DayTrading: Piątek 26.12.2014
- Kazimierz S
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 26.12.2014
Też "czekałem latami na te poziomy", jako zagorzały zwolennik odrodzenia siły Naszej Najjaśniejszej Rzplitej, jako ochotnik WP a teraz NSR, jako katolik i patriota, ale wolę zająć pozycję sell limit w poniedziałek kilka minut przed siódmą licząc na zmniejszenie spreadu i "ryzyka weekendowego" oraz później dokładając drabinkę. Pozwolę sobie zaś nie zgodzić się z szanowanym przeze mnie i Szanownym Waszmość Panem "highend"em , który wieszczy poziomy 3,7 upln w tym roku. Liczę na szczyt 1 do 3 groszy wyższy za dolara niż w piątek.

Miód kupuj tylko Polski.
Faktycznie poziomy wydają się bardzo atrakcyjne jednak za bardzo w głowach mamy że jest wysoko i już wyżej się nie da . Można sobie tłumaczyć że mała płynność ale jeśli euro robi 10 pipsów a pln ponad 500 to trzeba uważać jak cholera . A jeśli faktycznie euro spadnie do 1,17 to nie za bardzo sobie wyobrażam że pln obroni nawet te 3,70Kazimierz S pisze:Też "czekałem latami na te poziomy", jako zagorzały zwolennik odrodzenia siły Naszej Najjaśniejszej Rzplitej, jako ochotnik WP a teraz NSR, jako katolik i patriota, ale wolę zająć pozycję sell limit w poniedziałek kilka minut przed siódmą licząc na zmniejszenie spreadu i "ryzyka weekendowego" oraz później dokładając drabinkę. Pozwolę sobie zaś nie zgodzić się z szanowanym przeze mnie i Szanownym Waszmość Panem "highend"em , który wieszczy poziomy 3,7 upln w tym roku. Liczę na szczyt 1 do 3 groszy wyższy za dolara niż w piątek.
Kazimierz S pisze:Też "czekałem latami na te poziomy", jako zagorzały zwolennik odrodzenia siły Naszej Najjaśniejszej Rzplitej, jako ochotnik WP a teraz NSR, jako katolik i patriota, ale wolę zająć pozycję sell limit w poniedziałek kilka minut przed siódmą licząc na zmniejszenie spreadu i "ryzyka weekendowego" oraz później dokładając drabinkę. Pozwolę sobie zaś nie zgodzić się z szanowanym przeze mnie i Szanownym Waszmość Panem "highend"em , który wieszczy poziomy 3,7 upln w tym roku. Liczę na szczyt 1 do 3 groszy wyższy za dolara niż w piątek.
moze pod nasz bankructwo gra na PLN hahah
https://www.youtube.com/watch?v=OmtsN0xBcvY
jak to jest mozliwe, ze na 1 lot SELL usd/pln na miesiac wychodzi 1000 PLN swapu?
jaki macie dzienny swap na parze usd/pln
co do poziomu 3.70
wychodzi mi z analizy wykresow i tyle.
Kompletnie wyleczyłem się z myślenia, że poziom 3.60 usd/pln (aktualny) to już jest "wysoko"....
Z tym, ze to moze byc na zasadzie podobnie jak usd/try wylecialo na 2.41 i spadlo na 2.31, czyli taka szpila i tyle.
Poza tym jesli mowimy o zasiegu np kilkumiesiecznym czy nawet rocznym, to bylo mowione o 3.80 - 4.30 na parze usd/pln, wiec ?
Jesli sie bawic w S na parach z PLN, to chyba predzej bym próbował na GBP/PLN i EUR/PLN niz na USD/PLN z racji tego, że z dolarem się robi to co widać... swap na gbp/pln jest tez fajny.
-- Dodano: 27 gru 2014, 10:44 --
Pamietam jak kiedyś pisaliśmy o pszenicy, że doleci do 700 i kolega napisał "nieprędko". Minęły bodajże 3 miesiące i pszenica pyknęła 676
Fakt, że obecnie spadła (korekta) - ustawiłem sobie BUY ZONE na 590 okolice.
Jakie widoki na przyszłość? Trend mamy wzrostowy nadal?
jaki macie dzienny swap na parze usd/pln
co do poziomu 3.70
wychodzi mi z analizy wykresow i tyle.
Kompletnie wyleczyłem się z myślenia, że poziom 3.60 usd/pln (aktualny) to już jest "wysoko"....
Z tym, ze to moze byc na zasadzie podobnie jak usd/try wylecialo na 2.41 i spadlo na 2.31, czyli taka szpila i tyle.
Poza tym jesli mowimy o zasiegu np kilkumiesiecznym czy nawet rocznym, to bylo mowione o 3.80 - 4.30 na parze usd/pln, wiec ?
Jesli sie bawic w S na parach z PLN, to chyba predzej bym próbował na GBP/PLN i EUR/PLN niz na USD/PLN z racji tego, że z dolarem się robi to co widać... swap na gbp/pln jest tez fajny.
-- Dodano: 27 gru 2014, 10:44 --
A jak już kolega od pszenicy coś napisał to ja koniecznie muszę zapytać o zboża.rexex pisze: Faktycznie poziomy wydają się bardzo atrakcyjne jednak za bardzo w głowach mamy że jest wysoko i już wyżej się nie da . Można sobie tłumaczyć że mała płynność ale jeśli euro robi 10 pipsów a pln ponad 500 to trzeba uważać jak cholera . A jeśli faktycznie euro spadnie do 1,17 to nie za bardzo sobie wyobrażam że pln obroni nawet te 3,70
Pamietam jak kiedyś pisaliśmy o pszenicy, że doleci do 700 i kolega napisał "nieprędko". Minęły bodajże 3 miesiące i pszenica pyknęła 676

