BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Raikart pisze:No Damfry lipa ten nasz kabel, mnie już dawno wycieli na sl. zobaczymy co tam sie jutro ułoży przez noc, mam na celowniku pary z Eur.
No ja zakończyłem to 2x na BE wybroniłem się tylko i wyłącznie niskimi TFAmi...
Jak widać po czasie :D FBO dla D1 jest mocniejsze niż FBO h4... Zabawny psikus umysłu wiedzieć to pisać o tym i mimo wszystko grać przeciwko... za dużo życzeniowości w tym było :)
Na szczęście jutro też jest dzień :)
pozdr

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze:Mi się udało wczoraj trochę przyskalpować, szkoda, że nie wytrzymałem do TP by byłoby bardzo super ale i tak liczy mimo wszystko zainkasowany zysk :)
szybko wchodziłeś jak na Ciebie :) , na M5?

manygridi
Gaduła
Gaduła

manygridi pisze:a co myślicie o tym?

https://www.mql5.com/en/charts/2742639/ ... fxsalt-ltd
no już miałem po popcorn i cole lecieć i patrzeć jak depo puchnie a tu czarny łabędź przypłynął....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Ja od poniedziałku cały czas jakoś szukam wejść na M5 :) Dzisiaj piękny dzień. Tak jakoś nie lubię grać longów ale okazje były. Nie wiem może jak gram sell to patrzę na wyższe interwały a jak longi to na krótsze bo longach jakoś mniej komfortowo się czuję. Ale dzisiaj jakoś byłem pewny zagrań po obserwacjach na M5. Na prawdę jak trade wypali to z SL 10-20 pipsów można nieźle nastukać :) Szczególnie ten eur/aud mnie bardzo cieszył po początkowy sl miał 20 pips a trade przyniósł 100 pipek :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

manygridi rozumię że chciałeś grać longi? Ja ostatnio właśnie uważam na taki PB szczerze powiem nie mają dla mnie bardzo dużego znaczenia. Pokazujesz zrzut z H4 i on fajnie wygląda w momencie robienia zrzutu. Natomiast jeżeli grasz H4 to powinieneś poczekać na zamknięcie H4. Jeżeli zobaczysz jak ta ostatnia świeca się zamknęła to już nie byłbyś taki pewny zagrania w longa. Jeżeli rynek chciałby iść do góry to kolejne świece by o tym powiedziały. Natomiast na mojej platformie żadna późniejsza świeca po tym PB z H4 nie zamknęła się na tym PB więc rynek nie chciał iść up. Poza tym ostatnio jak zacząłem bardziej uwagę i do M5 przwyiązywać to patrzę jak generują się taki PB z H1 czy z H4 właśnie ze świec M5 i M15, tam można zobaczyć czy rynek tylko zareagował na jakiś zjazd czy faktycznie tworzył jakieś odwrócenie się trendu tymaczsowego. Jednak już mniejsza z tym jak na niższych interwałach to tworzą fakt faktem że żadna świeca po tym PB H4 nie szła do góry i po prostu rynek nie chciał iść up. W takiej sytuacji jak widisz, że nie idą to najlepiej poszukać jak rynek pozwoli wyjścia z jak najmniejszą stratą i nie trzymać SL aż złamią ten PB. Pytanie jaki Twoja odczucią były w trakcie trejdu ale znająć zycie pewnie patrzyłęś cały czas i myslałeś ze odbiją aż w końcu wiara umarła i złapało SL. Pewnie każdy przez to przechodził. Ale moja propozycja jest prosta widisz że coś jest nie tak czujesz się mniej pewnie to uciekaj z pozycji. Jeżeli mają iść w Twoim kierunku to pozycja powinna być po wejściu jak najszybciej na plusie a reasumując wynika z tego, że w longi staramy się wejść na dole po korekcie a w sell na górze również po korekcie (i najlepiej po FBO :) ). Jak tak będziemy wchodzić to powinniśmy być na plusie niedlugo zaraz po naszym wejściu.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

