BO & FBO
Re: BO & FBO
narazie pięknie wygląda ciekawy sam jest czy wytrzymam do końca i pytanie czy zrobią to co mają 
Zastanawiam się również czy już to wszystko skumałem mniej więcej jak chodzi, chodzi mi o całoksztalt. Wczoraj też to widziałem a nie wchodziłem mimo że zrobili FBO, czy ktoś wie może dlaczego lepiej było wchodzić dzisiaj a nie wczoraj?

Zastanawiam się również czy już to wszystko skumałem mniej więcej jak chodzi, chodzi mi o całoksztalt. Wczoraj też to widziałem a nie wchodziłem mimo że zrobili FBO, czy ktoś wie może dlaczego lepiej było wchodzić dzisiaj a nie wczoraj?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Czerwieniek z twojego zalacznika widze, ze lepiej nie szukac longa tylko shorta..
Byc moze dojda tam gdzie masz TP ale lepiej wg mnie - bezpieczniej szukac shorta.
To tak na pierwszy rzut oka bo nie analizuje tej pary
Byc moze dojda tam gdzie masz TP ale lepiej wg mnie - bezpieczniej szukac shorta.
To tak na pierwszy rzut oka bo nie analizuje tej pary
Aktualnie robią korektę i nie mam pewności czy wytrzymają moje wejścia
Jednym wyszedłem już a dwa trzymam. Nie wiem co to znaczy że bezpiecznej szukać wejścia w shorta. Na tę chwilę nigdy bym nie wszedł w shorta. Gdyż rynek idzie do góry. Wg mnie nie powinni zlecieć niżej dopóki nie odbiorą profitu który jest w tych ciemnych świecach ale oczywiście to moje zdanie. Jeżeli na tym BO lub ZL zawrócą w dół to będzie można szukać shortów jednak jeżeli chodzi o mnie to za mało czasu dzisiaj i jak już to nastąpi to najszybicej w następnym tygodniu. no nic pożyjemy zobaczymy 

Czerwinek powiedz mi jak Ty śledzisz tyle par i setupów naraz? ile w ogole par walutowych obserwujesz?
"trading is waiting"
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
A ja mysle ze jescze dzis pociagna ostro w dol
witam serdecznie 
jeśli chodzi o edka, to myślę, że ów scenariusz również prawdopodobny

jeśli chodzi o edka, to myślę, że ów scenariusz również prawdopodobny

a ja myślę że cały czas up
Aktualnie nie wiem kilkanaście obserwuję par z najmniejszym spreadem. To znaczy mam je włączone w platformie. Są to pary gdzie spread max jest 5-6 pkt. Kiedyś na Armardzie miałem więcej bo tam miałem lepszy spread.
Dzisiaj w ogóle poleciałem ostro. Aktualnie siedzę w 5 różnych parach. Tak jak rano pisałem gpb/aud i eur/aud oraz eur/nzd i jeszcze w dwóch. Aktaulnie już pozabezpieczane wszystko. Korekta się skończyła i zobaczymy alebo wóz albo przewóz natomiast nie chcę zapeszczać ale w dobrych kolorach to widać. Narazie eur chce iść do góry to ja idę z nim. Jak zmienią chęć to ja też zmienię chęć gry sell a co będzie i jaki może być scenariusz to mało ważne ważne co teraz się dzieje na rynku. A co może być to może być może będzie a może nie.... Jak zaczną lecieć w dół to ja z nimi

Pisałem kiedyś o tym.Harvey pisze:Czerwinek powiedz mi jak Ty śledzisz tyle par i setupów naraz? ile w ogole par walutowych obserwujesz?
Aktualnie nie wiem kilkanaście obserwuję par z najmniejszym spreadem. To znaczy mam je włączone w platformie. Są to pary gdzie spread max jest 5-6 pkt. Kiedyś na Armardzie miałem więcej bo tam miałem lepszy spread.
Dzisiaj w ogóle poleciałem ostro. Aktualnie siedzę w 5 różnych parach. Tak jak rano pisałem gpb/aud i eur/aud oraz eur/nzd i jeszcze w dwóch. Aktaulnie już pozabezpieczane wszystko. Korekta się skończyła i zobaczymy alebo wóz albo przewóz natomiast nie chcę zapeszczać ale w dobrych kolorach to widać. Narazie eur chce iść do góry to ja idę z nim. Jak zmienią chęć to ja też zmienię chęć gry sell a co będzie i jaki może być scenariusz to mało ważne ważne co teraz się dzieje na rynku. A co może być to może być może będzie a może nie.... Jak zaczną lecieć w dół to ja z nimi

Czerwinek, a co myślisz o kiwi? 

hmm, nie wiem za bardzo powinni zeżreć ten profit czyli trochę w dół a potem się zobaczy, ale brakuje mi tutaj FBO na górze a poza tym widzę możliwość, że edek pójdzie up więc wolałem wejść w eur/nzd, ale szerze przyznam nie wiem co mogą zrobić mogą wszystko, teraz może być korekta i rusza up a równie dobrze mogą iść dalej w dół, nie mam pojęcia co zrobią więc nie gram na tej parze 
P.S. A tak swoją drogą to dzisiaj już na pewno bedę miał swój życiowy dzień na FX. Pozwoliło mi na to przede wszystkim dobra obserwacja i wyczucie ale co ważniejsze komfort psychiczny, który uważam za bardzo ważny. Ten tydzień miał już ładnie na plus i dzisiaj po prostu mogłem trzymać pozycje a nie koniecznie inkasować zysk dzięki temu pozycje popłynęły w odpowiednią stronę. Nie wiem czy zdążą do TP ale jeżeli daliby radę to w ogóle byłoby fantastycznie

P.S. A tak swoją drogą to dzisiaj już na pewno bedę miał swój życiowy dzień na FX. Pozwoliło mi na to przede wszystkim dobra obserwacja i wyczucie ale co ważniejsze komfort psychiczny, który uważam za bardzo ważny. Ten tydzień miał już ładnie na plus i dzisiaj po prostu mogłem trzymać pozycje a nie koniecznie inkasować zysk dzięki temu pozycje popłynęły w odpowiednią stronę. Nie wiem czy zdążą do TP ale jeżeli daliby radę to w ogóle byłoby fantastycznie