BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

powiedz mi jezeli chodzi o ten eur gbp to jakos sugerowales sie wyższymi TF bo ja tam nic nie widze za bardzo
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Zobaczcie jak ładnie widać wszystko na M1, pozycja po paru minutach już zabezpieczona. Ktoś powie że M1 to szaleństwo, szumy itd. ale wg mnie tak nie jest tam właśnie widać zachowanie rynku :) Pozycja zbezpiczona TP na górze. Co będzie to będzie. Swoją drogą jedna pozycja na eur/gbp dostała właśnie tp :) Tak wiec dzień już bardzo udany :)

P.S. Muszę spadać jak by co to wieczorem postaram się odpisać na pytania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Czy tylko mi się wydaje jakby czasami czerwinek umiał przewidywać przyszłość ;) A tak poważnie świetne wejście

A tak przy okazji czerwinek czy dla ciebie każda świeca która zamyka się niżej/wyżej niż ekstremum poprzedniej to BO dla mniejszego interwału czy bardziej wykorzystujesz przełamanie swingów albo może jeszcze coś innego, z góry dziękuję za pomoc?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

do ciekawych poziomow dochodzi gbp chf
"trading is waiting"

Follow The Momo

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

NZDUSD doszło tam gdzie miało dojść, to może teraz Panowie dla odmiany podbitka do góry? ;)

jednak raczej jeszcze nie teraz :/

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Harvey pisze:powiedz mi jezeli chodzi o ten eur gbp to jakos sugerowales sie wyższymi TF bo ja tam nic nie widze za bardzo
Wcześniej dawałem zrzuty z H4, tam wydaje mi się że w miarę ładnie widać jak robili FBO i szli w górę. Dzisiaj po prostu byłem nastawiony na longi i szukałem miejsca do wejścia. Poza tym to nie były idealna sygnały najlepiej lubię jak po wybiciu mam jeszcze świecę z knotem w kierunku strat i ciało w moim kierunku. Jednak to też zależy od interwału inaczej to na M5 a inaczej trochę na M15 wygląda. Nie wiem może kiedyś uda mi się zebrać i napiszę szczegółowo. Co nie zmienia faktu, żę każdy i tak pod siebie powinien grać i robić to co najlepiej mu pasuje.
silverarrow pisze:Czy tylko mi się wydaje jakby czasami czerwinek umiał przewidywać przyszłość ;) A tak poważnie świetne wejście

A tak przy okazji czerwinek czy dla ciebie każda świeca która zamyka się niżej/wyżej niż ekstremum poprzedniej to BO dla mniejszego interwału czy bardziej wykorzystujesz przełamanie swingów albo może jeszcze coś innego, z góry dziękuję za pomoc?
Widzisz świetne wejście ale słabe wyjście :) Dwie pozcyje na BE a podejrzewaam, żę teraz rusza w końcu do TP :)Powinienem wychodzić z pozycji tam gdzie zaznaczyłem. Jednak to jest to o czym pisałem. Chciałem aby cena doszła do TP jednak widziałem poźniej że nie dojdą teraz i powinienem wychodzić z pozycji. Miałem dwie szanse ale po pierwsze miałem BE i chciałem zaryzykować (bezsensu) po drugie zrzut dwałem na forum i chciałbym oczywiście aby doszli do tP i można by się pochwalić :) (również bez sensu) ale niestety takie jest FX. Ja nie nie znam przyszłości i rynek ma to w dupie że ja chcę do TP dojść, dlatego pamiętajcie i ćwiczcie jeżeli rynek mówi nie to słuchaj go i bierz co się da, zawsze można ponowić wyjście. Ja widziałem dzisiaj później że idą po mnie na BE ale uparcie trzymałem z powodów które wyżej napisałem.

Co to swingów to szczerze nie wiem co to słowo oznacza choć czesto gdzieś je czytam ale nigdy nie zastanawiałem się co znaczy. A co do BO to jest za długo historia. Będę miał więcej czasu to może uda mi się opisać. Ale BO jak BO to break out czy to na małym czy na dużym interwale inaczej możę wyglądać i inny mieć zasięg. Nie zstanawiajacie się za bardzo czy było BO i FBO i tak dalej to jest ważne ale najważniejsze to odkryć co rynek robi i ktorą stronę idzie a my staramy sie załapać.

Poza tym eur/gbp też wyszedłem i mam spokój już na dzisiaj. Zobaczę co jutro zrobią.

