Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze: drendriu, w historii to zawsze wszystko doskonale się zgadza.
Doskonale sobie zdaje z tego sprawę Dadas :). Znam to zjawisko, i wiem, że zawsze na poczatku jest euforia, po której życie wszystko weryfikuje ....
Dadas pisze: Masz tu dodany email alert.
Dzięki.

amicus4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amicus4 »

Witam

Poszukuję EA które będzie zarządzać SL dla pozycji ustawiając go na BE dla wszystkich pozycji - chodzi o to, żeby jak odpali kolejne zlecenie to przesunąć SL dla wszystkich pozycji na BE dla wszystkich pozycji. Znalazłem tylko takie, które ustawiają SL dla każdej pozycji osobno np. na BE po osiągnięciu x pips.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

amicus4 pisze:Witam

Poszukuję EA które będzie zarządzać SL dla pozycji ustawiając go na BE dla wszystkich pozycji - chodzi o to, żeby jak odpali kolejne zlecenie to przesunąć SL dla wszystkich pozycji na BE dla wszystkich pozycji. Znalazłem tylko takie, które ustawiają SL dla każdej pozycji osobno np. na BE po osiągnięciu x pips.
Testujesz system Szwajcara ? ;)
ustawienia tego EA:
be_offset - ile pkt ma być na plus na wszystkich pozycjach przy wspólnym BE
orders_count - po ilu pozycjach ma ustawiać wspólny BE

-- Dodano: czw 18-12-2014, 16:40 --

A tu jeszcze masz inny, ale bardziej zaawansowany - http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=89371
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

amicus4
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za szybką odpowiedź, ale mam problem: wgrałem ea do folderu: Folder Danych/experts ale po ponownym uruchomieniu platformy nie widzę go w nawigatorze w mt4. Czy to nie ma jakiegoś związku z wersją mt4, moja to 4.00 Build 765

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

Ja go widzę u siebie w tej samej wersji MT4. Czy wchodziłeś z poziomu platformy ? tzn plik->otwórz folder danych -> MQL4->experts ? Jak tak, to nie wiem czemu go nie widać :(
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

amicus4 pisze:Dzięki za szybką odpowiedź, ale mam problem: wgrałem ea do folderu: Folder Danych/experts ale po ponownym uruchomieniu platformy nie widzę go w nawigatorze w mt4. Czy to nie ma jakiegoś związku z wersją mt4, moja to 4.00 Build 765
Folder Danych/MQL4/Experts

amicus4
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki Dadas, masz rację, chyba łapie mnie już SKS :-(...
Dzięki marek8, masz rację, chodzi mi po głowie, żeby wycisnąć z ruchu trochę więcej, ale boję się, przy szpili w moją stronę i aktywowaniu zleceń a potem nawrotce można się przejechać, a tak w najgorszym przypadku BE.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pomoc

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Szukam wskaźnika który postawi mi na wykresie pionową kreskę, ale taką która nie będzie się przesuwać wraz z ceną tylko stać cały czas w miejscu, np w połowie wykresu. Ewentualnie jak to zrobić za pomocą innych narzędzi :)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

xspojlerx pisze:Szukam wskaźnika który postawi mi na wykresie pionową kreskę, ale taką która nie będzie się przesuwać wraz z ceną tylko stać cały czas w miejscu, np w połowie wykresu. Ewentualnie jak to zrobić za pomocą innych narzędzi :)
Więc tak:
Show_Indi = true; żeby pokazywało linię,
Div_Factor = 2; żeby linia była w połowie widocznych świec (możesz inaczej podzielić)
Vis_Period = H1; linia będzie widoczna tylko od H1 w dół
Time_Line_Color = Goldenrod; linia w zadanym kolorze
Dadas_Fixed_Position_VLine.mq4
Prezent pod choinkę! :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Dziękuję bardzo Dadas :) a czy da się zrobić tak żeby pozycje ustalało się w pikselach względem osi X wykresu?

-- Dodano: pt 19-12-2014, 11:08 --

I jeszcze jest taki problem że jak cofasz wykres to kreska też się rusza, a ja bym chciał żeby było całkowicie na stałe. Da się tak? :)

ODPOWIEDZ