DayTrading: Piątek 21.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lis 2014, 00:00

Wzrost
5
18%
Bez zmian
5
18%
Spadek
18
64%

Liczba głosów: 28

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 21.11.2014

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Z dwojga złoto srebro czytelniejszy wykres ma srebro ===> na wszystkich interwałach wygląda prowzrostowo, myślę, że złoto nie powinno co do kierunku odbiegać od srebra:

-- Dodano: 21 lis 2014, 23:05 --

..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:Z dwojga złoto srebro czytelniejszy wykres ma srebro ===> na wszystkich interwałach wygląda prowzrostowo, myślę, że złoto nie powinno co do kierunku odbiegać od srebra:

..
Fenkju :)

A indeksy? Nowy zarobi czy nie zarobi? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Fut S&P godzinny nadal L- można narysować taki kanał wzrostowy ===> poniżej wsparcia S, a wewnątrz kanału by coś ugrać to już trudniej (ruletka) :)

-- Dodano: 21 lis 2014, 23:49 --

Na EDku sytuacja też jest klarowna nadal S dopiero przebicie pięciopunktowego oporu w cenach dziennego close może dać szansę na większą korektę:

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

SP500 W1 - to już chyba ten czas :d brak mi tylko odpowiedniej formacji świecowej - bo ten młotek to taki byle jaki :roll:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

freakout pisze:SP500 W1 - to już chyba ten czas :d brak mi tylko odpowiedniej formacji świecowej - bo ten młotek to taki byle jaki :roll:
Kolejny zaklinacz spadków. Przez takich ludzi niektórzy walą S w trendzie wzrostowym i tracą.

Co prawda trudno się nie zgodzić, że jest "bania u cygana", czytając:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/S-P500- ... 24817.html

Ale skoro rośnie to się podłączamy pod ten ruch. Jak zacznie spadać to od tego jest SL.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

highend pisze:
freakout pisze:SP500 W1 - to już chyba ten czas :d brak mi tylko odpowiedniej formacji świecowej - bo ten młotek to taki byle jaki :roll:
Kolejny zaklinacz spadków. Przez takich ludzi niektórzy walą S w trendzie wzrostowym i tracą.

Ale skoro rośnie to się podłączamy pod ten ruch. Jak zacznie spadać to od tego jest SL.
ja pierdziele, Ty to masz problemy :roll: jak Ci to przeszkadza to masz opcję ignor i po kłopocie, a nie cytujesz moje posty i wypisujesz jakieś bzdury bez pokrycia... nikogo nie namawiam na S, a jeżeli ktoś inwestuje bez żadnego pomyślunku w oparciu o czyjeś malunki to pozdrawiam :d wy chcecie zarabiać, a samodzielnie myśleć nie potraficie... no comment :D

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend, ja nikogo nie bronię.
Ty i tobie podobni toniecie w domysłach i przypuszczeniach, nic nie wiecie.
Niektórzy, w tym Nowy123, wiedzą jak działa rynek i wiedzą, że kiedyś musi
nastąpić zamykanie pozycji, czyli realizacja zysków.
DAX osiągnął cenę High dnia wczoraj na minucie 17:27 naszego czasu (idealna konsolidacja Doji).
Wtedy część uczestników rynku zaczęła zamykać pozycje tygodniowe i zaczęła się korekta.
Korekta trwała do 19:31, gdzie ponownie Byki zdobyły przewagę.
Potem nastąpiła akcja na szczyt, czyli jak kto chce, powycinali trochę Shortów, nabrali kilku leszczy na Longi na górce, i
stworzyli płynność do zarobienia jeszcze trochę kasy na ostatnim ruchu w dół dnia, i
ponownie załadowali w L - to wszystko widać na wykresie, o tym właśnie mówią/rysują świeczki.

A Nowy123, wiedząc że to tak działa, znalazł sobie metodę "polowania na czapowanie".

Jak wcześniej pisałem, nawet 1 Pip zysku może cię uczynić bogaczem, także 5-10-15...

