DayTrading: Piątek 21.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lis 2014, 00:00

Wzrost
5
18%
Bez zmian
5
18%
Spadek
18
64%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: DayTrading: Piątek 21.11.2014

Post autor: niemiaszek »

niemiaszek pisze:
kera.p pisze:
niemiaszek pisze::wink:
dawno nie było żadnej nutki, więc może to się spodoba :wink:
na wieczór i nie tylko... w zależności kto co lubi... :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=7ipydm8guz4

i troszkę szybciej... :p
https://www.youtube.com/watch?v=p6oCRT2VmT8

:564: :d

Hmmm jak jeszcze nie odpoczywacie to co sądzicie o Edku - warto go przeciągnąć na otwartych Skach przez weekend czy od poniedziałku realizacja zysków będzie... jak przeważnie zresztą... :?: :?: :?:
nie ma podstaw(AF) i siły na kontrę(AT), więc test dołków 1.2358 nieunikniony, wręcz nie ma innej wersji :!:
może już skośni pocisną z otwarcia w niedzielę, a jeżeli nie to londek napewno pomaca :idea:
nie powinni wyżej skorygować niż 1.2411/19 8)

kera.p jesteś :?:
troszkę zbrakło, bo narazie min to 1.23614 :d ale się dopiero rozpędzają więc trzymajmy się planu... :wink:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mat2314 »

Widzę, że euro się otworzy niemal nad wsparciem, ciekaw jestem czy je przebije, ale raczej spodziewałbym się korekty przez noc. W ciągu dnia też niewiele, nie widzę powodów, by pociągnąc poniżej wsparcia.

PS
Czemu kangur skoczył? Dopiero zbieram info, więc być może to powinno być oczywiste.

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Post autor: As7 »

Też liczę na realizacje zysków. maks korektę na 1.245 - 1.246 a później dalszy zjazd w dół z nowymi dołkami.

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: magura2004 »

Mat2314 pisze:Widzę, że euro się otworzy niemal nad wsparciem, ciekaw jestem czy je przebije, ale raczej spodziewałbym się korekty przez noc. W ciągu dnia też niewiele, nie widzę powodów, by pociągnąc poniżej wsparcia.

PS
Czemu kangur skoczył? Dopiero zbieram info, więc być może to powinno być oczywiste.
http://www.forexlive.com/blog/2014/11/2 ... gain-rtrs/

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

magura2004 pisze:
Mat2314 pisze:Widzę, że euro się otworzy niemal nad wsparciem, ciekaw jestem czy je przebije, ale raczej spodziewałbym się korekty przez noc. W ciągu dnia też niewiele, nie widzę powodów, by pociągnąc poniżej wsparcia.

PS
http://www.forexlive.com/blog/2014/11/2 ... gain-rtrs/

no to nic tylko pakować longi na DAX i SP500 :mrgreen: <- jesteśmy aktualnie w dołkach :twisted:
a kangura widzę na L ;) jak pisałem parę postów wyżej
i takie ORGR na dziennym jak na przełomie 2013/2014 może się właśnie robić.

-- Dodano: 23 lis 2014, 22:33 --

i jeszcze mam pytanie o USD/CAD. Bo mamy flagę (H4, D1 widac). Po spadku. Teraz jak mniemam idziemy dalej UP? Choć dane CAD były dobre ostatnio...
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wuza »

highend pisze: i jeszcze mam pytanie o USD/CAD. Bo mamy flagę (H4, D1 widac). Po spadku. Teraz jak mniemam idziemy dalej UP? Choć dane CAD były dobre ostatnio...
Technicznie wygląda to na szansę na powrót powyżej 1,13 ale..
Dane z Kanady są bardzo dobre ostatnio to raz, ewentualne dalsze ruchy Chińskiego Banku Centralnego to też umocnienie się walut surowcowych a więc CAD dostanie kopa.
Do tego dochodzi korelacja CAD'a z ceną ropy, w tym tygodniu posiedzenie OPEC (27 w czwartek) po którym jeżeli zostanie zmniejszone dzienne wydobycie to Ropa powinna odbić i CAD dostać kolejny impuls.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Wuza pisze:
highend pisze: i jeszcze mam pytanie o USD/CAD. Bo mamy flagę (H4, D1 widac). Po spadku. Teraz jak mniemam idziemy dalej UP? Choć dane CAD były dobre ostatnio...
Dane z Kanady są bardzo dobre ostatnio to raz, ewentualne dalsze ruchy Chińskiego Banku Centralnego to też umocnienie się walut surowcowych a więc CAD dostanie kopa.
Do tego dochodzi korelacja CAD'a z ceną ropy, w tym tygodniu posiedzenie OPEC (27 w czwartek) po którym jeżeli zostanie zmniejszone dzienne wydobycie to Ropa powinna odbić i CAD dostać kolejny impuls.
Dzięki za info. Co do ropy to jednak mój optymizm co do wzrostów właśnie siadł (przez chiny)
A jakie inne waluty są "surowcowe"? AUD i CAD to juz wiem. A inne?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Post autor: molmomas »

z Rpa waluta
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Post autor: rambo80 »

highend pisze:
Wuza pisze:
Dzięki za info. Co do ropy to jednak mój optymizm co do wzrostów właśnie siadł (przez chiny)
A jakie inne waluty są "surowcowe"? AUD i CAD to juz wiem. A inne?
NZD oczywiście :wink:

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: koks »

no apacze, 1.2363, czas apać
Swing

Zablokowany