Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

GawronB pisze:
jak_zyc pisze:No wiadomo. Bo to by były jajca jakich te forum nie widziało. Ja by zarobił, a guru MC tak jak ostatnio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Boże Święty widzisz (czytasz) i nie grzmisz :!:
Zaczyna się . Mało rozgarnięty ( czytaj głupek) próbuje rozsądnego (czytaj mądrego) sprowadzić do swojego poziomu a potem zniszczyć doświadczeniem . Klasyczny przykład .
Szwajcar masz klasę i wiedzę nie warto się wdawać w polemiki z ......
Faktycznie... Nie warto się ośmieszać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Wuza pisze:
Stąd moje słowa o tym, że w tym co piszecie jest masa racji ;)
Ja nie uważam, że na forexie nie da się zarobić... sam żyje i żyłem z rynku, natomiast ostatnie wpadki, nie trzymanie się zasad, wejścia na pałę i brak cierpliwości to dla mnie po prostu znak, że przyszło jakieś wypalanie i w taki sposób nie ma to sensu. Lepiej przelać pieniądze na jakiś cel dobroczynny niż na siłę próbować. Może to kwestia potrzebnej przerwy i przemyślenia pewnych spraw.

Natomiast dla mnie trading ( chociaż ciężko używać tego słowa wobec tego co ja ostatnio robiłem ) w tej chwili nie ma sensu po prostu, i nie mam tu na myśli warunków na rynku tylko mojego zachowania.
Prawda jest niestety taka, że patrząc na swoje wejścia z przed 2-3 lat to moje podejście w pewnym momencie k******* się pogubiło i zmieniło i tyle.
Patrząc na to jaki fajny portal postawiłeś i co piszesz aż mi się wierzyć nie chce że taki błedy wywaliłeś :)...
Moim zdaniem chciałeś wszystkim pokazać bardzo duże konto które zarabia ;) i to zarabia od razu.

Wiesz gdzie popełniłeś błąd ? Twoim jedynym błędem było to, że sobie nie zostawiłeś miejsca na błąd. Jak byś postawił tylko 1-2% (2-4k pln), to tylko tyle byś był w dupe. Kto wie w nastepnym wejsciu moze bys był 10k do przodu ?

Ty zamiast tego, upierałeś się że masz racje i dokładałeś potężne pozycje ;)..

Moim zdaniem odcapnij. Nie musisz tak dużego konta mieć. Wróć po świętach.
Jak się utrzymywałeś z rynków finansowych, to moim zdaniem dalej to potrafisz robić, tylko masz jakiś kryzys :).

Lexie9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lexie9 »

Albo nie podawać kwoty. Zostawić tylko % widoczny.
Też trzymam za Ciebie kciuki i po roku czytania forum wiem, że nie ma co przedstawiać kwot tylko %. Zawsze wtedy myślę od ilu te %, ale czasami lepiej nie wiedzieć. Dobrze przynajmniej się to czyta beż żadnej zawiści. (Przynajmniej z mojej strony).

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

Wuza, ale dobrze rozegrałeś tą promocję tego swojego portalu...niby tylko 40k ale na może na reklamach z google się zwróci... :564:

W sumie to Wuza, to fajnie aktorzysz, sam Majdan mógłby się uczyć od siebie. Nagle udostępniasz konto, które=wielekontrowersji. A a potem nagle BOOOOOOM :569: "Kończę z Foreks bo sprzedałem a on wzrósł"... Kurde ludzie, Wuza... z czym do ludzi? Ty masz 25 lat? To prowokacje to już moje dzieci większe wymyślają...

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

a mi wydaje się że problem leży w chciwości :) kurcze, czy nie łatwiej jest brać jakieś realne targety przy sztywnym MM? zauważyłem że spora część osób próbuje łapać ruchy po 200 pips, ze 100-pipsowym SL'em i ryzykują jeszcze przy tym 3% konta :) jaki to ma sens? czy nie lepiej byłoby brać po te 20-30 pips z takim samym stop loss'em, ale kilka razy dziennie? przecież to jest całkiem fajny zarobek :) przy czym nawet w dniach kiedy mamy do czynienia z silną konsolidacją taki system się nie wykłada, bo zawsze TP o tej wielkości chwyci (o ile potrafimy złapać dołek lub górkę) :) ja to sobie wszystko na spokojnie analizowałem bo też miałem takie podejście i nastawienie na nie wiadomo co, ale poszedłem po rozum do głowy i te mniejsze ruchy w dłuższej perspektywie dają lepiej zarobić aniżeli siłowanie się z rynkiem i próbowanie wyciśnięcia z niego ostatnich soków :) ktoś kiedyś mądrze tu na forum napisał że jeśli nie zrealizujesz zysku to rynek prędzej czy później pójdzie po twój SL - i to jest święta racja ;)

