mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

od kilkunastu minut jest awaria w mforex - nie można otwierać a jak już się uda to nie można zamknąć pozycji cfd

(potwierdzone na infolinii , że ze zleceniami na waluty jest ok)

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Są jakieś ograniczenia długości trzymania otwartych pozycji na walutach w mForex?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ANGAWE pisze:Są jakieś ograniczenia długości trzymania otwartych pozycji na walutach w mForex?
Nie ma ograniczeń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

dzwonil do mnie koles i opowiedzial dziwne rzeczy:
za kazdym razem jak sa wazne newsy zawiesza mu sie platforma, (nie moze zamknac ani otworzyc zlecenia,po prostu czarna dupa) poradzilem mu aby zalozyl nowy rachunek i zrobil doswiadczenie :otworzyl zlecenie na platformie i takie same na web trader- i jak myslicie byly newsy, platforma standardowo zostala zawieszona a na web trader nie...

chetnie poslucham waszych sugestii...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Sugestię mam przede wszystkim jedną:
- kontakt z mForex i przesłanie im logów, aby sprawdzili czy u nich też były jakieś problemy ze zleceniami w tym samym czasie.

Kolejną sugestią może być sprawdzenie firewalla, przepustowości łącza, przeinstalowanie MT4 (odciążenie jej jakimiś niestandardowymi wskaźnikami, nadmierną historią wykresów itd.).

Takie zawieszenia mogą zarówno wynikać ze strony brokera (ale wtedy powinny występować u wszystkich), ze strony klienta (konfiguracja/użytkowanie platformy/systemu operacyjnego), jak i dostawcy internetu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

raposo pisze:Sugestię mam przede wszystkim jedną:
- kontakt z mForex i przesłanie im logów, aby sprawdzili czy u nich też były jakieś problemy ze zleceniami w tym samym czasie.
kontakt zmForex nie wiem czy ma sens poniewaz jak zwykle wypna sie d..... poradzilem mu aby wszystkie zdarzenia zapisywal i oddawal prawnikom....
Kolejną sugestią może być sprawdzenie firewalla, przepustowości łącza, przeinstalowanie MT4 (odciążenie jej jakimiś niestandardowymi wskaźnikami, nadmierną historią wykresów itd.).
tez tak na poczatku kolega myslal, ale to nie to...
Takie zawieszenia mogą zarówno wynikać ze strony brokera (ale wtedy powinny występować u wszystkich), ze strony klienta (konfiguracja/użytkowanie platformy/systemu operacyjnego), jak i dostawcy internetu...
wcale nie musza wystepowac u wszystkich , moga wystepowac u nielicznych....

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

andy11 pisze:
raposo pisze:Sugestię mam przede wszystkim jedną:
kontakt zmForex nie wiem czy ma sens poniewaz jak zwykle wypna sie d..... poradzilem mu aby wszystkie zdarzenia zapisywal i oddawal prawnikom....
Czemu tak uważasz?
wcale nie musza wystepowac u wszystkich , moga wystepowac u nielicznych....[/quote]
Cień szansy jest, o ile to faktycznie coś ze strony mForex. Aczkolwiek nie wiem co Twój znajomy musiałby wyczyniać aby broker ECN chciał się w coś takiego bawić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Czemu tak uważasz?
te pytanie powinno byc skierowane nie do mnie lecz do mForex...
raposo pisze: Cień szansy jest, o ile to faktycznie coś ze strony mForex. Aczkolwiek nie wiem co Twój znajomy musiałby wyczyniać aby broker ECN chciał się w coś takiego bawić.
znajomy nic wyczynia ani nie wyczynial...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W takiej formie ta rozmowa do niczego nie prowadzi tylko zbędnie wydłuża ten wątek... :) Poradź znajomemu kontakt z mForex aż do skutku (nie wiem w jaki sposób, kiedy się kontaktował i jak został potraktowany - w sumie nic nie wiadomo) i niech próbuje tam wyjaśniać sprawę.

Na forum brokerzy nie mogą udostępniać istotnych informacji dot. klientów więc nie oczekiwałbym tu jakiejkolwiek konkretnej reakcji. Ja jedynie mogę powiedzieć z własnego doświadczenia, że żaden broker ot tak z nudów nie utrudnia życia swoim klientom. Tymbardziej jeśli to ECN. To po prostu bezzasadne i nielogiczne więc na 99,5% jest to spowodowane jakimś innym czynnikiem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

U mnie też platforma MT z mForex strasznie muli przy każych istotniejszych danych z USA. Przez 10 minut nie da się podejrzeć rachunku. Mam tam konto prawie pół roku i od poczatku tak było, ale ostatnio muli coraz bardziej. Wątpię aby problem był po mojej stronie. Zmieniłem pakiet netu na 15mb, kupiłem nowego lapka i mulenie nie minęło.
Nie gram na dane więc nic z tym nie robię, a stan rachunku sprawdzam w tym czasie w telefonie , bo na Androidzie nie muli nawet w czasie danych.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