Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

drendriu pisze:
JAREK67 pisze:A fakt zapomniałem, że "zahasłowałem". A ty nawet nie zapytałeś ? Łatwo się zniechęcasz. Nie wróży to dobrze na przyszłość. Rynek forex to krew, pot, łzy i tak bez końca.
Jarek przestań w końcu pogrywać z nami w bambuko i zapodaj wreszcie ten wskaźnik.
Dlaczego nie poprosisz o hasło?

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

JAREK67 pisze:Dlaczego nie poprosisz o hasło?
Niniejszym Jarku proszę o hasło jak i o wskaźnik, bo już go wywaliłem, jak zobaczyłem, że nie działa.

JAREK67
Maniak
Maniak

drendriu pisze:
JAREK67 pisze:Dlaczego nie poprosisz o hasło?
Niniejszym Jarku proszę o hasło jak i o wskaźnik, bo już go wywaliłem, jak zobaczyłem, że nie działa.
drendiu. Mam nadzieję, że teraz będziesz się dzielił z nami efektami swoich badań.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:drendiu. Mam nadzieję, że teraz będziesz się dzielił z nami efektami swoich badań.
Oczywiście Jarku. Za jakieś dwa trzy dni wysmaruję tutaj przydługawego posta o tym, na czym jeszcze by mi zależało odnośnie sumowania volumenów za swing. Temat wydaj mi się z jednej strony prosty, a drugiej strony trochę skomplikowany,i nie wiem czy jako jeden z "najtęższych" ludzi na tym forum będziesz w stanie go przelać na kod.

Niemniej przebadanie pierwszego z brzegu "obiektu" który wziąlem na swoja tapetę przy pomocy twojego sumatora po prostu rozpierdo...ło mnie kolana:

https://www.youtube.com/watch?v=tQ4feYS ... e=youtu.be

Tego właśnie się spodziewałem, i tego właśnie wskaźnika brakowało mi do porządnego badania harmoników ....

P.S. Fantastyczny wskaźnik Jarku, niektóre harmoniki po prostu nie mają prawa zadziałać ....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b11b6.html

JAREK67
Maniak
Maniak

drendriu pisze:
JAREK67 pisze:drendiu. Mam nadzieję, że teraz będziesz się dzielił z nami efektami swoich badań.
Oczywiście Jarku. Za jakieś dwa trzy dni wysmaruję tutaj przydługawego posta o tym, na czym jeszcze by mi zależało odnośnie sumowania volumenów za swing. Temat wydaj mi się z jednej strony prosty, a drugiej strony trochę skomplikowany,i nie wiem czy jako jeden z "najtęższych" ludzi na tym forum będziesz w stanie go przelać na kod.

Niemniej przebadanie pierwszego z brzegu "obiektu" który wziąlem na swoja tapetę przy pomocy twojego sumatora po prostu rozpierdo...ło mnie kolana:

https://www.youtube.com/watch?v=tQ4feYS ... e=youtu.be

Tego właśnie się spodziewałem, i tego właśnie wskaźnika brakowało mi do porządnego badania harmoników ....
Nie sądzę żeby wyniki twojej pracy były aż tak zachęcające żebym się skusił na dalsze rozwijanie tego wskaźnika. Jedna uwaga wg mnie jeśli chcesz mieć wiarygodne pomiary wolumenów w swingach to nie możesz zaczepiać linii swingów sąsiadujących ze sobą na tych samych świecach. Jeśli tak zrobisz to wolumen tej "wspólnej" liczy się dla swingu wzrostowego i spadkowego jednocześnie.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:Nie sądzę żeby wyniki twojej pracy były aż tak zachęcające żebym się skusił na dalsze rozwijanie tego wskaźnika. Jedna uwaga wg mnie jeśli chcesz mieć wiarygodne pomiary wolumenów w swingach to nie możesz zaczepiać linii swingów sąsiadujących ze sobą na tych samych świecach. Jeśli tak zrobisz to wolumen tej "wspólnej" liczy się dla swingu wzrostowego i spadkowego jednocześnie.
Ja też na razie nie chciałbym popadać w euforię. Niemniej do tej pory dużo rzeczy w moim tradingu odbywało sie na ślepo. Teraz to jest całkiem inna jakość .....