Awatar użytkownika
Sterling
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sterling »

freakout pisze:a mi wydaje się że problem leży w chciwości :) kurcze, czy nie łatwiej jest brać jakieś realne targety przy sztywnym MM? zauważyłem że spora część osób próbuje łapać ruchy po 200 pips, ze 100-pipsowym SL'em i ryzykują jeszcze przy tym 3% konta :) jaki to ma sens? czy nie lepiej byłoby brać po te 20-30 pips z takim samym stop loss'em, ale kilka razy dziennie? przecież to jest całkiem fajny zarobek :) przy czym nawet w dniach kiedy mamy do czynienia z silną konsolidacją taki system się nie wykłada, bo zawsze TP o tej wielkości chwyci (o ile potrafimy złapać dołek lub górkę) :) ja to sobie wszystko na spokojnie analizowałem bo też miałem takie podejście i nastawienie na nie wiadomo co, ale poszedłem po rozum do głowy i te mniejsze ruchy w dłuższej perspektywie dają lepiej zarobić aniżeli siłowanie się z rynkiem i próbowanie wyciśnięcia z niego ostatnich soków :) ktoś kiedyś mądrze tu na forum napisał że jeśli nie zrealizujesz zysku to rynek prędzej czy później pójdzie po twój SL - i to jest święta racja ;)
Zgadzam się. IMO lepiej trzepać tych transakcji kilka/kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt dziennie, aniżeli wypatrywać dużych ruchów. Polecam grę na M1 i M5 z MACD - u mnie się sprawdza.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

jak zyc
wystarczy ze pokażesz konto z minimum 20k pln
jak mi zaplacisz chociaz 1000zl za zrobienie 100% a ja Tobie za spadek konta ponad 80% tez 1000zl to czekam czy przyjmujesz zaklad?
Inaczej siedz w budzie i nie szczekaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

GawronB
Ja tam lubię takie dyskusje, bo można takiego trolla zmiażdżyć i wdeptać w ziemię.
A tak poza tym to będzie dla mnie zachęta, żeby coś upublicznić dla wszystkich.

freakout
Mędrkujesz, to pokaż jak to się robi ?!
Inaczej wiesz co warte są te rady. :mrgreen:

hhhllllh
Jako, że jesteś jednym z moich ulubionych hejterów to może skusisz się na zakład jaki proponuje jak_żyć ?
Pokaż tylko konto z minimum 20k PLN. Co by Cię nie zabolał ten tysiak w plecy.
Będzie w puli 2000 PLN. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Konkrety Panowie a nie zabawa w trollowanie :d
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

signal

Nieprzeczytany post autor: signal »

Kolejna kompromitacja Grida. Może będzie to wystarczająca nauczka dla innych naśladowców uśredniania strat.

Jaki sens ma stosowanie grida? Już na wstępie przyznajemy, że nie wiemy gdzie wchodzić - gdybyśmy wiedzieli, to dlaczego nie zająć jednej, zyskownej pozycji? Szwajcar, który promuje tę technikę sam nie upublicznia przecież wyników:
Created Explorer (now private) Piramidowanie zyskow Oct 24, 2014

Dlaczego dałeś jako prywatne, wstydzisz się czegoś?
Created Explorer (later deleted) Armada pir1 Aug 13, 2014

Created Explorer (later deleted) Piramidowanie blokowe
Pewnie straty były duże, to trzeba było skasować...
Szwajcar pisze:freakout
Mędrkujesz, to pokaż jak to się robi ?!
Inaczej wiesz co warte są te rady. :mrgreen:
Typowa zagrywka człowieka, który nie ma nic do powiedzenia. Mówiąc analogicznie: czy muszę sobie odciąć rekę piłą mechaniczną, żeby móc ostrzegać kolegę przed taką możliwością, kiedy ścina drzewo? Ty być może tak, ale człowiek rozsądny nie potrzebuje doświadczenia żeby wyciągnąć poprawne wnioski.
Szwajcar pisze:Konkrety Panowie a nie zabawa w trollowanie :d
Daj przykład, pokaż wreszcie jakiś konkret.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

signal
Wchodzisz w zaklad o tysiaka?
Inaczej trollujemy dalej a ja nic nie pokaze, bo kazdy oprocz Wuzy, danbo i kilku innych jest trollem. :mrgreen:
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Szwajcar to ja troluje dalej chyba ze ustale ci levarek i czas zrobienia 100% co ?
np 1:10 i 1 tydzien czasu nie interesuje mnie bys sie zawiesil rok z pozycja po czym poszedl trend i zrobil 100% zreszta czym jest 100 procent przy spiramidowaniu impulsu tosz to fartem mozna ustukac w 40 pipsach przy lewarku 1:500 bez piramidowania, Szwajcar widze ze starasz sie byc sprytniejszy od sprytniejszego jako ze nie mam duszy hazardzisty i nie lubie zakaldow w ktorych mam 50%albo i mniej na wygrana odpuszcze jak bedziesz mial cos ciekawszego to daj znac i tak jestem trolem troluje i bede trolowal i kij wam w do tego bo sami wiecej nie pokazujecie jak piniadze na kontach xD a sorry jeszcze wuza i danbo pkazali jak te piniadze stracic nie wnikam ich pieniadz ich sprawaale super super i dobrze wiedziec ze nastaja czas by byc kims na forumie mozna byc skonczonym pajacem ale trzeba pokazac 20 tysi na koncie wtedy jest sie kims nie mnozyc nie robic kapuche a pokazac i stracic za takie pdoejscie teraz Ty jestes moim ulubionym trolem.

Szwajcar nie wiem czy to wyroznienie i jakie jest to Twoje grono najlepszych hejterow no ale dziekuje, dziekuje milo ze moje starania zostaly docenione choc przez jedna osobe xD xD dzieki dzieki
nie wkrecicie mnie w wasze gierki bo nie bawia mnie one a jako uzytkownik forum moge komentowac co chce i jak chce puki nie lamie jakis tam regulaminow ktorych znac nie musze bo moderator szybko zareaguje a tera bomba piona zdrowko :564: :564: :564:

ODPOWIEDZ