DayTrading: Wtorek 18.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lis 2014, 00:00

Wzrost
21
62%
Bez zmian
5
15%
Spadek
8
24%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 18.11.2014

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:A właśnie miałem Ciebie pytać o EUR/NOK.
Na H4 mam trójkąt i wybił z niego dołem. Skasowałem zyskowne S i czekam na retest żeby dobrać. Dobrze kombinuję?
Póki co wrócił dość na up...
Kudos za zyskowne Shorty :)
Ja jeszcze trzymam, glownie dlatego ze wszedlem w oparciu o W1/D1 takze prawdopodobnie jeszcze troche pokisze :)

Czekam na ewentualny W1 close ponizej aktualnego wsparcia.
https://www.tradingview.com/x/rNr0SsVQ/

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawebr »

no i SP lekko ku dołowi idzie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZielonaMgielka pisze: Kudos za zyskowne Shorty :)
Ja jeszcze trzymam, glownie dlatego ze wszedlem w oparciu o W1/D1 takze prawdopodobnie jeszcze troche pokisze :)

Czekam na ewentualny W1 close ponizej aktualnego wsparcia.
https://www.tradingview.com/x/rNr0SsVQ/
:) Rozumiem, ale ryzyko jest - że trend na tej parze chyba wzrostowy jest... ale po takim pinie na weekly... Okaże się ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pawebr pisze:
Nowy123 pisze:[quote="rambte="Nowy123"]https://www.facebook.com/nowetvn48/phot ... =1&theater

ahahah
1,68 zł 1 pkt na sp500 na 0,1 lota depozyt 518 zl

a to sory :) bo ja tu zeby cos ugrac na SP500 mysle o min 5lota na dax na skalpik 5 lota fajnie pieniadze wychodza bo na SP500 1 lot to mizerka zyskowa

no ale wiadome kazdy ma inne depo i inne mozlwosci wiec nie ma co dyskutowac[/quote]

to Ty grubo idziesz :) ja np jestem poczatkujący z depo 3070zł i w 2-3 dni wyrobiłem 9500zł ale później miałem nie fartowe zagrania wiekszymi lotami i popłynołem wiec teraz odnawiam wszystko z malymi lotami i powolutku batdziej zachowawczo bo przez własną głupotę tak poleciałem ;/ za dużo emocji było i dlatego[/quote]

jak grubo przeciez 1 lot na SP500 a na DAx to niebo a ziemia z kwotowanami wiec 1 lot na SP500 to tak na luzie

ja sie staram grac podobnymi wielkosciami nawet jak depo zwiekszylo sie nie szaleje bo wiekszosc jak juz cos zarobi to od razy stawia 2 razy wieksze pozycje :)

PS to wynik super ale przeważnie chciwosc pozniej berze gore jak w/w pisze stopniowo mala lyzeczka a stale i spac spokojnie :) , rade mam w takich sytacjach :) ochlonac - emocje na bok wraz super moc ktora zapewne w Ciebie wstąpiła po tak udanych paru dniach odpoczac szukac nastepnej okazji troche zwiekszajac pozycje ale bez szalenstw :564:

-- Dodano: wt 18-11-2014, 23:15 --
highend pisze:
ZielonaMgielka pisze:
Nowy123 pisze: a to sory :) bo ja tu zeby cos ugrac na SP500 mysle o min 5lota na dax na skalpik 5 lota fajnie pieniadze wychodza bo na SP500 1 lot to mizerka zyskowa

no ale wiadome kazdy ma inne depo i inne mozlwosci wiec nie ma co dyskutowac
To na slownik ortograficzny/gramatyczny juz Ci starczy :p
Doprawdy jestes ewenementem Nowy :564:
E tam, może wystarczyłaby nowa klawiatura? ;)

A właśnie miałem Ciebie pytać o EUR/NOK.
Na H4 mam trójkąt i wybił z niego dołem. Skasowałem zyskowne S i czekam na retest żeby dobrać. Dobrze kombinuję?
Póki co wrócił dość na up... Wydaje mi sie, że to będzie "bearish flag" 8)

a ta sie znowu czepia sie szybko pisze gubi literki ale coz od tego jest by sie czepiac :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

U MNie 0,1 lota na SP to 34 zł w bossie (Depo 1376 PLN)

Wydaje mi się, że dzisiejsze zamkniecie i zachowanie futów po zamknięciu sugeruje początek korekty na SP 500, tak do 2030-40

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawebr »

no dokładnie :) fajnie zarobiłem a później miałem mało przemyślane wejścia i się zawaliło wszystko... ale jak się nie straci to człowiek się nie nauczy a tym bardziej że we wszystkich książkach piszą o psychice i emocjach żeby to trzymać na wodzy a ja upuściłem i efekty było kiepskie ale cóż, nauczkę mam i teraz wiem że pipsik do pipsika i będzie dobrze :) nie robię tego zarobkowo tylko to co zarobię na FX to na przyjemności wydam :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze:a ta sie znowu czepia sie szybko pisze gubi literki ale coz od tego jest by sie czepiac :lol: :lol: :lol:
Myslales ze tak latwo Ci pojdzie? ... no way ! :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pawebr pisze:no dokładnie :) fajnie zarobiłem a później miałem mało przemyślane wejścia i się zawaliło wszystko... ale jak się nie straci to człowiek się nie nauczy a tym bardziej że we wszystkich książkach piszą o psychice i emocjach żeby to trzymać na wodzy a ja upuściłem i efekty było kiepskie ale cóż, nauczkę mam i teraz wiem że pipsik do pipsika i będzie dobrze :) nie robię tego zarobkowo tylko to co zarobię na FX to na przyjemności wydam :)
tez się to przezywało :) a z czasem sobie strategie obierzesz i powoli do przodu :wink:

SP500 drugi ptk ktory byl na dzis druga gorna banda wersja I a poznej wersja III tyle o indeksach :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jeszcze Laynie z insidefutures o SP500:

http://insidefutures.com/article/132720 ... Chart.html

ciekawe, bo zadziałało o dziwo;) i teraz wiadomo kiedy bylo zamykac Longa na sp500 (kto miał)
ciekawe na ile ;) w sensie na jak dlugo
jutro pewnie 2080 pkt na sp500 ;)

Tak czy siak, wieksza korekta to 1960 na sp500 i okolice 178 na rzezniku. A potem pompa up ;)
Nie wiem kiedy ta korekta. Moze juz, a moze za tydzien, a moze za miesiac.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, 22:29 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

S&P 1h - S po okazaniu słabości, jak na rys.:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany