odpowiedź.
Rozumiem że wasza klienta otwierała 2 przeciwstawne pozycje na Parach skorelowanych (np. Eur/usd i usd/chf) i w momencie zysku (różnicy w spreadach lub minimalnych wartościach kursu) wychodziła z obydwóch pozycji ?
I to jak mam rozumieć było powodem zabrania jej pieniędzy ? Przecież to jakaś kpina jest.

Przecież przynajmniej w teorii wy i tak zarabiacie na spreadach, a drugą stroną transakcji jest ktoś tam inny.
W tym pokrętnym tłumaczeniu, wychodzi na to ze, że to xm.com zawsze było drugą stroną transakcji i po prostu zaczęliście tracić pieniądze.

To tak jak by ktoś miał jeszcze wątpliwości że to najprawdopobniej klasyczny przykład brokera MM...

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Napisałam na razie email do opiekuna z proźbą o podanie kontaktu do compilance oficera, spróbuje z nim wyjaśnić sprawę, jesli stanowisko firmy się nie zmieni sprawę zgłoszę i niech odpowiednie instytucje to sprawdzą. Na razie jednak czekam od rana na odpowiedź na email z kontaktem i cisza...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

aniacfiszan pisze:Na xm nie było żadnego bonusu u mnie od dawna handel przebiegał normalnie i powtarzam raz jeszcze broker ukradł mi 3400$ z groszami co może zrobić każdemu i co chce może podciągnąć pod jakiś punkt regulaminu, wtedy kiedy zdarzy się zarobić bo gdy się traci wszystko jest dobrze i broker nie ma zastrzeżeń
Jeżeli nie było bonusu to zwracam honor. W takim wypadku nie widzę podstaw do anulowania pozycji.

Awatar użytkownika
MarcinMC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinMC »

Kredyt = 0
Skype marcinmc92

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Wysłałam już zgłoszenie reklamacyjne z dokładnym opisem do complaints xm. Mam nadzieje, że odpowiedź będzie pozytywna. Posiadanie przeze mnie 15 kont w całej historii xm jest niezgodne z prawdą, wymysł jakiś, dawniej miałam kilka kont na zasadzie jedno standard, jedno mikro i inne w euro... :/ nie wiem skąd to wzieli. Zgłoszenie wysłane do nich i ta sama kopia plus dodatkowy opis poszła do CYSecu... Na rachunku nie miałam bonusu, co moim zdaniem mimo wszystko nie ma znaczenia. Proszę wyobrazić sobie klienta, wpłaca 10tyś zł, dostaje 3tyś zł bonusu powitalnego od xm, handluje a gdy zarabia dostaje wiadomość, że jest osądzony o złamanie regulaminu i zabierają mu zysk... przecież tak to mogą napisać każdemu i każdego mogą pozbawić zysku jak i dodać jakieś koszty za to że wpłacił i coś wcześniej już wypłacał.

-- śr 17-12-2014, 18:17 --

xm zezwala na posiadania więcej jak jednego rachunku tak dodatkowo tylko dodam..

qshogun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: qshogun »

no więc tak:

1. kilka osób (traderów) wypowiadających się na ostatnich 2 stronach w tym wątku próbowało już wcześniej cwaniakować u brokerów właśnie posługując się arbitrażem m.in. na DAX (tzw. latency arbitrage), co jest bezwględnie zabronione nie tylko w XM. dodam, że żaden bonus handlowy nie jest konieczny do tego typu działań.

2. widzę, że historia z arbitrażem się powtarza. i teraz nie wiadomo, czy ci "pożal-się-Boże-traderzy" mają brokerów za bandę idiotów, którzy nie wychwycą arbitrażu, czy jednak bardziej wierzą w to, że czytelnicy tego forum przyłączą się do publicznego rzucania kamieniami w XM (nie mając przy tym żadnej merytorycznej wiedzy), jak już broker taki arbitraż zauważy i odpowiednio zareaguje. wedle panującej zasadzie - co złego, to broker :) tak jest najłatwiej :)

3. ja wiem, że w naszej polaczkowatej mentalności jest silnie zakorzeniona potrzeba kombinowania na wszelkie sposoby, ale na litość boską - nie róbcie z siebie debili. XM spokojnie wypłaca duuuużo większe sumy dzień w dzień bez żadnych problemów i traktuje swoich klientów odpowiednio - w tym tych cwaniakujących.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Czy to co widać na mojej historii transakcji to DAX i latency arbitrage??? ciekawa jestem jak Pan by się zachował na moim miejscu :( niech sprawe ocenią odpowiednie służby... napiszę po zamknięciu sprawy :(:(

walutomistrz

Nieprzeczytany post autor: walutomistrz »

qshogun pisze:. ja wiem, że w naszej polaczkowatej mentalności jest silnie zakorzeniona potrzeba kombinowania na wszelkie sposoby,
Nie wiem o jakich "polaczkach" piszesz, może za dużo czytasz Gazetę Wyborczą i oglądasz TVN? Bo ja widzę dokoła ludzi zdolnych, inteligentnych i ciężko pracujących. Historia już pokazała, jak dużo jesteśmy warci jako naród.

@aniacfiszan

Nie rozumiem, dlaczego piszesz w tej sprawie na forum? Zgłosiłaś się już do odpowiednich organów, jeśli rzeczywiście zostałaś oszukana to prawdopodobnie zostanie sprawa pociągnięta dalej i być może nagłośniona. W tej chwili mamy Twoje słowo przeciwko słowu brokera, która niestety (z uwagi na przepisy dot. zachowania tajemnicy klientów) jest na przegranej pozycji. Kiedy będziesz miała orzeczenie sądu, możesz je tu wkleić a tymczasem proszę, załatwiaj sprawę prywatnie.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

aniacfiszan nie obrażaj się że ludzie snują domysły ale nie mamy żadnych informacji od Ciebie.
Broker jest w tej beznadziejnej sytuacji że go broni tajemnica handlowa i odpowiada tylko ogólnikowo.
Jeśli chcesz się z nim kłócić na forum to wyślij im jakieś notarialne pisemko zwalniające ich z tej tajemnicy i będziemy osądzać kto ma rację. :)
Bo jeśli nie chcesz przedstawić żadnych konkretów ze swojej strony a broker też tego nie zrobi to obrzucanie go błotem uważam za bezcelowe.
ja wiem, że w naszej polaczkowatej mentalności jest silnie zakorzeniona potrzeba kombinowania na wszelkie sposoby
qshogun angielskiego się nie zna to się nie czyta zagranicznych for i potem się takie głupoty i stereotypy powiela :(::

ps. ania żeby nie było to osobiście uważam tego broka za nędznego. Ale ludzie grają nawet w Plus500 i sobie chwalą więc nie mnie ich oceniać.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