-- Dodano: sob 22-11-2014, 9:52 --
freakout pisze:
highend pisze:

ja pierdziele, Ty to masz problemy :roll: jak Ci to przeszkadza to masz opcję ignor i po kłopocie, a nie cytujesz moje posty i wypisujesz jakieś bzdury bez pokrycia... nikogo nie namawiam na S, a jeżeli ktoś inwestuje bez żadnego pomyślunku w oparciu o czyjeś malunki to pozdrawiam :d wy chcecie zarabiać, a samodzielnie myśleć nie potraficie... no comment :D
Wklej regulamin z postu wprowadzającego, wraz z tym, co jest mikro czcionką.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ej panowie - spokojnie.
Ja nie mowie, ze bedzie mega hossa w poniedzialek.
Tez jestem za spadkami (!)

Chodzi mi o to, ze kolega Freakout juz kilka razy pisal, ze swiece spadkowe itp... a innyi (np. Karnak) mu pisali, ze jednak Graal nie dziala. I tylko w tym temacie.
Jak od poniedzialku sie okaze, ze lecimy w dół (co zreszta tez napisalem, ze tak uwazam pare stron wczesniej) - to chwała mu za to i Nowemu tez.
Wiadomo, że realizacja zysków musi być. Mi sesja USA dala do myslenia.

Piszecie, zeby nie szukac szczytow czy dolkow tylko podlaczac sie pod ruch.
To jednak co robi Nowy123 (bierze S jak rosnie) i to co pisze Freakout (że teraz będzie spadać - a rosło), moze prowadzic do błędnej oceny przez innych traderow i wpływać na ich decyzje. Bo obaj w tym momencie zaklinają spadki w trendzie wzrostowym.

-- Dodano: 22 lis 2014, 09:23 --
Dadas pisze:highend, ja nikogo nie bronię.
Poki co to w przypuszczeniach tonie Freakout ("to już chyba ten czas") i Nowy.
Wyraz "chyba" jest przypuszczeniem.

Taktyka zbieracza S w trendzie wzrostowym: wrzucam depo 100.000 PLN i biore S na teoretycznych oporach na sp500 (mimo, ze rosnie)
załóżmy, że biore S od 2040, potem 2050, 2060 i nagle 2070.... super - trafiony.
cena spada na 2050 i mamy dwie S zarobione, jedna na zero i jedna na minusie.
Zamykamy wszystko ogólnie z zyskiem.
No bajka - strategia zawsze da zarobić. Powinni w ksiazkach uczyc.

Tylko dlaczego nie zabrać L od 2040 z SL 2035 i spokojnie sobie czekac?
Mnie to ryba, że nadmuchana banka, ze rosnie w kosmos, ze ceny akcji mega drogie. Przeciez nie ma pojecia "drogie" czy "tanie". Rosnie? Rosnie. Trend wzrostowy? Czesciej rosnie niz spada? No to dlaczego nie tradowac z trendem? Bo nie widac gorki bo idzie na nowe maxy? Wiadomo, ze w koncu spadnie. Ale łatwiej grać z trendem.

Sam sie wkopalem z Apple, bo zamiast grac z trendem to mi sie zachcialo S. A jakby nie patrzec to Apple jest w indeksie sp500.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

highend pisze:ej panowie - spokojnie.
Ja nie mowie, ze bedzie mega hossa w poniedzialek.
Tez jestem za spadkami (!)

Chodzi mi o to, ze kolega Freakout juz kilka razy pisal, ze swiece spadkowe itp... a innyi (np. Karnak) mu pisali, ze jednak Graal nie dziala. I tylko w tym temacie.
Jak od poniedzialku sie okaze, ze lecimy w dół (co zreszta tez napisalem, ze tak uwazam pare stron wczesniej) - to chwała mu za to i Nowemu tez.
Wiadomo, że realizacja zysków musi być. Mi sesja USA dala do myslenia.

Piszecie, zeby nie szukac szczytow czy dolkow tylko podlaczac sie pod ruch.
To jednak co robi Nowy123 (bierze S jak rosnie) i to co pisze Freakout (że teraz będzie spadać - a rosło), moze prowadzic do błędnej oceny przez innych traderow i wpływać na ich decyzje. Bo obaj w tym momencie zaklinają spadki w trendzie wzrostowym.

