Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

mac pisze:co masz na mysli piszac delta? o ile pamietam z fizyki byla to stala czasu ktora byla okreslana jako stala i o dziwo nie zienna , zeby nie miala wplywu na wynik
http://clusterdelta.com/
Czytać, czytać, czytać. To tylko jedno ze źródeł informacji.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

mac pisze:jarek67 czy ty przypadkiem nie zakladales tematu na temat prob , nie wiem jak to okreslic, odczytanie tickow a na jego podstawie okreslenia wolumenu? jesli to nie TY to sory ale gdzies tu chyba taki temat byl. Pytalem tu kiedys na forum o wskaznik do mt4 ktory pokazuje ilosc tickow up/ down lecz praktycznie nic nie wnosil, natomiast po przeksztalceniu wykresu czasowego na tickowy zaczal czytac i spelniac zadanie, cos takiego istnieje na platfornie chyba jforex ale nie jestem pewien , tak sie zastanawialem jesli cena otwarcia idzie przykladowo w gore jednak w pewnym momencie spada i przekracza cene otwarcia swieczki to mam knot , natomiast dalej powyzej ceny otwarcia swieczka idzie do gory wystepuja rowniez ticki ktore powoduja spadek lecz przy stalej czasowej nie sa uwzgledniane , dlatego z tego co widzimy pinbary jakos nie dzialaja czasami , co jesli broker rozpocznie pisanie wykresu 10 sekund pozniej ? Ps wskazniki dzialaja i prosze ich nie odradzac , ulatwiaja czytanie wykresu , oraz pokazuja zamierzenia autora ktory je napisal, a osoba ktore zaczynaja rozjasniaja sytuacje

tzn w trakcie budowanie swiecy oczywiscie widzimy wzrost /spadek jednak po zakonczeniu albo jest knot albo nie
Broker niczego nie rozpoczyna.
Pisanie świeczki rozpoczyna się w momencie pojawienia się ticku(ów), które nie muszą pojawiać się o jakimś czasie.
Wykres jest czasowy, dlatego, na ogół, świeczka H1 zaczyna się na wykresie od momentu rozpoczęcia danej godziny.
Ale jej rysowanie może się rozpocząć później, jeżeli nie było kwotacji w danym momencie.
A kwotuje dostawca płynności, chyba że ty nadal tkwisz na archaicznym koncie DD.

I, nie, wskaźniki nie działają, w sensie że nie można zbudować skutecznej, w pełni automatycznej strategii
opartej na sygnałach wskaźnika. Dopiero odpowiednia interpretacja i przefiltrowanie sygnałów przez człowieka,
który rozumie co się dzieje na wykresie i potrafi odpowiednio reagować na systuację daje tę zwycięską kombinację.
Osoba, która ma mało wiedzy i opiera swoją strategię wyłącznie na "sugestiach wskaźnika", na ogół kończy
z frustracją i totalną negacją.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

hmm liczysz ze masz konto bez DD? jesli beda chcieli bedziesz mial , wiem ze temat odbiega ale kto mi powie kto bierze spread jesli on wystepuje? Jesli dokonuje wymiany prosze mi sparowac z 0 spread za to place prowizje
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

mac pisze:hmm liczysz ze masz konto bez DD? jesli beda chcieli bedziesz mial , wiem ze temat odbiega ale kto mi powie kto bierze spread jesli on wystepuje? Jesli dokonuje wymiany prosze mi sparowac z 0 spread za to place prowizje
Istnieją tacy brokerzy, którym płacisz abonament, nie ma spreadu, ani prowizji.
Oczywiście, nie otworzysz u nich konta z depozytem $10.
Mój broker bierze tylko spread odemnie. Prowizji nie bierze.
A jest NDD/STP/ECN.

mac
Gaduła
Gaduła

moje pytanie brzmialo inaczej

artik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: artik »

Witam szanownych traderow. Poszukuje skryptu lub ea, który zamykałby wszystkie zlecenia osiągając określony zysk (% lub kwotowy) lub tez stratę ,określoną % lub kwotowo.
Dodam ze na platformie "chodzą"-są aktywne , rożne EA, w tym samym czasie,
i często ,otwarte jest kilkadziesiąt pozycji, na rożnych parach.
Z racji ,już dość dużego kodu EA, nie chciałbym przy nim już manipulować.
Oczywiście ,mogę go zakupić.
Szczegóły ew.sprzedaży proszę na pw. pozdrawiam i masy pipsiorow w nowym roku życzę.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze:No to masz tylko korpusy.
Kierunek po knotach będzisz widział.

Dadas_MomentumBar_Indi.mq4
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/103405
Dadas a mógłbyś do tego twojego wskaźnika dopisać mi alert emailowy ?.

mac
Gaduła
Gaduła

dadas co tu ukrywac bardzo dobry wskaznik :564: ,korzystam , racja czesto kierunki okresleja swiece

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

artik pisze:Witam szanownych traderow. Poszukuje skryptu lub ea, który zamykałby wszystkie zlecenia osiągając określony zysk (% lub kwotowy) lub tez stratę ,określoną % lub kwotowo.
Dodam ze na platformie "chodzą"-są aktywne , rożne EA, w tym samym czasie,
i często ,otwarte jest kilkadziesiąt pozycji, na rożnych parach.
Z racji ,już dość dużego kodu EA, nie chciałbym przy nim już manipulować.
Oczywiście ,mogę go zakupić.
Szczegóły ew.sprzedaży proszę na pw. pozdrawiam i masy pipsiorow w nowym roku życzę.

Tu masz takie EA - http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=159563
Jest to EA podrasowane przez kolegę Dadasa, ponieważ stara wersja przestała chodzić w wersji MT4 powyżej 600.
Masz w nim wszystko co napisałeś powyżej, dodatkowo może Ci wyłączyć wszystkie EA na platformie po osiągnięciu TP czy SL (dot. Equity)
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

JAREK67 pisze:A fakt zapomniałem, że "zahasłowałem". A ty nawet nie zapytałeś ? Łatwo się zniechęcasz. Nie wróży to dobrze na przyszłość. Rynek forex to krew, pot, łzy i tak bez końca.
Jarek przestań w końcu pogrywać z nami w bambuko i zapodaj wreszcie ten wskaźnik.

ODPOWIEDZ