DayTrading: Piątek 26.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 gru 2014, 00:00

Wzrost
1
11%
Bez zmian
2
22%
Spadek
6
67%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 26.12.2014

Nieprzeczytany post autor: rexex »

A jak już kolega od pszenicy coś napisał to ja koniecznie muszę zapytać o zboża.

Pamietam jak kiedyś pisaliśmy o pszenicy, że doleci do 700 i kolega napisał "nieprędko". Minęły bodajże 3 miesiące i pszenica pyknęła 676 ;) Fakt, że obecnie spadła (korekta) - ustawiłem sobie BUY ZONE na 590 okolice.

Jakie widoki na przyszłość? Trend mamy wzrostowy nadal? ;)[/quote]

Fakt ładnie podjechali ale na razie chyba przejdzie w trend boczny bo sporo już od dołka urosło . Czekałem na korektę do 520 i mi odjechało , miałem s po 640 a teraz czekam na 570 żeby wrócić na długą . Zastanawia mnie kawa bo obstawiłem szeroki pas boczny 170-210 a tu dziś nam rozbiło 170

A zapomniałem jeszcze o gazie ziemnym , wydaje się że 3,000 może dać fajny zysk ale trzeba troszkę poczekać . Bawełna w pobliżu 60 to też bym już nie czekał na niższe ceny

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

tez jestem ciekawa jak to z tym swapem na usd/pln bo u mnie na 1locie jest 900 z groszem ale trzymane kilka mc
generalnie raz cos doliczaja ale czesciej nie ;)

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:oczywisicie pln leci....
Kolega co zbiera shorty od 3.40 zrobi tak:

- obecnie czeka.... I patrzy, moze zaczyna paznokcie obgryzać?
- moze dobiera shorty? ;)
- przy 3.70 da buy i zrobi hedge (sam tak pisał)
- na 3.71 cena zawróci ;))))

I zostanie kolega z shortami w dołku i longami na Gorce ;)

I tak zazwyczaj konćzy sie zabawa w hedge ;))))
Jeszcze daje radę haaahaaahaaa ,ale fakt szybko sie to dzieje do 3,60 zakładałem looz
Najgorsze ze to przeskok roku i muszę chyba zamknąć i odrazu otworzyć żeby za dużych podatków nie płacić ,ale 25% zysku rocznego mi zjadło
Zreszta mam ten komfort ze i tak gram tylko zyskiem a ta kasa mi niepotrzebna ( chyba z psychologicznego punktu dlatego to pomnażam,nie stosuje SL, bo traktuje to raczej jak zabawę - jakby chcieli moja kasę to bym dużo głupot narobił haaahaaahaaa )
Stratne pozycje to u mnie w tym roku 5% ale gram z trendami, czasami czekam miesiąc pytanie co mnie ze złotówka podkusiło ,trochę za wcześnie ale dam radę, tylko będę zblokowany z kasa.
Ale ja chyba wprzeciwienstwie do większości tu chce zarobić 30-50% depozytu w rok a nie w dzien :P

-- Dodano: 27 gru 2014, 20:19 --

Ja dokupuje eur/płn jeszcze

Swapow mam 14,03 zł dziennie od Lota :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk pisze: Swapow mam 14,03 zł dziennie od Lota :)

przyjmując nawet 15 PLN/dziennie razy 30 dni = 450 PLN
wiec jakim cudem mowa o 1000 PLN swapu na miesiac za lota?

na USD/TRY u mnie jest 70 PLN swapu dziennie za lota = 2100 PLN na miesiac.
Ale mowa byla o USD/PLN

-- Dodano: 27 gru 2014, 20:28 --
rexex pisze: Fakt ładnie podjechali ale na razie chyba przejdzie w trend boczny bo sporo już od dołka urosło . Czekałem na korektę do 520 i mi odjechało , miałem s po 640 a teraz czekam na 570 żeby wrócić na długą . Zastanawia mnie kawa bo obstawiłem szeroki pas boczny 170-210 a tu dziś nam rozbiło 170

A zapomniałem jeszcze o gazie ziemnym , wydaje się że 3,000 może dać fajny zysk ale trzeba troszkę poczekać . Bawełna w pobliżu 60 to też bym już nie czekał na niższe ceny

kawa i cukier imho jadą na dół, kawa na 150, cukier na 12. Byłem zwolennikiem longów na cukrze, ale zmieniłem zdanie.