-- Dodano: 22 lis 2014, 09:23 --
Dadas pisze:highend, ja nikogo nie bronię.
Poki co to w przypuszczeniach tonie Freakout ("to już ta swieczka") i Nowy.

Taktyka: wrzucam depo 100.000 PLN i biore S na teoretycznych oporach na sp500 (mimo, ze rosnie)
załóżmy, że biore S od 2040, potem 2050, 2060 i nagle 2070.... super - trafiony.
cena spada na 2055 i mamy dwie S zarobione, i dwie "uśrednione". Zamykamy wszystko ogólnie z zyskiem.
No bajka - strategia zawsze da zarobić
ja nie wiem co w wizji tych spadków jest takiego trudnego do zrozumienia... wkleiłem wykres z wolumenem - poprzednie maxy zaznaczyłem czerwoną przerywaną linią i wcześniej przy takich wartościach była normalna korekta, a teraz? teraz to jest kolos na glinianych nogach który któregoś pięknego dnia runie aż miło... obecny ruch wzrostowy na SP500 nie ma żadnego sensu - negowane są i formacje świecowe, i wolumen, co świadczy o tym że jest to bardzo niebezpieczne nadmuchiwanie bańki która lada moment pęknie... i doskonale widać to na wykresie który wciąż pnie się ku górze przy coraz mniejszych obrotach, co doskonale widać po rozmiarach świec... jedynie świeca z bieżącego tygodnia jest nieco dłuższa, co może dowodzić tego że to jest finalna realizacja zysków i rynek szykuje się do korekty... innego wytłumaczenia nie ma :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze:W poniedziałek się obudzimy, ale nie według scenariusza Nowego123 na DAX, tylko z lampą do góry.
Co do Edka, popieram całkowicie Niemiaszka i 1.22000 - 1.20000, itd.
i jeszcze Dadas - sam sobie przeczysz. Najpierw piszesz, ze w poniedzialek lampa do gory. Potem piszesz, że podpuszczali pod L na górce DAXa w piatek.

:)

A ja juz mowilem. Patrzec na pary jednowe. Wyprzedzają ruch. Dosc czesto to dziala, wiec czemu by nie. Ot taka strategia czlowieka, ktory nic nie wie i nic nie rozumie (tak jak o mnie sądzisz).

-- Dodano: 22 lis 2014, 09:39 --
freakout pisze: ja nie wiem co w wizji tych spadków jest takiego trudnego do zrozumienia... wkleiłem wykres z wolumenem - poprzednie maxy zaznaczyłem czerwoną przerywaną linią i wcześniej przy takich wartościach była normalna korekta, a teraz? teraz to jest kolos na glinianych nogach który któregoś pięknego dnia runie aż miło... obecny ruch wzrostowy na SP500 nie ma żadnego sensu - negowane są i formacje świecowe, i wolumen, co świadczy o tym że jest to bardzo niebezpieczne nadmuchiwanie bańki która lada moment pęknie... i doskonale widać to na wykresie który wciąż pnie się ku górze przy coraz mniejszych obrotach, co doskonale widać po rozmiarach świec... jedynie świeca z bieżącego tygodnia jest nieco dłuższa, co może dowodzić tego że to jest finalna realizacja zysków i rynek szykuje się do korekty... innego wytłumaczenia nie ma :)
Ależ ja zgadzam sie z Tobą i wszystko rozumiem. Sęk w tym, że to jest teoria. A w praktyce dmuchają banie ile wlezie.
Marzeniem by było mieć S na samym szczycie i aby był taki krach jak w 2007 roku. Ale nie można tego miejsca szukac na siłę. Kiedyś na pewno takie coś sie zdarzy. Ale czy w poniedzialek. Czy za miesiac, rok, 10 lat.....? Praktyka i wykres sp500 pokazują, że jak będą chcieli to będą rosnać w "nieskonczonosc". Bo trend trwa "nieskoczenie długo... tak długo aż sie nie odwroci" - prawda panie Dadas? :)

Zablokowany