DayTrading: Wtorek 18.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lis 2014, 00:00

Wzrost
21
62%
Bez zmian
5
15%
Spadek
8
24%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 18.11.2014

Post autor: melpomena »

Chopy - prowadzimy 2:1, była dla naszego czerwona kartka, są emocje - a Wy wciąż w wykresach? :)

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: pawebr »

pewnie ochrzan dostanę od Was ale mimo wszystko się zapytam możecie mi jakieś książki polecić ? albo artykuły o FX? jestem na etapie ogarniania 2 egzemplarzy z serii dla bystrzaków wstępu do FX i AT

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

highend pisze:Jeszcze Laynie z insidefutures o SP500:

http://insidefutures.com/article/132720 ... Chart.html

ciekawe, bo zadziałało o dziwo;) i teraz wiadomo kiedy bylo zamykac Longa na sp500 (kto miał)
ciekawe na ile ;) w sensie na jak dlugo
jutro pewnie 2080 pkt na sp500 ;)

Tak czy siak, wieksza korekta to 1960 na sp500 i okolice 178 na rzezniku. A potem pompa up ;)
Nie wiem kiedy ta korekta. Moze juz, a moze za tydzien, a moze za miesiac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nowy123 pisze:
highend pisze:Jeszcze Laynie z insidefutures o SP500:

http://insidefutures.com/article/132720 ... Chart.html

ciekawe, bo zadziałało o dziwo;) i teraz wiadomo kiedy bylo zamykac Longa na sp500 (kto miał)
ciekawe na ile ;) w sensie na jak dlugo
jutro pewnie 2080 pkt na sp500 ;)

Tak czy siak, wieksza korekta to 1960 na sp500 i okolice 178 na rzezniku. A potem pompa up ;)
Nie wiem kiedy ta korekta. Moze juz, a moze za tydzien, a moze za miesiac.

sądzisz że będzie zjazd niżej niż 2048 ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

U J ciekwie 3 szczyt na 117 h1

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: melpomena »

pawebr pisze:pewnie ochrzan dostanę od Was ale mimo wszystko się zapytam możecie mi jakieś książki polecić ? albo artykuły o FX? jestem na etapie ogarniania 2 egzemplarzy z serii dla bystrzaków wstępu do FX i AT
Pawebr - książki - jak książki, możesz sobie poczytać, ale najbardziej efektywne wydają mi się jednak filmy dostępne za friko w necie u (prawie) każdego broka. Oczywiście żaden z nich nie powie Ci, jak grać skutecznie, ale być może filmy dadzą ogólne pojęcie. A gdy będziesz chciał pogłębiać wiedzę, to możesz sięgnąć po kolekcję ebooków (ktoś tutaj w DT wrzucał paręnaście tygodni temu link, nie odkopię go :-/) lub po książki np. w księgarni maklerskiej / ekonomicznej.

karnak
Maniak
Maniak

Post autor: karnak »

Na kontrakcie S&P godzinnym taki u mnie warunek dla S:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawebr
Stały bywalec
Stały bywalec

melpomena pisze:
pawebr pisze:pewnie ochrzan dostanę od Was ale mimo wszystko się zapytam możecie mi jakieś książki polecić ? albo artykuły o FX? jestem na etapie ogarniania 2 egzemplarzy z serii dla bystrzaków wstępu do FX i AT
Pawebr - książki - jak książki, możesz sobie poczytać, ale najbardziej efektywne wydają mi się jednak filmy dostępne za friko w necie u (prawie) każdego broka. Oczywiście żaden z nich nie powie Ci, jak grać skutecznie, ale być może filmy dadzą ogólne pojęcie. A gdy będziesz chciał pogłębiać wiedzę, to możesz sięgnąć po kolekcję ebooków (ktoś tutaj w DT wrzucał paręnaście tygodni temu link, nie odkopię go :-/) lub po książki np. w księgarni maklerskiej / ekonomicznej.
no to poszukam w takim razie może uda mi się to odszukać :) no książki sobie czytam jak tylko mam troszkę spokoju a z tymi filmami to też oglądam i uczestniczę w tych webinariach :) ale z moją pracą to różnie jest i ciężko mi było być na bierząco chociaż może teraz to się zmieni i będę miał troche unormowany czas pracy :) ale dzięki za info zaraz zabiorę się za szukanie tego :)

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Tony S. »

pawebr pisze:
melpomena pisze:
no to poszukam w takim razie może uda mi się to odszukać :) no książki sobie czytam jak tylko mam troszkę spokoju a z tymi filmami to też oglądam i uczestniczę w tych webinariach :) ale z moją pracą to różnie jest i ciężko mi było być na bierząco chociaż może teraz to się zmieni i będę miał troche unormowany czas pracy :) ale dzięki za info zaraz zabiorę się za szukanie tego :)
Recepta jest prosta : jeśli kosisz 6tys w 3 dni to spokojnie możesz rzucić tą robotę i zająć FX na poważnie i wtedy poczytać też będzie duuuużo czasu
:564:
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

karnak
Maniak
Maniak

Post autor: karnak »

U nas też ruszą drukarki - dorównujemy najlepszym: :)
http://www.biztok.pl/gospodarka/marek-b ... nbp_a18822
PS. A tak na poważnie to chyba żyjemy w jakiejś paranoi. :shock:

Zablokowany