Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Marek12578
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Z osob ktore cos pokazaly na realnych rachunkach byl jeszcze Polbanda/Expedient Warzywniaka/Kashper.
Ostatnio sluch o nim zaginal, chyba ze czyta forum z innego nicku i sie nie wypowiada. Handlowal z roznymi wynikami, jego dzienniki gdzies powiny byc jeszcze na forum. Dokladal w rozne strony, ale jednak zarabial i pojawialy tam sie dosyc spore kwoty. Oczywiscie po nim tez jechano i dostawal bany.

Jak ktos jest taki madry z tymi 2-3% na transakcje i sztywnymi zasadami, to moze pokaze w swoim dzienniku jak w taki sposob zarabiac??? - bo ja nie potrafie.
I chetnie to zobacze, nawet w postaci podpietego FF lub MyFxbooka zwlaszcza tych skalperow co to podobno zarabiaja ale poza nimi nikt tego nie widzial.

Na ten moment widze najwieksze porady dla Wuzy i Danbo od osob ktore zaliczaja sie do grupy "chlopcy demowcy". :wall: :wall:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ile trzeba stracic na forexie żeby z niego zrezygnowac?
Smutne jest to, że obaj panowie (Wuza i Danbo) mają mniej więcej podobną stratę.
Tyle, że Wuza jedną transakcją na kablu, a Danbo po 1000 pln co tydzien od kilku lat.

Wniosek? Jeden błąd vs. milion błędów. Efekt ten sam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

Marku - a Ty jakie masz ryzyko na trade ?

Philips

Nieprzeczytany post autor: Philips »

Na ten moment widze najwieksze porady dla Wuzy i Danbo od osob ktore zaliczaja sie do grupy "chlopcy demowcy"
To że ktoś nie ma podpiętego MyFxbooka nie oznacza że gra na DEMO.

Nie wiem czego Wuza i Szwajcar oczekują. Piszą na dużym forum - Wuza dodatkowo miał podpięte wyniki i co wszyscy mieli pisać ochy i achy dlatego że mają rachunek REAl? Mało tego Pan Tomasz pracował/pracuje (jak jest obecnie nie wiem tego ale informacja o jego zatrudnieniu w ING pochodzi od niego samego ) i prawda jest taka że Jego Journal w FX Navi dużo mu w tym pomógł.

Z tego co wiem to Wuza ma swoją stronę ( fajną ) i tam też jest forum. Jeżeli krytyka mu się nie podoba niech pisze tam. Na swojej stronie jest królem nikt mu niewygodnych pytań nie zada. Będą Ochy,Achy Szwajcar i My FXbooki. Wszyscy będą dawać komplementy bo to tylko strata 50 tys w dwa tygodnie.
"chlopcy demowcy"
Ty też nie masz podpiętego my fxbooka. Więc piszesz pewnie o Sobie? Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania ( patrzyłem na forum jest 15 708 użytkowników ) Na realu jest ok 8 osób bo mają podpięte MyFxbooki?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Philips pisze:
Na ten moment widze najwieksze porady dla Wuzy i Danbo od osob ktore zaliczaja sie do grupy "chlopcy demowcy"
To że ktoś nie ma podpiętego MyFxbooka nie oznacza że gra na DEMO.

Nie wiem czego Wuza i Szwajcar oczekują. Piszą na dużym forum - Wuza dodatkowo miał podpięte wyniki i co wszyscy mieli pisać ochy i achy dlatego że mają rachunek REAl? Mało tego Pan Tomasz pracował/pracuje (jak jest obecnie nie wiem tego ale informacja o jego zatrudnieniu w ING pochodzi od niego samego ) i prawda jest taka że Jego Journal w FX Navi dużo mu w tym pomógł.

Z tego co wiem to Wuza ma swoją stronę ( fajną ) i tam też jest forum. Jeżeli krytyka mu się nie podoba niech pisze tam. Na swojej stronie jest królem nikt mu niewygodnych pytań nie zada. Będą Ochy,Achy Szwajcar i My FXbooki. Wszyscy będą dawać komplementy bo to tylko strata 50 tys w dwa tygodnie.
"chlopcy demowcy"
Ty też nie masz podpiętego my fxbooka. Więc piszesz pewnie o Sobie? Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania ( patrzyłem na forum jest 15 708 użytkowników ) Na realu jest ok 8 osób bo mają podpięte MyFxbooki?