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:
Harvey pisze:powiedz mi jezeli chodzi o ten eur gbp to jakos sugerowales sie wyższymi TF bo ja tam nic nie widze za bardzo
Wcześniej dawałem zrzuty z H4, tam wydaje mi się że w miarę ładnie widać jak robili FBO i szli w górę. Dzisiaj po prostu byłem nastawiony na longi i szukałem miejsca do wejścia. Poza tym to nie były idealna sygnały najlepiej lubię jak po wybiciu mam jeszcze świecę z knotem w kierunku strat i ciało w moim kierunku. Jednak to też zależy od interwału inaczej to na M5 a inaczej trochę na M15 wygląda. Nie wiem może kiedyś uda mi się zebrać i napiszę szczegółowo. Co nie zmienia faktu, żę każdy i tak pod siebie powinien grać i robić to co najlepiej mu pasuje.
silverarrow pisze:Czy tylko mi się wydaje jakby czasami czerwinek umiał przewidywać przyszłość ;) A tak poważnie świetne wejście

Widzisz świetne wejście ale słabe wyjście :) Dwie pozcyje na BE a podejrzewaam, żę teraz rusza w końcu do TP :)Powinienem wychodzić z pozycji tam gdzie zaznaczyłem. Jednak to jest to o czym pisałem. Chciałem aby cena doszła do TP jednak widziałem poźniej że nie dojdą teraz i powinienem wychodzić z pozycji. Miałem dwie szanse ale po pierwsze miałem BE i chciałem zaryzykować (bezsensu) po drugie zrzut dwałem na forum i chciałbym oczywiście aby doszli do tP i można by się pochwalić :) (również bez sensu) ale niestety takie jest FX. Ja nie nie znam przyszłości i rynek ma to w dupie że ja chcę do TP dojść, dlatego pamiętajcie i ćwiczcie jeżeli rynek mówi nie to słuchaj go i bierz co się da, zawsze można ponowić wyjście. Ja widziałem dzisiaj później że idą po mnie na BE ale uparcie trzymałem z powodów które wyżej napisałem.

Co to swingów to szczerze nie wiem co to słowo oznacza choć czesto gdzieś je czytam ale nigdy nie zastanawiałem się co znaczy. A co do BO to jest za długo historia. Będę miał więcej czasu to może uda mi się opisać. Ale BO jak BO to break out czy to na małym czy na dużym interwale inaczej możę wyglądać i inny mieć zasięg. Nie zstanawiajacie się za bardzo czy było BO i FBO i tak dalej to jest ważne ale najważniejsze to odkryć co rynek robi i ktorą stronę idzie a my staramy sie załapać.

Poza tym eur/gbp też wyszedłem i mam spokój już na dzisiaj. Zobaczę co jutro zrobią.

Czerwinek fajnie że masz ochotę dzielić się wiedzą i w przyszłości chętnie poczytam jak widzisz momo i ciało w kierunku strat z różnych TF. Dzisiaj obserwuje UDD/Cad a dokładnie L chce przewieźć na szczyty a z chęcią na poziomy z weekly.
"trading is waiting"

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Aj szkoda trochę tego eur/gbp jak widzę idealnie doszli do mojego TP no cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Często jest też tak, że jak już wyjdziesz z pozycji to ciężko potem znaleźć ponownie miejsca do wejścia. Dlatego lepiej czasem po dobrym wejściu przeczekać niepewność i poczekać na TP a z drugiej strony też dobrze jest zainkasować zysk :) Ale to długi temat co lepsze i można by pisać i pisać na ten temat :) Choć pewnie docelowo lepiej inaksować zysk bo z tym TP to różnie może bywać ale przede wszystkim już człowiek się nie denerwuje tyle :) ewentualnie potem można pomarudzić źr doszli do TP beze mnie :)

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

czerwinek pisze:Aj szkoda trochę tego eur/gbp jak widzę idealnie doszli do mojego TP no cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Często jest też tak, że jak już wyjdziesz z pozycji to ciężko potem znaleźć ponownie miejsca do wejścia. Dlatego lepiej czasem po dobrym wejściu przeczekać niepewność i poczekać na TP a z drugiej strony też dobrze jest zainkasować zysk :) Ale to długi temat co lepsze i można by pisać i pisać na ten temat :) Choć pewnie docelowo lepiej inaksować zysk bo z tym TP to różnie może bywać ale przede wszystkim już człowiek się nie denerwuje tyle :) ewentualnie potem można pomarudzić źr doszli do TP beze mnie :)
Lepiej być złym że doszli do TP bez ciebie niż być złym że znowu rynek skasował twój SL ;)
a tak po za tym chyba na NZDUSD zaczęło się coś dziać a wy jak sądzicie
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

jasiu86 pisze:NZDUSD doszło tam gdzie miało dojść, to może teraz Panowie dla odmiany podbitka do góry? ;)

jednak raczej jeszcze nie teraz :/
Zapolowałeś? albo ktoś się jeszcze podłączył?
Wczoraj testowałem wejścia na szczęście BE, a dziś kolejna próba i na razie ładnie zaczyna wyglądać :)

ODPOWIEDZ