I na koniec zdanie krótkie o edku. Często ostatnio widzę na forach lub innych stronach i ludzie pytają dlaczego edek nie spada dalej (pewnie i spadnie kiedyś) ale na tę chwilę zobaczcie zrzut mówi wszystko. Na dole trzy świece up robią wybicie następnie krótka korekta i malutki PB w stronę up i jedziemy do góry a później to już wszystko ładnie widać. trochę również skalpowałem na edku ale najwiecej w poniedziałek :)

manygridi
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:manygridi rozumię że chciałeś grać longi? Ja ostatnio właśnie uważam na taki PB szczerze powiem nie mają dla mnie bardzo dużego znaczenia. Pokazujesz zrzut z H4 i on fajnie wygląda w momencie robienia zrzutu. Natomiast jeżeli grasz H4 to powinieneś poczekać na zamknięcie H4. Jeżeli zobaczysz jak ta ostatnia świeca się zamknęła to już nie byłbyś taki pewny zagrania w longa. Jeżeli rynek chciałby iść do góry to kolejne świece by o tym powiedziały. Natomiast na mojej platformie żadna późniejsza świeca po tym PB z H4 nie zamknęła się na tym PB więc rynek nie chciał iść up. Poza tym ostatnio jak zacząłem bardziej uwagę i do M5 przwyiązywać to patrzę jak generują się taki PB z H1 czy z H4 właśnie ze świec M5 i M15, tam można zobaczyć czy rynek tylko zareagował na jakiś zjazd czy faktycznie tworzył jakieś odwrócenie się trendu tymaczsowego. Jednak już mniejsza z tym jak na niższych interwałach to tworzą fakt faktem że żadna świeca po tym PB H4 nie szła do góry i po prostu rynek nie chciał iść up. W takiej sytuacji jak widisz, że nie idą to najlepiej poszukać jak rynek pozwoli wyjścia z jak najmniejszą stratą i nie trzymać SL aż złamią ten PB. Pytanie jaki Twoja odczucią były w trakcie trejdu ale znająć zycie pewnie patrzyłęś cały czas i myslałeś ze odbiją aż w końcu wiara umarła i złapało SL. Pewnie każdy przez to przechodził. Ale moja propozycja jest prosta widisz że coś jest nie tak czujesz się mniej pewnie to uciekaj z pozycji. Jeżeli mają iść w Twoim kierunku to pozycja powinna być po wejściu jak najszybciej na plusie a reasumując wynika z tego, że w longi staramy się wejść na dole po korekcie a w sell na górze również po korekcie (i najlepiej po FBO :) ). Jak tak będziemy wchodzić to powinniśmy być na plusie niedlugo zaraz po naszym wejściu.
no co tu kryć, było dokładnie jak piszesz :)
czerwinek pisze: widisz że coś jest nie tak czujesz się mniej pewnie to uciekaj z pozycji.
to jest dla mnie bardzo trudne, świadomość że wyjde z pozycji która zarobi jest gorsza niż strata :lol:

manygridi
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Ja od poniedziałku cały czas jakoś szukam wejść na M5 :) Dzisiaj piękny dzień. Tak jakoś nie lubię grać longów ale okazje były. Nie wiem może jak gram sell to patrzę na wyższe interwały a jak longi to na krótsze bo longach jakoś mniej komfortowo się czuję. Ale dzisiaj jakoś byłem pewny zagrań po obserwacjach na M5. Na prawdę jak trade wypali to z SL 10-20 pipsów można nieźle nastukać :) Szczególnie ten eur/aud mnie bardzo cieszył po początkowy sl miał 20 pips a trade przyniósł 100 pipek :)
eurcad nie za bardzo rozumiem to wejście ale na euraud klasa! :clap:

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

brał ktoś funta ? Ja siedzie po 1,5700 TP 5654
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja nie :) Czaję się cały czas ne ejka lub gbp/jpy na longa zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj dużo danych po południ więc trzeba się miec na baczności mogą wywijać :)

ODPOWIEDZ