Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

signal pisze:
Wuza pisze:esteś świadomy tego, że gdyby NFP było na poziomie raportu ADP czyli 210-220 tyś to posty w tym temacie składałyby się z " " ?
Ja bym na pewno nie winszował. Mnie zawsze martwi mój zarobek (lub strata), którego nie rozumiem.
Co ty za bzdury piszesz w ogóle człowieku ? :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wuza jakie plany na kolejne pozycje - jakie instrumenty? Myślę, że jutro (w poniedziałek) dalsze umacnianie USD.
Potem zobaczymy co dalej. Mam swoją pewną teorię na temat dolara.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

signal

Nieprzeczytany post autor: signal »

Wuza pisze:Co ty za bzdury piszesz w ogóle człowieku ?
Cóż, dla mnie istotą rzeczy jest rozumieć co się robi, jeśli dla Ciebie to bzdury to oczywiście szanuje Twoją filozofię. Stan Twojego konta mówi sam za siebie. Niestety ale Twoje wcześniejsze sukcesy były prawdopodobnie kwestią przypadku (także miałem takie przypadki w życiu i bylem cholernie zmartwiony bo, w przeciwieństwie do Ciebie, wiedziałem, że był to łut szczęścia a nie przemyślana gra).

Jest to już drugie konto, którym próbujesz się "popisać". Pierwsze, które prowadziłeś w ING także balansowało wokół zera przy dużym DD, co oczywiście w końcu doprowadziłoby do bankructwa. Na szczęście w porę wycofałeś się (jak to sam ująłeś) z korporacyjnego stanowiska i uchroniłeś resztki swojej reputacji. Dobrze jest znać historię, Twoi wyznawcy długo będą usprawiedliwiać Twoje potknięcia ale i temu będzie kres.

Człowiek mądry zawsze słucha, także i ludzi głupszych (w jego mniemaniu) od siebie. Głupiec nie wie i nie chce wiedzieć, bo już wszystko wie. Zgadnij, który z nich osiąga sukces?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

signal pisze:
Wuza pisze:Co ty za bzdury piszesz w ogóle człowieku ?
Cóż, dla mnie istotą rzeczy jest rozumieć co się robi, jeśli dla Ciebie to bzdury to oczywiście szanuje Twoją filozofię. Stan Twojego konta mówi sam za siebie. Niestety ale Twoje wcześniejsze sukcesy były prawdopodobnie kwestią przypadku (także miałem takie przypadki w życiu i bylem cholernie zmartwiony bo, w przeciwieństwie do Ciebie, wiedziałem, że był to łut szczęścia a nie przemyślana gra).

Jest to już drugie konto, którym próbujesz się "popisać". Pierwsze, które prowadziłeś w ING także balansowało wokół zera przy dużym DD, co oczywiście w końcu doprowadziłoby do bankructwa. Na szczęście w porę wycofałeś się (jak to sam ująłeś) z korporacyjnego stanowiska i uchroniłeś resztki swojej reputacji. Dobrze jest znać historię, Twoi wyznawcy długo będą usprawiedliwiać Twoje potknięcia ale i temu będzie kres.

Człowiek mądry zawsze słucha, także i ludzi głupszych (w jego mniemaniu) od siebie. Głupiec nie wie i nie chce wiedzieć, bo już wszystko wie. Zgadnij, który z nich osiąga sukces?
Tia, 900 transakcji przy skuteczności 80%, zwykły fart...

Smutny musisz być skoro ciągle chodzisz zmartwiony.
Może stan Twojego konta niech przemówi za Ciebie ?

Ja doskonale rozumiem swoje błędy których na tym koncie od jego początku było dużo, za dużo ;) Co do wejść na GBP/USD to nadal uważam je za dobre co do kierunku i tyle.
W tym dzienniku pojawia się wiele krytyki która jest prawdziwa i z której wyciągam wnioski ale teksty typu "Z Analizy technicznej wynikało, że NFP będzie na poziomie 300k +"...
Po fakcie każdy może napisać, że przecież taki a nie inny ruch był oczywisty.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:Wuza jakie plany na kolejne pozycje - jakie instrumenty? Myślę, że jutro (w poniedziałek) dalsze umacnianie USD.
Potem zobaczymy co dalej. Mam swoją pewną teorię na temat dolara.
Na tą chwilę żadne, jutro rano przysiądę i zobaczymy co się szykuje ;)

Ciężko oczekiwać, żeby USD miało aktualnie tracić więc nie sposób się nie zgodzić z Tobą. Przebicie oporów z 2009 roku na Indeksie Dolara może dać kolejny impuls do mocnych wzrostów.

Trader2114
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trader2114 »

Cześć Wuza!

Pamiętaj, jak wyjdziesz na + to te same osoby przyjdą i powiedzą "jesteś zajebisty". Tak to już działa! Sam jestem przeciwnikiem uśredniania pozycji - chyba, że zgodnie z większym trendem.

Jeżeli wiesz, że tak się zarobi w DŁUGIM terminie to trzeba tak grać.

Co to jest TYLKO jeden tydzień czy miesiąc pod kreską?
"Niestety, nie jestem lekarzem, który może sobie pozwolić na zakopanie swych pomyłek cztery stopy pod ziemią" Roger Babson

signal

Wuza pisze:Tia, 900 transakcji przy skuteczności 80%, zwykły fart...
No popatrz, dla niektórych matematyka i statystyka to taka magia :) Niestety zapominasz, że skuteczność jest także związana z warunkami rynkowymi, które wtedy mogły Ci sprzyjać. Jaką masz teraz skuteczność? Jaką miałeś skuteczność w ING? Jeśli to rzeczywiście umiejętności, to chyba powinno oscylować wciąż w okolicach 80%. Tymczasem:
Longs Won: (9/18) 50%
Shorts Won: (13/27) 48%
Gdzie Tomaszu Twoje 80%? Fart się po prostu skończył. Żyjesz cały czas konkursem.
Wuza pisze:Smutny musisz być skoro ciągle chodzisz zmartwiony.
Dlaczego mam chodzić zmartwiony? Głupota (także moja) zawsze mnie bawi :) Na moje szczęście w odpowiednim czasie stan mojego konta przemówił do mnie w odpowiedni sposób.
Wuza pisze:W tym dzienniku pojawia się wiele krytyki która jest prawdziwa i z której wyciągam wnioski ale teksty typu "Z Analizy technicznej wynikało, że NFP będzie na poziomie 300k +"...
Pracowałeś w DM a tak mało się nauczyłeś. Uważasz, że duże pozycje są zajmowane w chwili publikacji danych? Oczywiście, że nie. Dane są (i muszą być) wcześniej dyskontowane, dlatego właśnie AT pokazywała kierunek. Jeśli nie zgadzasz się z tym aksjomatem, to po co rysujesz sobie jakieś linie na wykresie, skoro i tak decyzje podejmowane są według publikacji danych itp.?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

signal pisze:
Wuza pisze:Tia, 900 transakcji przy skuteczności 80%, zwykły fart...
No popatrz, dla niektórych matematyka i statystyka to taka magia :) Niestety zapominasz, że skuteczność jest także związana z warunkami rynkowymi, które wtedy mogły Ci sprzyjać. Jaką masz teraz skuteczność? Jaką miałeś skuteczność w ING? Jeśli to rzeczywiście umiejętności, to chyba powinno oscylować wciąż w okolicach 80%. Tymczasem:
Longs Won: (9/18) 50%
Shorts Won: (13/27) 48%
Gdzie Tomaszu Twoje 80%? Fart się po prostu skończył. Żyjesz cały czas konkursem.
Wuza pisze:Smutny musisz być skoro ciągle chodzisz zmartwiony.
Dlaczego mam chodzić zmartwiony? Głupota (także moja) zawsze mnie bawi :) Na moje szczęście w odpowiednim czasie stan mojego konta przemówił do mnie w odpowiedni sposób.
Wuza pisze:W tym dzienniku pojawia się wiele krytyki która jest prawdziwa i z której wyciągam wnioski ale teksty typu "Z Analizy technicznej wynikało, że NFP będzie na poziomie 300k +"...
Pracowałeś w DM a tak mało się nauczyłeś. Uważasz, że duże pozycje są zajmowane w chwili publikacji danych? Oczywiście, że nie. Dane są (i muszą być) wcześniej dyskontowane, dlatego właśnie AT pokazywała kierunek. Jeśli nie zgadzasz się z tym aksjomatem, to po co rysujesz sobie jakieś linie na wykresie, skoro i tak decyzje podejmowane są według publikacji danych itp.?
Rozumiem, że jak będzie na + to znowu zamkniesz się w swojej internetowej norze i znikniesz ? ;)

Załóż dziennik, podepnij konto i pokaż jak się zarabia wszystkim szefie.

signal

Wuza pisze:Rozumiem, że jak będzie na + to znowu zamkniesz się w swojej internetowej norze i znikniesz ?
Nie, źle rozumiesz.
Wuza pisze:Załóż dziennik, podepnij konto i pokaż jak się zarabia wszystkim szefie.
Nie mam takiej potrzeby. Natomiast jeśli Ciebie boli krytyka (na którą nie potrafisz odpowiedzieć inaczej niż atakiem) to proponuje zwinąć "biznes" (fx-zone) i nie udzielać się publicznie. Nikt Ciebie do tego nie zmusza, natomiast udzielając się i dzieląc swoimi wynikami musisz się liczyć z komentarzami, które będą Ciebie punktować.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

signal pisze:
Wuza pisze:Rozumiem, że jak będzie na + to znowu zamkniesz się w swojej internetowej norze i znikniesz ?
Nie, źle rozumiesz.
Wuza pisze:Załóż dziennik, podepnij konto i pokaż jak się zarabia wszystkim szefie.
Nie mam takiej potrzeby. Natomiast jeśli Ciebie boli krytyka (na którą nie potrafisz odpowiedzieć inaczej niż atakiem) to proponuje zwinąć "biznes" (fx-zone) i nie udzielać się publicznie. Nikt Ciebie do tego nie zmusza, natomiast udzielając się i dzieląc swoimi wynikami musisz się liczyć z komentarzami, które będą Ciebie punktować.
Szanuje każdego kto wypowiada się w tym czy innym dzienniku, tak jak pisałem większość krytyki jest słuszna i staram się wyciągać z niej wnioski.

Nikt mnie jednak nie zmusza to dyskusji z małym smutnym anonimowym trollem ;)
Także peace Adriano ~

ODPOWIEDZ