W pełni się zgadzam, że lepiej - tak też robię.BUF pisze:nie lepiej grać odpowiednio do tej techniki skonstruowanym EA
I szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie grania na newsy "z palca" i wszystkim odradzam grę manualną

W pełni się zgadzam, że lepiej - tak też robię.BUF pisze:nie lepiej grać odpowiednio do tej techniki skonstruowanym EA
Wyczytać? Ja ogłoszone dane czytam często po kilku godzinach w czytniku RSS...r4ph pisze:co do ruchow to ci co dluzej badaja skoki po danych przyznaja ze czasami ruch idzie kompetnie w inna strone niz mozna wyczytac z danych,
IMO w trakcie publikacji ważnych danych AT kompletnie się nie sprawdza i nie ma znaczenia czy jest trend czy wsparcie czy inne fibo...r4ph pisze:a tak naprawde sens tych kombinacji lezy w AT
Natomiast tutaj się jak najbardziej zgodzę - dane nawet jak wybiją cenę o kilkadziesiąt pipsów w przeciwną to jednak ona po kilu godzinach wraca na "swoje miejsce" wynikające z AT na wyższych TF.jezeli bowiem z AT wynika ze ma spasc o 500 pipsow w ciagu 2 tyg to czy bedzie pare figor w przeciwna strone nic nie zmieni,
Emocji? Hmm, ja mniej emocji odczuwam jak robot gra na dane niż gdy miałbym sam podjąć decyzję na podstawie AT.r4ph pisze:nie leiej odczekac 2-3 min i wejsc , zarobic 30 pipsow niz byc pelnym emocji nie zawsze pozytywnych, potem jest korekta i ruch wraca do swojego PLANU
A tu się zgadzam - tak 15-45 minut po danych można sporo ugrać "z palca".r4ph pisze:grajac na AT mozna wiekszosc ruchow po danych ladnie zgarnac na swoja strone bo przewaznie ida w naszym kierunku
Heh, ja to traktuję jak NASA lądowanie na Marsie - opracowuje plan, programuje automat i wysyłam w "przestrzeń" - a później tylko patrzę jak robot "ląduje" :]r4ph pisze:ale od pewnego czasu juz mnie nie rajcuja "gry na dane"
zeby nei byc goloslownym, rys w zalaczniku, EURUSD tf H1, 14.08.2008 godz 14.30 dane USA, cena wyrywa w gore przebija trojkat dociera do mocnego wsparcia 1.4948 , [dane umacniajace USD] a kierunek przez pierwsze 10 min na wybicie trojkata w gore, pewnie nei jednemu sie zamknal SL lub otworzyl longluktom pisze:Wyczytać? Ja ogłoszone dane czytam często po kilku godzinach w czytniku RSS...r4ph pisze:co do ruchow to ci co dluzej badaja skoki po danych przyznaja ze czasami ruch idzie kompetnie w inna strone niz mozna wyczytac z danych,
Nie ma dla mnie kompletnie znaczenia jakie liczbowe dane opublikowano - liczy się, żeby wstrząsnęły rynkiem.
IMO w trakcie publikacji ważnych danych AT kompletnie się nie sprawdza i nie ma znaczenia czy jest trend czy wsparcie czy inne fibo...r4ph pisze:a tak naprawde sens tych kombinacji lezy w AT
no to jestes w glebokim bledziemysje_hood pisze:r4ph ja uwazam ze at jest dla "ciułaczy" czyli dla 98% ludzi na tym forum ze mna włącznie. zastanow sie z ekonomicznego punktu widzenia co rusza rynkiem? rynkiem walutowym ruszaja przede wszystkim instytucje ktowa wpompowują miliardy dolarow dziennie takie jak banki. szczerze to watpie czy bank o kapitalizacji biliona dolarów interesuje czy na godzinnym wykresie wystepuje formacja glowy i ramionrynek walutowy jest idealnym odzwierciedleniem wydajności gospodarczej panstw i sadze ze to tak na prawde analiza fundamentalna rzadzi tym rynkiem a analiza techniczna (ktorej ja tez jestem zwolennikiem) powoduje mniejsze lub wieksze szumy na rynku.