XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Broker nędzny to nie znaczy oszust.
Plus 500 jest brokerem może i nędznym ale nie oszukuje i nie wyłudza(Ma licenję nawet KNF).
W tym przypadku jeżeli jest coś na rzeczy to faktycznie rostrzygną odpowiednie organa.

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

Czy faktycznie stosowano zabroniony arbitraż, czy nie, w interesie brokera leży wyjaśnienie tej sprawy i podanie wyniku rozstrzygnięcia tutaj, bo w sumie to forum jest jednym z największych o tematyce FX w Polsce.
Tutaj ślad po tej sprawie zostanie w necie na długo i każdy szukający info o XM będzie mógł tu zajrzeć za 1,2,3 .. lata.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

qshogun pisze:no więc tak:

1. kilka osób (traderów) wypowiadających się na ostatnich 2 stronach w tym wątku próbowało już wcześniej cwaniakować u brokerów właśnie posługując się arbitrażem m.in. na DAX (tzw. latency arbitrage), co jest bezwględnie zabronione nie tylko w XM. dodam, że żaden bonus handlowy nie jest konieczny do tego typu działań.

2. widzę, że historia z arbitrażem się powtarza. i teraz nie wiadomo, czy ci "pożal-się-Boże-traderzy" mają brokerów za bandę idiotów, którzy nie wychwycą arbitrażu, czy jednak bardziej wierzą w to, że czytelnicy tego forum przyłączą się do publicznego rzucania kamieniami w XM (nie mając przy tym żadnej merytorycznej wiedzy), jak już broker taki arbitraż zauważy i odpowiednio zareaguje. wedle panującej zasadzie - co złego, to broker :) tak jest najłatwiej :)

3. ja wiem, że w naszej polaczkowatej mentalności jest silnie zakorzeniona potrzeba kombinowania na wszelkie sposoby, ale na litość boską - nie róbcie z siebie debili. XM spokojnie wypłaca duuuużo większe sumy dzień w dzień bez żadnych problemów i traktuje swoich klientów odpowiednio - w tym tych cwaniakujących.
Panie Piotrze - po pierwsze: proszę się przyjrzeć pozycjom o których mowa. 4 duże pozycje EURUSD otwarte jedna po drugiej - wszystkie na plusie zakończone po około 20 godzinach. Skąd więc wpadł Pan na pomysł z latency arbitrage i to jeszcze na DAXie ? Czy aby na pewno pisze Pan na temat ?

Po drugie: jako Introducing Broker XM - czyli człowiek (czy też firma), żyjący z prowizji wypłacanej mu przez tegoż brokera jest Pan w temacie tego sporu cokolwiek mało wiarygodny.

Więc chyba lepiej byłoby się ciutkę powstrzymać z obrażaniem innych - a zwłaszcza z określeniami typu "cwaniak","idiota", "debil", "polaczkowatość".
Bo prawdę powiedziawszy - odnoszę nieodparte wrażenie, że Pana wpis to "cwaniackie" zagranie ze strony XM ....
Green
Obrazek
Obrazek

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

to w końcu ten cypryjski broker wypłaca ludziom zyski czy nie? Ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia?
I w czym ten broker jest lepszy np. od takiego Admirala aby się w to XM pakować?

Pzdr.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

irmentruda pisze:to w końcu ten cypryjski broker wypłaca ludziom zyski czy nie? Ma ktoś jakieś pozytywne doświadczenia?
I w czym ten broker jest lepszy np. od takiego Admirala aby się w to XM pakować?

Pzdr.
No raczej większość tam inwestujących ma pozytywne doświadczenie bo inaczej by tam nie inwestowali i robiliby spory szum na forach.
W czym jest lepszy od Admirala? zależy z jakim kontem porównywać.
Na plus należy zaliczyć wpłaty/wypłaty za free, stosunkowo niskie koszty transakcji na EUR/USD czy na ropie lub indexach.