Znajdź jedno zdanie mówiące o tym, że nie podoba mi się krytyka ?
Sam napisałem, ze dałem dupy w ostatnim okresie i nie miało to wiele wspólnego z tradingiem a większość krytyki była słuszna i tyle.
Nie wkładajcie mi w usta słów innych osób, bo ani nie uważam, że ktoś kto nie ma podpiętego myfxbook nie ma prawa do krytyki, ani nie twierdzę nigdy i nigdzie, że zasługuję tylko na ochy, achy i uznanie.
Co do ING to nie mam żadnego związku z Domem Maklerskim od Września tego roku ~

Serio Panowi i Panie ( bo takie pewnie też tu są ) dajcie sobie trochę luzu, nawet w weekend musicie spinać się bez powodu ?
Trolle typu jak_żyć czy hlllhlll będą zawsze i jedynym sposobem na tego typu ludzi jest nie dyskutowanie z nimi i tyle, natomiast każda inna krytyka jest budująca i pozwala wyciągać z niej wnioski i tego każdemu życzę ;)

Miłego weekendu, ja odmeldowuję się odpocząć przy pokerze i piwku...

Przepraszam też za brak odpowiedzi na sporo PMów z tego tygodnia ale nadrobię to najpóźniej w poniedziałek.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

highend pisze:Ile trzeba stracic na forexie żeby z niego zrezygnowac?
Smutne jest to, że obaj panowie (Wuza i Danbo) mają mniej więcej podobną stratę.
Tyle, że Wuza jedną transakcją na kablu, a Danbo po 1000 pln co tydzien od kilku lat.

Wniosek? Jeden błąd vs. milion błędów. Efekt ten sam.
Nie o pieniądze chodzi i nie o to, że nagle forex jest "fuj". W mojej ocenie to jedyna słuszna decyzja na czas powrotu do rozsądnego tradingu, poprawy strategi i przede wszystkim ponownego powrotu do trzymania się zasad.
Papierki to nie wszystko.. ale z drugiej strony "przepalanie" ich na forexie tylko po to żeby nie przyznać się do błędu i nie popracować nad poprawą mankamentów nie ma sensu ;) Stąd też decyzja o odpoczynku od reala i przeanalizowaniu wszystkiego co było ostatnio nie tak.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Szwajcar pisze:jak zyc
wystarczy ze pokażesz konto z minimum 20k pln
jak mi zaplacisz chociaz 1000zl za zrobienie 100% a ja Tobie za spadek konta ponad 80% tez 1000zl to czekam czy przyjmujesz zaklad?
Inaczej siedz w budzie i nie szczekaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

GawronB
Ja tam lubię takie dyskusje, bo można takiego trolla zmiażdżyć i wdeptać w ziemię.
A tak poza tym to będzie dla mnie zachęta, żeby coś upublicznić dla wszystkich.

freakout
Mędrkujesz, to pokaż jak to się robi ?!
Inaczej wiesz co warte są te rady. :mrgreen:

hhhllllh
Jako, że jesteś jednym z moich ulubionych hejterów to może skusisz się na zakład jaki proponuje jak_żyć ?
Pokaż tylko konto z minimum 20k PLN. Co by Cię nie zabolał ten tysiak w plecy.
Będzie w puli 2000 PLN. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Konkrety Panowie a nie zabawa w trollowanie :d
konkrety? i to pisze ktoś kto wyzywał Adriana na pojedynek po czym sam usunął podgląd na FF... tak ciężko przyznać się że popłynąłeś? cały ten GRID jest wart co najwyżej kupę śmiechu i taka prawda :) podejrzewam że już taki danbo szybciej wyjdzie na plus ze swojego piramidowania strat :d

każdy prosi tylko o dowody i o dowody - to świadczy o tym że większość z Was po prostu nie zarabia i tyle skoro tego potrzebujecie :) zatem cały ten mit "forumowych guru" został obalony przy pierwszej lepszej okazji ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

