Raikart pisze:No Damfry lipa ten nasz kabel, mnie już dawno wycieli na sl. zobaczymy co tam sie jutro ułoży przez noc, mam na celowniku pary z Eur.
No ja zakończyłem to 2x na BE wybroniłem się tylko i wyłącznie niskimi TFAmi...
Jak widać po czasie FBO dla D1 jest mocniejsze niż FBO h4... Zabawny psikus umysłu wiedzieć to pisać o tym i mimo wszystko grać przeciwko... za dużo życzeniowości w tym było
Na szczęście jutro też jest dzień
pozdr
czerwinek pisze:Mi się udało wczoraj trochę przyskalpować, szkoda, że nie wytrzymałem do TP by byłoby bardzo super ale i tak liczy mimo wszystko zainkasowany zysk
Ja od poniedziałku cały czas jakoś szukam wejść na M5 Dzisiaj piękny dzień. Tak jakoś nie lubię grać longów ale okazje były. Nie wiem może jak gram sell to patrzę na wyższe interwały a jak longi to na krótsze bo longach jakoś mniej komfortowo się czuję. Ale dzisiaj jakoś byłem pewny zagrań po obserwacjach na M5. Na prawdę jak trade wypali to z SL 10-20 pipsów można nieźle nastukać Szczególnie ten eur/aud mnie bardzo cieszył po początkowy sl miał 20 pips a trade przyniósł 100 pipek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
manygridi rozumię że chciałeś grać longi? Ja ostatnio właśnie uważam na taki PB szczerze powiem nie mają dla mnie bardzo dużego znaczenia. Pokazujesz zrzut z H4 i on fajnie wygląda w momencie robienia zrzutu. Natomiast jeżeli grasz H4 to powinieneś poczekać na zamknięcie H4. Jeżeli zobaczysz jak ta ostatnia świeca się zamknęła to już nie byłbyś taki pewny zagrania w longa. Jeżeli rynek chciałby iść do góry to kolejne świece by o tym powiedziały. Natomiast na mojej platformie żadna późniejsza świeca po tym PB z H4 nie zamknęła się na tym PB więc rynek nie chciał iść up. Poza tym ostatnio jak zacząłem bardziej uwagę i do M5 przwyiązywać to patrzę jak generują się taki PB z H1 czy z H4 właśnie ze świec M5 i M15, tam można zobaczyć czy rynek tylko zareagował na jakiś zjazd czy faktycznie tworzył jakieś odwrócenie się trendu tymaczsowego. Jednak już mniejsza z tym jak na niższych interwałach to tworzą fakt faktem że żadna świeca po tym PB H4 nie szła do góry i po prostu rynek nie chciał iść up. W takiej sytuacji jak widisz, że nie idą to najlepiej poszukać jak rynek pozwoli wyjścia z jak najmniejszą stratą i nie trzymać SL aż złamią ten PB. Pytanie jaki Twoja odczucią były w trakcie trejdu ale znająć zycie pewnie patrzyłęś cały czas i myslałeś ze odbiją aż w końcu wiara umarła i złapało SL. Pewnie każdy przez to przechodził. Ale moja propozycja jest prosta widisz że coś jest nie tak czujesz się mniej pewnie to uciekaj z pozycji. Jeżeli mają iść w Twoim kierunku to pozycja powinna być po wejściu jak najszybciej na plusie a reasumując wynika z tego, że w longi staramy się wejść na dole po korekcie a w sell na górze również po korekcie (i najlepiej po FBO ). Jak tak będziemy wchodzić to powinniśmy być na plusie niedlugo zaraz po naszym wejściu.
I na koniec zdanie krótkie o edku. Często ostatnio widzę na forach lub innych stronach i ludzie pytają dlaczego edek nie spada dalej (pewnie i spadnie kiedyś) ale na tę chwilę zobaczcie zrzut mówi wszystko. Na dole trzy świece up robią wybicie następnie krótka korekta i malutki PB w stronę up i jedziemy do góry a później to już wszystko ładnie widać. trochę również skalpowałem na edku ale najwiecej w poniedziałek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czerwinek pisze:manygridi rozumię że chciałeś grać longi? Ja ostatnio właśnie uważam na taki PB szczerze powiem nie mają dla mnie bardzo dużego znaczenia. Pokazujesz zrzut z H4 i on fajnie wygląda w momencie robienia zrzutu. Natomiast jeżeli grasz H4 to powinieneś poczekać na zamknięcie H4. Jeżeli zobaczysz jak ta ostatnia świeca się zamknęła to już nie byłbyś taki pewny zagrania w longa. Jeżeli rynek chciałby iść do góry to kolejne świece by o tym powiedziały. Natomiast na mojej platformie żadna późniejsza świeca po tym PB z H4 nie zamknęła się na tym PB więc rynek nie chciał iść up. Poza tym ostatnio jak zacząłem bardziej uwagę i do M5 przwyiązywać to patrzę jak generują się taki PB z H1 czy z H4 właśnie ze świec M5 i M15, tam można zobaczyć czy rynek tylko zareagował na jakiś zjazd czy faktycznie tworzył jakieś odwrócenie się trendu tymaczsowego. Jednak już mniejsza z tym jak na niższych interwałach to tworzą fakt faktem że żadna świeca po tym PB H4 nie szła do góry i po prostu rynek nie chciał iść up. W takiej sytuacji jak widisz, że nie idą to najlepiej poszukać jak rynek pozwoli wyjścia z jak najmniejszą stratą i nie trzymać SL aż złamią ten PB. Pytanie jaki Twoja odczucią były w trakcie trejdu ale znająć zycie pewnie patrzyłęś cały czas i myslałeś ze odbiją aż w końcu wiara umarła i złapało SL. Pewnie każdy przez to przechodził. Ale moja propozycja jest prosta widisz że coś jest nie tak czujesz się mniej pewnie to uciekaj z pozycji. Jeżeli mają iść w Twoim kierunku to pozycja powinna być po wejściu jak najszybciej na plusie a reasumując wynika z tego, że w longi staramy się wejść na dole po korekcie a w sell na górze również po korekcie (i najlepiej po FBO ). Jak tak będziemy wchodzić to powinniśmy być na plusie niedlugo zaraz po naszym wejściu.
no co tu kryć, było dokładnie jak piszesz
czerwinek pisze:
widisz że coś jest nie tak czujesz się mniej pewnie to uciekaj z pozycji.
to jest dla mnie bardzo trudne, świadomość że wyjde z pozycji która zarobi jest gorsza niż strata
czerwinek pisze:Ja od poniedziałku cały czas jakoś szukam wejść na M5 Dzisiaj piękny dzień. Tak jakoś nie lubię grać longów ale okazje były. Nie wiem może jak gram sell to patrzę na wyższe interwały a jak longi to na krótsze bo longach jakoś mniej komfortowo się czuję. Ale dzisiaj jakoś byłem pewny zagrań po obserwacjach na M5. Na prawdę jak trade wypali to z SL 10-20 pipsów można nieźle nastukać Szczególnie ten eur/aud mnie bardzo cieszył po początkowy sl miał 20 pips a trade przyniósł 100 pipek
eurcad nie za bardzo rozumiem to wejście ale na euraud klasa!
ja nie Czaję się cały czas ne ejka lub gbp/jpy na longa zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj dużo danych po południ więc trzeba się miec na baczności mogą wywijać