Pszenica - jak Ci wyszło 570? ja na razie bez pozycji (zagrałem na SOI), ale myślę o poziomie 590.....

Bawełna - patrz co trzyma Pani w moim avatarze - kwiaty bawełny. Trzymam longi, ale głowy za to nie dam uciąć, ogólnie zastój chociaż ostatnio chce rosnąć

Natural Gas - nie jestem w temacie, ale nie wchodziłbym. Podobnie jak ropa może jeszcze zjechać. Za dużo ludzi się napala, że jest "tanio".
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:
Pszenica - jak Ci wyszło 570? ja na razie bez pozycji (zagrałem na SOI), ale myślę o poziomie 590.....

Bawełna - patrz co trzyma Pani w moim avatarze - kwiaty bawełny. Trzymam longi, ale głowy za to nie dam uciąć, ogólnie zastój chociaż ostatnio chce rosnąć

Natural Gas - nie jestem w temacie, ale nie wchodziłbym. Podobnie jak ropa może jeszcze zjechać. Za dużo ludzi się napala, że jest "tanio".

pszenica - na h1 i h4 ostatnie dołki 575 więc zakładam że tam powinno się cofnąć bo jeszcze za wcześnie na mocny trend wzrostowy . A jeśli tam dojdzie to pewnie jeszcze kilka usd niżej żeby pozbierać stopy ( 565 też może moim zdaniem zaliczyć ) . Jeśli nie cofnie to trudno , wolę poczekać na okazję . gas zerknij na wykres tygodniowy - jak 3.000 nie wytrzyma to możliwe i 2.6000 ale liczę że co najwyżej stopy zbiorą i okolice 3,500 w styczniu bedą . A teksty o ropie po 20 usd przypominaja mi prognozy o 300 usd za baryłkę jak było 140 , abo o 5000 za uncję złota a ostatnio pszenica po 300 miała być ... . Przy takich cenach to już tylko 3 wojna światowa bo rosja nie lubi oddawać wpływów , czego w sumie też nie można wykluczyć

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryfus133 »

Offtop

Czołem ludzie , wczoraj z ciekawości porównywałem sobie broków i spready i okazuje się że na Xm gdzie gram , są bardzo duże , lecz jednak na FXmars czy GAINSY STP są o NIEBO niższe .

http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads

Wiecie coś może na temat tych broków ?
Czy to takie patykiem pisane żeby naciągnąć ludzi?
XM to chyba do końca nie najlepszy wybór ?

Jeszcze raz wszystkiego dobrego w nowym roku , aby plny dały dużo zysków :)

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

http://www.bitcoin-economy.com/compensation-plan/ moglibyście się wypowiedzieć na temat tej strony? dla mnie to zwykła piramidka, ale jakiś kolo rzucił temat na jednym z forum.
biedny to ja jestem od urodzenia...

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Jakoś tak po świętach mnie ta para EUR/PLN wyjątkowo zaintrygowała :D na d1/w1 wolumen maleje cena rośnie :roll: Chyba trzeba szykować bilety na "S"pendolino :D
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://dwagrosze.com/2014/12/wymuszona- ... kiego.html

-- Dodano: ndz 28-12-2014, 20:00 --

http://pogoda.wp.pl/kat,1035571,title,S ... wideo.html

ahaha nadchodzi znowu tlumaczne sie bedzie w danych makro zima itp jak rok temu hahahah

Zablokowany