I właściwie o to mi chodziło. O obalenie tych "GURU". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szwajcar, Wuza "pokazali", że ichg systemy generują potężne straty podobne do tych co u mnie. Problem w tym, że ja straciłem o wiele mniej hi hi hi. Ale jeszcze ich popodpuszczam.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Adrianoforex pisze:I właściwie o to mi chodziło. O obalenie tych "GURU". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szwajcar, Wuza "pokazali", że ichg systemy generują potężne straty podobne do tych co u mnie. Problem w tym, że ja straciłem o wiele mniej hi hi hi. Ale jeszcze ich popodpuszczam.
tu już nie chodzi o obalenie samozwańczych guru, a jedynie o pewną prawidłowość - rynek uczy pokory i sprowadza na ziemię tych którzy myślą że pozjadali wszystkie rozumy i kreują się na nie wiadomo kogo :) pieniądze lubią ciszę, a tu jakieś pojedynki rodem z piaskownicy, co drugi krzyczy jak mały dzieciak żeby mu pokazać dowody na to że się zarabia... no bo pewnie - jak się samemu nie zarabia to najlepszym rozwiązaniem będzie podpierniczyć efekty czyjejś ciężkiej pracy :roll:

ech... od jakiegoś czasu dziwne fatum wisi nad tym forum bo zrobił tu się za przeproszeniem jeden wielki pierdolnik :) syf i praktycznie zero merytorycznych dyskusji, zero cokolwiek wnoszących dzienników i tak dalej... pozostaje tylko dział "Daytrading" żeby od czasu do czasu zapoznać się z czyimś punktem widzenia na dany instrument handlowy i tyle :) na resztę po prostu szkoda czasu ;)

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

szaman - jak otwieram pozycje to staram sie nie schodzic na mniej niz 600-700pipsow=cale depo dla pojedynczej pierwszej transakcji dla jednego instrumentu.

philips - bo taka jest prawda. Bardzo duzo do powiedzenia przykladowo mial ostatnio w swoich postach czlowiek ktory za chwile zalozyl temat o zakladanu swojego pierwszego realnego rachunku i wplacie w okolicach 500-1000zl.
Skoro Sterling ma problem odroznic minilota od pelnego lota, pyta o to jak sie potwierdza tozsamosc przy zakladaniu realnego rachunku -to po jakiego grzyba udziela rad w dzienniku Wuzy i w dzienniku Danbo. -> http://forex-nawigator.biz/forum/jakieg ... 26086.html

A, i mam realny rachunek, a dwie osoby maja nawet haslo inwestora do podgladu. Widzialy zarowno moje wzloty jak i upadki. Moze kiedys jak rzeczywiscie bede mial co pokazac, a na forach zrobi sie lepsza atmosfera to bedzie podpiete pod jakis portal pokazujacy co sie dzieje na rachunku.
Znam tez ze 3 osoby ktore zarabiaja ale na forum sie nie udzielaja wcale - z wiadomego powodu.

Oczywiscie na koniec zawsze wpada MISZCZ GRIDU - dobrze ze ty pokazales podwojenie jakiegokolwiek rachunku swoim sposobem, jak zwykle tylko bijesz piane. Najlepiej napisac ze cos jest MITem nie pokazujac ze przeciwna metoda dziala.
Zastanawiam sie jaka instytucja Cie zatrudnila zebys tu ciagle te same bzdury uskutecznial.

Czemu im nie poszlo na tym co widzielismy... kazdy ma swoja filozofie inwestowania, w przypadku Wuzy widac ze przywiazuje duza wage do danych makro ktore rozumie i potrafi zinterpretowac podane informacje. Ja sie na tym prawie nie znam, czasem sie zastanawiam czy to dla mnie lepiej czy gorzej.

Mam kolege - bardziej w wieku moich rodzicow, ktory naczytal sie o FX jakis bzdur napisanych w gazetach i sie go boi.
Do tego stopnia ze woli wymieniac walute w kantorze albo na rachunku bankowym robic przewalutowanie. Wiec nic mnie juz nie zdziwi skoro mozna ludziom takie rzeczy wmowic. On tez fundamentami sie sugerowal w zeszlym roku kupujac za zlotowki USD gdy ten tracil wzgledem PLN. Owszem w tym roku wyszedl na swoje czy na zero, nieistotne - mial swoja wizje, nawet jesli sie sprawdzila jego AF to trwalo to rok czasu, rok zamrozonej sporej gotowki.
Mowilem mu o dostepnosci wielu innych inistrumentow niz USDPLN, ze na FX sa nizsze koszty, ze inne waluty maja duuuzo mniejsze koszty. Ale odpowiedz byla taka ze on nie interesuje sie az tak tamta gospodarka i nie potrafi analizowac tych walut pod katem AF obecnie.

Tu znow pojawia sie nam stare jak swiat pytanie co jest wazniejsze AT czy AF? Na to pytanie juz kazdy sobie musi odpowiedziec bo jednoznacznej odpowiedzi nie ma.

ODPOWIEDZ