DayTrading: Piątek 26.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 gru 2014, 00:00

Wzrost
1
11%
Bez zmian
2
22%
Spadek
6
67%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 26.12.2014

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Poniedziałek powrót EUR/PLN do 4,32-33,

spekuła trochę przegięła w święta (8-10 groszy) od Wigilii, więc Belka coś wymyśli :-)

wystarczy jak zawsze sprzedać trochę funduszy z UE na rynku i mamy zjazd

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Marcin30 pisze:Poniedziałek powrót EUR/PLN do 4,32-33,

spekuła trochę przegięła w święta (8-10 groszy) od Wigilii, więc Belka coś wymyśli :-)

wystarczy jak zawsze sprzedać trochę funduszy z UE na rynku i mamy zjazd

tak nowa kolacje u SOWY za 5 tys zl hahah

-- Dodano: pt 26-12-2014, 19:36 --

http://www.biztok.pl/waluty/to-byly-kos ... ego_a19529

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Rysując po korpusach M mamy pełną wysokość trójkąta. Jednak w szerszej perspektywie zasięg flagi może sięgać 3,98.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miód kupuj tylko Polski.

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

ja juz sprzedaje eur/pln od 4.35, pozycje baaardzo dlugo terminowe, depo wytrzyma do 4.60, wale grube loty, tylko i wyłącznie PLN, olewam edki, kable itp. wg mnie zaajebista okazja do zajebistych zyskow. Wbijam w PLNy i odstawiam FX na 2 miesiace, po 2 miesiacach jeszcze ze bedzie kilka tysiecy ze swapu, to uwazam ze za 2 miesiace bedziemy pukali w 4.20 minimum.

pzdr, do zobaczenia za 2 miesiace ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

psxor pisze:ja juz sprzedaje eur/pln od 4.35, pozycje baaardzo dlugo terminowe, depo wytrzyma do 4.60, wale grube loty, tylko i wyłącznie PLN, olewam edki, kable itp. wg mnie zaajebista okazja do zajebistych zyskow. Wbijam w PLNy i odstawiam FX na 2 miesiace, po 2 miesiacach jeszcze ze bedzie kilka tysiecy ze swapu, to uwazam ze za 2 miesiace bedziemy pukali w 4.20 minimum.

A jak tam longi na edku? ;)

Nie lepiej jeszcze poczekać z tydzień?
w sensie do sylwestra, mała płynność i cuda mogą być, a dopiero od nowego roku jakies pozycje?

Ja mysle, ze 3.70 pykniemy na USD/PLN i tam SELL owszem. na 2-3 miesiace czemu nie.

U mnie trzymam długoterminowo na L to samo co ma w rękach ta kobietka w moim awatarze ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

Strategia działania G. Sorosa przedstawiała się następująco:
Cel: doprowadzić funta do 25- procentowego spadku wartości
Zaangażowane środki: 10 mld USD
Narzędzie: fundusz Quantum, przez który zaciągnął pożyczki w funtach.

Mechanizm ataku:

1. G. Soros zaczął rozpowszechniać informację o przewartościowaniu brytyjskiej waluty, a sam rozpoczął sprzedaż posiadanych funtów wymieniając je na marki niemieckie.
2. Bank Anglii zobligowany przez warunki ERM do obrony sztywnego kursu, w odpowiedzi na działania inwestora, zaczął podnosić stopy procentowe i skupować funty, wyprzedając własne rezerwy walutowe.
3. Walka trwała kilka dni, ostatecznie Bank Anglii zaprzestał sztucznego umacniania swojej waluty co spowodowało spadek wartości funta do poziomu 2,2 marki niemieckiej (DM).
4. Skutkiem tego było wycofanie funta z poczekalni do strefy euro (mechanizm ERM).
5. G. Soros natomiast kupił tańsze funty i spłacił zaciągnięte kredyty.

Zysk: Nadwyżka walut była jego zyskiem, który wynosił około 1 mld dolarów.

https://www.facebook.com/SzkolaForexPL/ ... e=1&ref=nf

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

HUF czy SEK ustanowiły nowe low do euro dopiero w godzinach popołudniowo-wieczornych. Złotówka kończy tydzień na minimach, prawie bez knotów. Zamykam na weekend wszystkie moje szorty xxx/pln.
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kazimierz.. Lepiej odpoczywać :)
Mysle, ze 3.70 usdpln pyknie :) I tam bedzie knot.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

highend pisze:
psxor pisze:ja juz sprzedaje eur/pln od 4.35, pozycje baaardzo dlugo terminowe, depo wytrzyma do 4.60, wale grube loty, tylko i wyłącznie PLN, olewam edki, kable itp. wg mnie zaajebista okazja do zajebistych zyskow. Wbijam w PLNy i odstawiam FX na 2 miesiace, po 2 miesiacach jeszcze ze bedzie kilka tysiecy ze swapu, to uwazam ze za 2 miesiace bedziemy pukali w 4.20 minimum.

A jak tam longi na edku? ;)

Nie lepiej jeszcze poczekać z tydzień?
w sensie do sylwestra, mała płynność i cuda mogą być, a dopiero od nowego roku jakies pozycje?

Ja mysle, ze 3.70 pykniemy na USD/PLN i tam SELL owszem. na 2-3 miesiace czemu nie.

U mnie trzymam długoterminowo na L to samo co ma w rękach ta kobietka w moim awatarze ;)
L na edku zamkniete powyzej 1.2210, wpadlo jakies 30 pipsow, juz o tym zapomnialem nawet, skupiam sie na pln, tam mozna zarabiac bez trejdowania, wchodzi sie w pozycje i trzyma, miesieczna stopa zwrotu przy 1 locie samego trzymania pozycji to prawie tysiac zl, mysle ze dociagne do 10 lotow i zostawie ;) czekalem latami na te poziomy ;) nie zmarnuje tego.

Zablokowany