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Mi wypłacali ale używam tego konta raczej do zabawy niż realnych inwestycji więc zyski nie były spore. Admiral dużo pewniejszy. Do Cypryjskich broków nie polecam wpłacać dużych kwot. Na małych można spokojnie się bawić wykorzystując bonusy ale tam gdzie nie ma odpowiedniego nadzoru np. KNF tam zawsze jest ryzyko. No i trzeba pamiętać, że zdanie zarejestrowany w KNF to trik broków. Zarejestrowany nie znaczy regulowany:)

Ogólnie dobry brok dla początkujących z mały kapitałem - dzięki bonusowi wątpią trochę mniej kasy.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

ok

Close on 24/12 at 19:00
Open on 26/12 at 08:00
Normal Hours from 28/12 – 30/12
Close on 31/12 at 19:00
Open on 02/01 at 08:00
gmt + 2
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

obi3333 pisze:Czy ktoś w ogóle wypłacił pieniądze od XM? Bo obecnie to znam dwie osoby stąd, którzy nie mogli wypłacić i zastanawiam się nad zmianą brokera.
Zleciłem dzisiał wypłatę dam znać czy poszło.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

aniacfiszan pisze:Wysłałam już zgłoszenie reklamacyjne z dokładnym opisem do complaints xm. Mam nadzieje, że odpowiedź będzie pozytywna. Posiadanie przeze mnie 15 kont w całej historii xm jest niezgodne z prawdą, wymysł jakiś, dawniej miałam kilka kont na zasadzie jedno standard, jedno mikro i inne w euro... :/ nie wiem skąd to wzieli. Zgłoszenie wysłane do nich i ta sama kopia plus dodatkowy opis poszła do CYSecu... Na rachunku nie miałam bonusu, co moim zdaniem mimo wszystko nie ma znaczenia. Proszę wyobrazić sobie klienta, wpłaca 10tyś zł, dostaje 3tyś zł bonusu powitalnego od xm, handluje a gdy zarabia dostaje wiadomość, że jest osądzony o złamanie regulaminu i zabierają mu zysk... przecież tak to mogą napisać każdemu i każdego mogą pozbawić zysku jak i dodać jakieś koszty za to że wpłacił i coś wcześniej już wypłacał.

-- śr 17-12-2014, 18:17 --

xm zezwala na posiadania więcej jak jednego rachunku tak dodatkowo tylko dodam..

Pani Anno,

Jeśli życzy Pani sobie listę wszystkich kont otwartych w XM.COM, moge ją wysłać do Pani drogą mailową.

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager

-- 02 sty 2015, 11:03 --
MarcinMC pisze:Nie wiem czy jest sens się kłócić tu na forum, ważne że sprawę nagłośniłaś i może uratujesz kogoś przed wpłatą do xm.com bo każdemu mogło by się to zdarzyć. Wiadomo że broker MM taki jak XM nie lubi jak klient zarabia a tym bardziej jak wypłaca. Chciałbym ci Anno zwrócić uwagę, że xm stosuje marketing szeptany to znaczy płaci za to że ludzi piszą dobre opinie na jego temat na forach internetowych, sam kiedyś dostałem taką propozycję, (nie chcę nikogo posądzać) ale nigdy nie wiesz kto tam po drugiej stronie coś napisał, także niech Cie to nie demotywuje do działania, nie odpuszczaj. I nie wiem czy zauważyłaś ale to forum też promuje XM widzę że mają u nich IB, (na samej górze strony jest odsyłacz do XM). Także życzę Ci powodzenia i informuj co udało się zdziałać nowego w tej sprawie.
Panie Marcinie,

Czy ma Pan jakikolwiek dowód na to, że ktokolwiek z XM.COM próbował Pana "przekupić" w celu umieszczania pozytywnych postów o naszym brokerze na forum?
Osobiście otrzymuję wiele podobnych propozycji od osób trzecich, jednak za każdym razem informuję, iż tego typu praktyk nie stosujemy (proszę zauważyć, iż jesteśmy regulowanym brokerem). Forum jest miejscem gdzie jego użytkownicy powinni wyrażać tylko i wyłącznie własne opinie.

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Tak proszę mi wysłać taką liste kont, tylko należy mieć na uwadze, że posiadanie więcej jak jednego konta na xm nie jest zabronione po drugie konta były różne, jedne mikro inne standard, w różnych walutach i raczej rzadko były używane jednocześnie. Do tego były zakładane w dużych odstępach czasu pod różnymi IB, nie dało się przepiąć istniejącego konta pod nowe IB, gdzie np miałam większy zwrot za 1 lota od IB. W ciągu 15 dni roboczych mam otrzymać decyzję w sprawie moich 3400$ czy już może coś wcześniej jest wiadomo?

ODPOWIEDZ