JAkie jaja pisałem z pół godziny post i wrzuciłem i byłem przekonany że jest. Achodzę za jakiś czas z komórki i nic nie ma a komp już zhibernowany. Włączam kompa od nowa i w pamięci był tekst wpisany

A już chciałem pisać że tyle się napisałem i nic z tego nie ma
manygridi
no nic się nie stało zobacz to nie są duże straty, każdy je ma i będzie miał należy zastanowić się dlaczego jak wywaliło Cię na SL to nie próbowałeś wejść ponownie jak rynek w końcu zaczął robić to co chcesz

ten gbp/chf naprawdę fajny zjazd zrobili

Jeżeli chodzi o eur/aud to nie wiem pech

można było ewentualnie niżej SL pod tego PB małego przed wybiciem ale to już gdybanie inaczej się patrzy jak jest online wykres
DigitalSmoke pisze:Dobre, ale mocno pod prąd. Ja będę ładował Sy na 147.
No tutaj mógłbym się spierać ale każdy widzi to po swojemu. Weźmiemy W1 lub D1 i już nie jest pod prąd. Wg mnie nastąpiło odbicie od W1 natomiast tutaj dla mnie był sygnał piękny do wejścia i można było ponad 100 pipek wyciągnąć. Natomiast pytanie jak D1 się zamknię myślałem że PB ale jednak na to się nie zanosi, jednak do końca dnia jeszcze chwila czasu i wszystko może się zmienić.
Damfry ja tylko dałem przykład co lubię w wejściu. Natomiast sobie sam odpowiedziałeś dlaczego nigdy byś nie wszedł w to. No właśnie i miałbyś rację. JEżeli idziemy z trendem nie wiem mniejszym większym i mamy takie coś to jest Ok jest dużo pipsów do ugrania. Natomiast to co pisałem cały strzał został zżarty później a pewnie wynika to z tego, żę wyższe TF nie były po naszej stronie. Stąd jak ktoś nie umie zainkasować zysku to nic by mu te wejscie nie dało bo każdy po wejściu jest podjrany i często ustawia niesamowite TP na 200-300 pipsów bo tam BO jest itd. natomiast pisałem już o tym rynek ma ogólnie to w dupie gdzie kto ma TP, może zawrócić i wszystko zabrać i iść dopiero bez nas do TP. I później piszemy kurczę doszli gdzie mieli ale beze mnie. Mnie możę ostatnio łatwiej idzie bo nauczyłem się brać zysk. Mnie naprawdę starcza zysk 30-50 pipsów i tak na dwóch lub 3 parach po 2-3 pozycje i naprawdę można na tym zarabiać. Też chciałbym kosić po 300 pipsów na zagraniu ale ja aktualnie gram tylko intraday więc ciężko. Może kiedyś będę sobie jakąś pozycję zostawiał na miesiąc lub tydzień ale na tę chwilę nie mogę tego robić po mi psycha siada

I jak widzę że tracę kasę po robią korektę to ja wolę wyjść pozycji (choć nie zawsze się uda)
Damfry poza tym jak ja to widzę to ciężko mi tak w kliku zdaniach i to na kompie napisać naprawdę możę kiedyś uda mi się zebrać i jakoś to wyjaśnić. Ale mam też i tak że nie zastanawiam się co musi się stać po prostu tyle już chyba patrzę na te wykresy że widzę że idą do góry to ja ładuję się do góry (nie wiem może to w końcu to czego szukałem graj co widzisz

).
Ale przykładowo wracając do ejka to na M15 wybili na H4 również więc nieźle jeżeli mieliby iść up to przydałby sięPB na D1 ale na tę chwilę się nie zapowiada. Ale to nie ma znaczenia, bo gram co widzimy. Nie chcą iść dalej up to nas już nie ma w longu. Co by nam to dało że mielibyśmy 100 pipek do przodu a nie zgarnęliśmy tego zysku i teraz bylibyśmy już prawie na zero i pewnie nadal byśmy nie wyszli bo jak to miałem 100 pipek teraz 30 zostało to ja już nie wyjdę z tego wóz albo przewóz i z reguły jest przewóz

I już kończąc napiszę kolejny raz. To naprawdę jest warto poświęcić chwilę czasu. Zaznaczcie sobie gdzie chcielibyście wejść na historii czyli najlepsze miejsce waszym zdaniem do wejścia. I potem popatrzcie na różnych inerwałach co rynek robie na tych interwałach jak się zachowuje jak cena kształtuje się od M5 do D1 ( w zależności co chcielibyście ugrać) Prześledzcie kilka par i szukajcie takich samych zachowań. Wiem że to banalne i nic nikomu nie mówie ale jeżeli rynek chce iść do góry to nie będzie szedł na dół i vice versa. Czy to będzie na M1 czy NA W1 nie ma znaczenie, wszystko jest kwestią cierpliwości w zależności od TF i wyższy TF tym większa cierpliwość potrzebna i SL

I tak na podsumowanie ja nie jestem żadnym cudotwórcą lub przewidywaczem próbuję obserwować rynek i słuchać go i dostosować do niego. Ale to też na inny wpis. Ale też mam różne metody. Inaczej gra się na kontynuację ruchu i gra z trendme i inaczej klasycze zagranie co ostatni przedstawiałem na eur/nzd i gra od FBO do czytelnego BO. Inaczej wygląda BO i FBO w grze z trendem czyli korekta i wejście, korekta i wejście i tak do bólu. Thorez dawał dobre przykłady na swoich zrzutach.
Uff koniec