JAREK67
Maniak
Maniak

drendriu pisze: P.S. Fantastyczny wskaźnik Jarku, niektóre harmoniki po prostu nie mają prawa zadziałać ....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b11b6.html
Ale masz świadomość, że to są tiki ?
ps. Nie rozpędzaj się tak w swych zachwytach bo potem głupio będzie ci się wycofywać z tego przesadnego optymizmu. ;)

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:ps. Nie rozpędzaj się tak w swych zachwytach bo potem głupio będzie ci się wycofywać z tego przesadnego optymizmu. ;)
Nie sam sumator, i badanie harmoników pod kątem wolumenu było głowną ideą, tego że tak cię tu męczyłem. Za dwa dni ci naskrobie o co mi sie rozchodzi, a ten sumator to tylko test na to czy będziesz pomocny :). Niemniej wskazania sumatora wydają się być wstępnie naprawdę wysoce interesujące:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0a726.html

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

drendriu pisze:
JAREK67 pisze:ps. Nie rozpędzaj się tak w swych zachwytach bo potem głupio będzie ci się wycofywać z tego przesadnego optymizmu. ;)
Nie sam sumator, i badanie harmoników pod kątem wolumenu było głowną ideą, tego że tak cię tu męczyłem. Za dwa dni ci naskrobie o co mi sie rozchodzi, a ten sumator to tylko test na to czy będziesz pomocny :). Niemniej wskazania sumatora wydają się być wstępnie naprawdę wysoce interesujące:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0a726.html
drendriu, w historii to zawsze wszystko doskonale się zgadza.
Nie jesteś w stanie pomierzyć sumy wolumenów dla gałęzi trendu, której jeszcze nie ma.
Możesz jedynie zsumować wolumeny w jakimś założonym okresie.
Ja, np. sumuję wolumeny dla 3 świec H4, czyli 2 zamknięte i ta bieżąca.
Wtedy trzymam się tego kierunku transakcji, albo się staram.
Widzisz, to nie wskazania indyków decydują, tylko ty, ja, on, ona...
Sztuka polega na ścisłym trzymaniu się ustalonych przez siebie zasad i nieodbieganiu
od nich, bo coś się nam wydaje, to zobaczę jak to na H1 wygląda, i wtedy dupa blada.
Jeżeli w ten sposób będzisz filtrował harmoniki, to może ci się uda odrzucić te, które
będą pod prąd, ale tak naprawdę nigdy nie będziesz tego wiedział, czy dobrze robisz.
I w tym leży cały sęk.

Masz tu dodany email alert.
Dadas_MomentumBar_Indi.mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

artik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artik »

marek8 pisze:
artik pisze:Witam szanownych traderow. Poszukuje skryptu lub ea, który zamykałby wszystkie zlecenia osiągając określony zysk (% lub kwotowy) lub tez stratę ,określoną % lub kwotowo.
Dodam ze na platformie "chodzą"-są aktywne , rożne EA, w tym samym czasie,
i często ,otwarte jest kilkadziesiąt pozycji, na rożnych parach.
Z racji ,już dość dużego kodu EA, nie chciałbym przy nim już manipulować.
Oczywiście ,mogę go zakupić.
Szczegóły ew.sprzedaży proszę na pw. pozdrawiam i masy pipsiorow w nowym roku życzę.

Tu masz takie EA - http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=159563
Jest to EA podrasowane przez kolegę Dadasa, ponieważ stara wersja przestała chodzić w wersji MT4 powyżej 600.
Masz w nim wszystko co napisałeś powyżej, dodatkowo może Ci wyłączyć wszystkie EA na platformie po osiągnięciu TP czy SL (dot. Equity)
Dzieki marek8 , Powodzenia w zbieraniu pips.

ODPOWIEDZ