To jest ciekawe, iż często trading jest porównywany do kredytu. To ma tłumaczyć m.in. swap taki, a nie inny. Sęk w tym, że dźwignia jest ustawiana standardowo i nawet jeśli jest pokrycie w depozycie na koncie to i tak zaciągam "kredyt". Oczywiście nie mogę też sobie zażyczyć np. 12.345 eur tylko muszę brać wielokrotności 10000 dla mojego brokera (tudzież 1000 przy mikrolotach), co też niejako wymusza określone zachowania handlującego.
meylo: W moim przypadku będzie to proste - jeśli jeszcze piszę to znaczy, że jeszcze mam zysk ;-) Gdy przestanę - straciłem, co miałem stracić i wróciłem do pewniejszych form zarabiania ;-)
SL (Stop-Loss): stosować czy nie?
Re: SL (Stop-Loss): stosować czy nie?
Obym się mylił, ale jeżeli kisisz Shorty na EURPLN i USDPLN, to wykresy nie wróżą sukcesu.wiad pisze:To jest ciekawe, iż często trading jest porównywany do kredytu. To ma tłumaczyć m.in. swap taki, a nie inny. Sęk w tym, że dźwignia jest ustawiana standardowo i nawet jeśli jest pokrycie w depozycie na koncie to i tak zaciągam "kredyt". Oczywiście nie mogę też sobie zażyczyć np. 12.345 eur tylko muszę brać wielokrotności 10000 dla mojego brokera (tudzież 1000 przy mikrolotach), co też niejako wymusza określone zachowania handlującego.
meylo: W moim przypadku będzie to proste - jeśli jeszcze piszę to znaczy, że jeszcze mam zysk ;-) Gdy przestanę - straciłem, co miałem stracić i wróciłem do pewniejszych form zarabiania ;-)
eurpln jeszcze może ujdzie ale usdpln i short z miesięcznego to hhhhhhaaaaDadas pisze:Obym się mylił, ale jeżeli kisisz Shorty na EURPLN i USDPLN, to wykresy nie wróżą sukcesu.wiad pisze:To jest ciekawe, iż często trading jest porównywany do kredytu. To ma tłumaczyć m.in. swap taki, a nie inny. Sęk w tym, że dźwignia jest ustawiana standardowo i nawet jeśli jest pokrycie w depozycie na koncie to i tak zaciągam "kredyt". Oczywiście nie mogę też sobie zażyczyć np. 12.345 eur tylko muszę brać wielokrotności 10000 dla mojego brokera (tudzież 1000 przy mikrolotach), co też niejako wymusza określone zachowania handlującego.

Swing
Usdpln jest w trendzie wzrostowym. Inne krosy z pln rownież.
Jest tylko jedno ale: korekta

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jeden gada, drugi gada, a niczym się nie podeprze żaden. USDPLN prze do góry pokonując kolejne opory.highend pisze:Usdpln jest w trendzie wzrostowym. Inne krosy z pln rownież.wiad pisze:Czas pokaże...
Dzisiaj odbiła się od wsparcia.
Kolejny etap to 3,70.
-- Dodano: pn 12-01-2015, 22:16 --
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kim jest ten gościu i skąd wiadomo, że zarabia... !?mac pisze: moze kogos zainteresuje
https://www.youtube.com/watch?v=_VpvgQBeShY
Ty się człowieku już przestań błaźnić, bo bladego pojęcia o tradowaniu nie masz!xlusiv pisze:Kim jest ten gościu i skąd wiadomo, że zarabia... !?mac pisze: moze kogos zainteresuje
https://www.youtube.com/watch?v=_VpvgQBeShY
Nie znasz takich "ikon" jak The Rumpled One?
I ty ludziom dajesz rady, żeby nie stosowali SL.
Weź lepiej się zamknij i przestań już bzdury ludziom wciskać!
Co się tak złościsz?Dadas pisze: Nie znasz takich "ikon" jak The Rumpled One?
Patrzę a tu jakiś facet coś wykrzykuje i pokazuje, to mam prawo na tej podstawie go ignorować lub nie.
Szkoda, że nie było jakiegoś dodatkowego info o nim przy podawaniu linku.
Co do meritum gość jest programistą i już w pierwszym poście napisałem, że w handlu algorytmicznym SL jest konieczny...