Jakie widoki na przyszłość? Trend mamy wzrostowy nadal?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Myślicie usdpln już na szczycie? czy max -3.7? ja nie widzę .
2015r. USD będzie mocniejszy,
jesli gra S na USDPLN to nie lepiej S na: eurusd ale na razie nie wchodze
2015r. USD będzie mocniejszy,
jesli gra S na USDPLN to nie lepiej S na: eurusd ale na razie nie wchodze
Bezprecedensowe załamanie się złotego w Święta
http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid= ... at=1033767
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
a jak złoty skonsoliduje w zakresie 10gr to będzie korzystne i odważne dla nas wszystkich
ze względu na słabnącą hrywne w okresie roku i rubla mamy szanse stać się partnerem wymiany handlowej który nie powoduje nadmiernej inflacji w tych krajach
rynek motoryzacyjny produkcji jest w korzystnej sytuacji
budżet nie odczuwa istotnych spadków wpływu z VAT, bo słaba złotówka balansuje ewentualne obniżki paliw
kredyciarze, co roku są podwyżki płac o ponad 100zł, więc kilkudziesięcio złotowa podwyżka raty/rat może nie stanowić problemu jeśli do tego z drugiej strony gospodarka mogłaby uniknąć jakiejś zimowej bessy...
na interwencji NBP też w sumie zarobimy bo odpowiemy na problem wysokich kosztów trzymania tych rezerw walutowych, które są podstawowym narzędziem zapobiegania wahań
btw narazie to nie jest jakaś huśtawka tylko ostry ruch do góry
ja jednak jestem dobrej myśli ponieważ mamy dobre wskaźniki i jakoś nie przypominam sobie problemów płynących z zarządzania tymi finansami
pzdr
ze względu na słabnącą hrywne w okresie roku i rubla mamy szanse stać się partnerem wymiany handlowej który nie powoduje nadmiernej inflacji w tych krajach
rynek motoryzacyjny produkcji jest w korzystnej sytuacji
budżet nie odczuwa istotnych spadków wpływu z VAT, bo słaba złotówka balansuje ewentualne obniżki paliw
kredyciarze, co roku są podwyżki płac o ponad 100zł, więc kilkudziesięcio złotowa podwyżka raty/rat może nie stanowić problemu jeśli do tego z drugiej strony gospodarka mogłaby uniknąć jakiejś zimowej bessy...
na interwencji NBP też w sumie zarobimy bo odpowiemy na problem wysokich kosztów trzymania tych rezerw walutowych, które są podstawowym narzędziem zapobiegania wahań
btw narazie to nie jest jakaś huśtawka tylko ostry ruch do góry
ja jednak jestem dobrej myśli ponieważ mamy dobre wskaźniki i jakoś nie przypominam sobie problemów płynących z zarządzania tymi finansami
pzdr
Ostatnio zmieniony 27 gru 2014, 15:15 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moreover, the sharp depreciation of the yen has been driving up import costs and energy prices at home, hurting households and small and midsize businesses, particularly those in rural areas."Nowy123 pisze:http://www.japantimes.co.jp/news/2014/1 ... VJ6OgV4gOA
Czyzby czekalo nas jednak umocnienie jena?

rzeznika oczami wyobraźni widzę już na 160

-- Dodano: 27 gru 2014, 15:15 --
"Jeżeli w pierwszej części poniedziałkowej sesji rynek nie powróci w okolice 4.30 za euro, można spodziewać się interwencji NBP"DavidFx pisze:Bezprecedensowe załamanie się złotego w Święta
Oh really?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami