Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tylko, że licząc na dane ... można się przeliczyć. Osobiście wolę tradować PO danych.
Zawsze potem jest reakcja. Nawet dzien później. Trade przed danymi = loteria = hazard. Chyba, że masz cynk ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

signal pisze:Wuza z tradera stał się analitykiem. A Ci jak wiadomo, chcą docierać do jak największej liczby osób także ich analizy są na poziomie średnim czyli przeciętnym.
Jasna sprawa, od przyszłego tygodnia w moich analizach dorzucę reklamy proszku xxx i czekolady yyyy bo takie mam zaspisy w umowie.

Każdy jest taki pewny i nieomylny po fakcie, damn :)
Jakie olał ? Masz Highend podgląd do konta widziałeś gdzie były Stop lossy i gdzie były Tp dla tych pozycji... Wejście nie pykło i tyle, czas pomyśleć nad kolejnym a to, że przez 10 minut na tych pozycjach było + 25 tyś nie zmienia wiele.
Rozumiem, że dla Was odczyt NFP na poziomie 315 tyś i wzrost wynagrodzeń dużo wyższy od prognoz był oczywisty, mam nadzieję, że udało Wam się zarobić na tym ;)
Ja jestem z tego wejścia ZADOWOLONY, zamknięte na małym minusie, miało bardzo duże perspektywy gdyby dane z USA nie zaskoczyły aż tak na plus i tyle.
Wiem, że pieniądze i większe kwoty wywołują emocję ale trochę luzu Panowie, 4,5% straty to nie jest obsuwa która cokolwiek zmienia dla całego konta...
Zawsze myśl o kolejnych 100 wejściach, nie o poprzednim nie udanym.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:Tylko, że licząc na dane ... można się przeliczyć. Osobiście wolę tradować PO danych.
Zawsze potem jest reakcja. Nawet dzien później. Trade przed danymi = loteria = hazard. Chyba, że masz cynk ;)
W którym miejscu widziałeś trading NA danych ? Te pozycje były otwarte od wtorku a nie a Piątek o 14:29. Zamknięte z placa na małej stracie PO danych z uwagi na to jak mocno zaskoczyły in plus. Jak widać na wykresie to była bardzo dobra decyzja bo spadliśmy później jeszcze ponad 60 pipsów..

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

To byla dobra decyzja bo potem kabel polecial do piekla.
Co nie zmienia faktu ze liczac na dane duzo ryzykowales..
Tym bardziej ze trend na dolarze jest jaki jest.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:To byla dobra decyzja bo potem kabel polecial do piekla.
Co nie zmienia faktu ze liczac na dane duzo ryzykowales..
Tym bardziej ze trend na dolarze jest jaki jest.
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;)
Jesteś świadomy tego, że gdyby NFP było na poziomie raportu ADP czyli 210-220 tyś to posty w tym temacie składałyby się z " :564: :564: :564: " ?
Każda decyzja na rynku jest obarczona ryzykiem, jasne że fajnie byłoby z perspektywy czasu skasować te +25 tyś z czwartkowego wieczoru ale równie dobrze mogliśmy wczoraj zaatakować 1,58.
Jest weekend więc czas odpocząć i na świeżo wrócić do tradingu od pon ;) I tego Wam też wszystkim życzę z okazji Mikołajków.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

Wuza - masz to szczęście ze masz srodki na trading o których inni mogą tylko pomarzyć

ale Twoje 2 bledy to koszmarny MM i co jeszcze gorsze - grasz przeciw trendowi probujac zlapac korekty

pamiętaj ze nawet jak grasz z trendem to nawet przy dupowatym wejściu nie powinieneś stracic

a tak to wszystkie Twoje zagrania na 4 parach były przeciw - popatrz co by było jakbys odczekal na korektę i wszedł w drugim kierunku

i dobra rada od szamana - zapomnij o grze przeciwko dolarowi dopóki gbpusd nie osiągnie na dziennym a=c (okolice gdzies 1,53)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nie grales na danych ale zostawiles wszystko na wazne dane. Ryzyko. Ja bym pozamykal gdybym byl na Twoim miejscu majac te +10%. Potem po danych mozna bylo wejsc znowu w wiadomym kierunku. Rynek daje i odbiera. Jak daje to sie bierze ;) potem da znowu. A jak sie nie wezmie to zabierze ;)

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

oczywiscie ze trzeba patrzec do przodu i tragedii nie ma, moze zle to ująłem wczesniej.. pod wrazeniem tych 10 % byłem biorac pod uwage wysokosc depozytu i to zaledwie w niecały miesiąc .. to wynik bardzo dobry... jakby nie patrzec 1/10 drogi do 100% ;) weekend jest nie ma co meczyc . pozdrawiam

signal

Nieprzeczytany post autor: signal »

Wuza pisze:Każdy jest taki pewny i nieomylny po fakcie, damn
Stosujesz AT, jednym z jej aksjomatów jest fakt, że cena dyskontuje wszystko. Jeśli się z nim nie zgadzasz to zabawne jest, że w ogóle stosujesz AT. Zatem zgodnie z tym twierdzeniem można było przewidzieć reakcję rynku.

signal

Nieprzeczytany post autor: signal »

Wuza pisze:esteś świadomy tego, że gdyby NFP było na poziomie raportu ADP czyli 210-220 tyś to posty w tym temacie składałyby się z " " ?
Ja bym na pewno nie winszował. Mnie zawsze martwi mój zarobek (lub strata), którego nie rozumiem.

ODPOWIEDZ