BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Harvey pisze:Tutaj ciekawa sytuacja również na Eur Gbp - ale muszą coś pokazać.
Harvey to co pokazałeś to ja wczoraj właśnie grałem na sell. Zobacz jak to ładnie zrobili. Co teraz zrobią nie wiadomo. Ale zrobili ładne FBo i dążyli do tego BO co zaznaczyłeś :) Wczoraj trzeba było sella grać :)
Dzisiaj proponuję strasznie uważać stopy procentowe na edku i kablu oraz ktoś tam przemawia z euro o 14:30 więc pewnie polecą SLe :)

Pamiętaj że powinniśmy się starać grać od FBO do BO lub do ekstremum ...
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

A mógłbyś powiedzieć czerwinek w którym miejscu wszedłeś i wyszedłeś z tego sella, bo z tym mam największy problem kiedy wejść i kiedy zabierać tyłek z rynku?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

czerwinek pisze:
Harvey pisze:Tutaj ciekawa sytuacja również na Eur Gbp - ale muszą coś pokazać.
Harvey to co pokazałeś to ja wczoraj właśnie grałem na sell. Zobacz jak to ładnie zrobili. Co teraz zrobią nie wiadomo. Ale zrobili ładne FBo i dążyli do tego BO co zaznaczyłeś :) Wczoraj trzeba było sella grać :)
Dzisiaj proponuję strasznie uważać stopy procentowe na edku i kablu oraz ktoś tam przemawia z euro o 14:30 więc pewnie polecą SLe :)

Pamiętaj że powinniśmy się starać grać od FBO do BO lub do ekstremum ...
Zgodzę sie z Tobą ale zobacz czy to ładnie wyszło, dla mnie jak robią FBO na BO daily i widze BO na h4 h1 to dlaczego by nie spróbować ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

To dobrze Harvey że masz swój sposób na wejście w końcu o to chodzi aby każdy ułożył to wszystko pod siebie.
silverarrow pisze:A mógłbyś powiedzieć czerwinek w którym miejscu wszedłeś i wyszedłeś z tego sella, bo z tym mam największy problem kiedy wejść i kiedy zabierać tyłek z rynku?
Wrzucma screen, nie było to oczywiście idealne wejście ani wyjście. Doszli do mojego TP natomiast ja wyszedłem w połowie ruchu :( Jednak najlepsze wejście było by na samej górze tak jak tam zawrócili, niestety przegapiłem to i czekałem na inną sytuację. Wiesz nikt Ci nie powie jak wchodzić tutaj trzeba czasu i doświadczenia. Pisałem jakiś czas temu o tym. Weź wykresy i zaznacz gdzie chciałbyś wchodzi w danym dniu i staraj się to naśladowac poźniej na żywym wykresie.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

dzięki za wstawkę oraz rady na pewno skorzystam a co robisz w sytuacji gdy pojawia się FBO w przeciwną stronę przed dojściem do TP. To znaczy np. cena po FBO idzie w dół, masz TP=BO a przed tym BO cena robi FBO w górę?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Trudne pytania zadajesz :)
Wiesz to zależy od konkretnej sytuacji, czy te FBO jest na H1 czy M5 itd. Ogólnie obserwuję rynek. Albo przestawię na BE albo wyjdę z palca, Naprawdę zależy od konkretnej sytuacji oraz jak czuję się w danym trejdzie. JEżeli coś nie pasuje to zmyakm i zabieram kasę. Chociąz w wielu przypadkach człowiek potem zerknie na wykres i znowu doszli tam gdzei mieli tylko trochę inną dorgą :)

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Dzięki za odpowiedź ja z kolei doszedłem do wniosku że i tak najważniejsze jest to że cena porusza się falami, tym też jest ZL (impulsem i korektą) tylko że w praktyce jest to trudniejsze niż w teorii

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Jeśli chodzi o prowadzenie pozycji to dobrze wyznaczyć sobie poziomy, które będą punktami zwrotnymi i w zależności od przebici/odbicia prowadzimy pozycje dalej lub zamykamy. Dzisiejszy kabel jest fajnym przykładem, nie zawsze tak fajnie to chodzi.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

A co myślicie o USDCAD na przyszły tydzień, ja tam widzę FBO na D1 ale nie bardzo wiem gdzie cena mogłaby pójść jeżeli zechce iść w dół

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jeżeli chodzi o mnie to za wcześnie chyba na sell. Jeżeli patrzysz z D1 to powinni jakiegoś fajnego PB lub engolfa zrobić w następnym tygodniu a tak to wg mnie jakaś tam reakcja na strefę jest. Jak spojrzysz na D1 to co wg Ciebie taki układ świec daje Ci sygnał wejścia w down? Czy wolałbyś coś lepszego zobaczyć? Z tego co widać jesteśmy w trendzie wzrostowym więc pewnie lepiej grać up choć ja wolę grać ogólnie sell :) Ale podsumowująć jeżeli chodzi o mnie to nie jest to dobra sytuacja na sell, zresztą rynek pokaże. Natomiast jeżeli poszli by down to wg mnie nie na długo.

ODPOWIEDZ