HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Wuza
U mnie tak samo nie da rady podłączyć REAL konta pod FF.
Chcesz upublicznić konto to daj dostęp na haśle inwestora i już.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Szwajcar pisze:Wuza
U mnie tak samo nie da rady podłączyć REAL konta pod FF.
Chcesz upublicznić konto to daj dostęp na haśle inwestora i już.
A próbowałeś jakoś rozwiązać tą sprawę ? Nie chce dawać nikomu hasła investora ;) konto ma być widoczne na stronce

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Wuza
Nie próbowałem, ale faktycznie teraz nie można podpiąć konta REAL w HFT pod FF. Pewnie tylko broker może coś z tym zrobić, może mają błędny adres serwera REAL HFT w FF.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

lumierish
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lumierish »

witam wszystkich

i pytanie do oficjalnego przedstawiciela hft na forum, reklamującego ciągle screeny z działania robotero...

"Jakim cudem na waszych screenach zlecenia są otwierane dokładnie w godzinie publikacji danych (co do sekundy, lub jedna po)... Gdy u mnie najczęściej są to 3...4 sek po czasie?

Obraz w załączniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

lumierish pisze:witam wszystkich

i pytanie do oficjalnego przedstawiciela hft na forum, reklamującego ciągle screeny z działania robotero...

"Jakim cudem na waszych screenach zlecenia są otwierane dokładnie w godzinie publikacji danych (co do sekundy, lub jedna po)... Gdy u mnie najczęściej są to 3...4 sek po czasie?

Obraz w załączniku.
Pokazałeś screen z MT4. Czy tam otwierałeś ręcznie pozycję? Czy przez robotero.hftbrokers.pl i ich skrypt?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Wydaje mi się, że rachunek robotero nie działa w ogóle pod mt4 a tylko w platformie webowej ? Ale szczerze nie testowałem jeszcze tej opcji.

Jak do tej pory spready i egzekucja na realu są bardzo dobre, obsługa klienta też na bardzo wysokim poziomie.
Problem z MyFxbook zgłoszony do działu IT więc mam nadzieję, że szybko będzie śmigać jak należy :)

lumierish
Stały bywalec
Stały bywalec

skrzat pisze:

Obraz w załączniku.
Pokazałeś screen z MT4. Czy tam otwierałeś ręcznie pozycję? Czy przez robotero.hftbrokers.pl i ich skrypt?

Oczywiście przez skrypt na stronie robotero. W jakiś sposób widoczne to jest od razu na mt4.

Zresztą na stronie robotero, po rozwinięciu właściwości zrealizowanej transakcji poślizgi są również 4 sek.

Chciałbym aby ktoś z HFT ustosunkował się do tej kwestii...

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Wuza pisze:Wydaje mi się, że rachunek robotero nie działa w ogóle pod mt4 a tylko w platformie webowej ? Ale szczerze nie testowałem jeszcze tej opcji.
Wszystkie działają pod MT4. Przynajmniej na demo :)

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Obraz w załączniku.
Na czas realizacji transakcji składa się kilka elementów: czas publikacji danych, czas w jakim Reuters udostępnia te dane oraz sama realizacja zleceń w MT4. Faktycznie czasem można zauważyć opóźnienia, które są efektem albo późniejszej publikacji, albo późniejszej dystrybucji tej informacji przez Reutersa. Oczywiście na obydwa z tych elementów nie mamy żadnego wpływu, ale z naszych obserwacji wynika, że takich sytuacji jest niewiele, chociaż przyznajemy - czasem się zdarzają. Jeśli zaś chodzi o finalną realizację transakcji, ponieważ odbywa się to wprost przez serwery MT4, to przebiega ona błyskawicznie. Przy założeniu, że informacje trafią do nas bez opóźnienia to średni czas realizacji wynosi od 60 do 90 milisekund.

-- 19 lis 2014, 13:17 --
skrzat pisze:
Wuza pisze:Wydaje mi się, że rachunek robotero nie działa w ogóle pod mt4 a tylko w platformie webowej ? Ale szczerze nie testowałem jeszcze tej opcji.
Wszystkie działają pod MT4. Przynajmniej na demo :)
Aplikacja HFT Robotero służy do definiowania zleceń wraz dodatkowymi parametrami, jak Stop Loss, Take Profit i Trailing Stop, dla których warunkiem aktywacji jest publikacja danych makroekonomicznych. Po zrealizowaniu zlecenia, czyli po spełnieniu warunków, gdy bieżąca wartość jest powyżej, poniżej lub równa, zlecenie jest aktywowane i staje się natychmiast widoczne w MT4 oraz w HFT Webtrader, gdzie już można „manualnie” zarządzać otwartą pozycją.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

lumierish
Stały bywalec
Stały bywalec

lumierish pisze:
skrzat pisze:

Obraz w załączniku.

Oczywiście przez skrypt na stronie robotero. W jakiś sposób widoczne to jest od razu na mt4.

Zresztą na stronie robotero, po rozwinięciu właściwości zrealizowanej transakcji poślizgi są również 4 sek.

Chciałbym aby ktoś z HFT ustosunkował się do tej kwestii...

I jeszcze jeden screen w załączniku dot. mojej transakcji na ZEW-ie z panelu webowego Robotero (dla wymagających) - i na potwierdzenie, że nie jestem "agentem" od innego brokera, starającym się zniesławić HFT Brokersów :)

[...] Niestety z mojej obserwacji na koncie real wynika, że najczęściej właśnie są opóźnienia rzędu 3-4 sekund, a nie tak jak sugeruje przedstawiciel HFT.

No cóż.

-- 19 lis 2014, 15:42 --

Nie wiem czy zauważyliście, ale na screenach z przeprowadzanych transakcji podczas publikacji danych wysyłanych na forum przez HFT... Czasy realizacji są dokładnie w punkt, albo sekunda po. -Np. ostatnio pochwalili się transakcjami na eurpln i usdpln podczas publikacji kwartalnego pkb dla Polski.

Podczas gdy u mnie najszybciej było 2 sek. (ale to chyba 1 raz!). A najczęściej tak jak wysłałem na screenach 3-4 sek. po publikacji dopiero wchodzą zlecenia.

To duża różnica w tak newralgicznych momentach na rynku, która ma kardynalne znaczenie dla sensu podejmowania w ogóle działania podczas publikacji i szybkich zwrotach, przeciwnych do pierwszej reakcji-jakie często mają miejsce. I trochę mnie to "rozsierdziło", że jest taka różnica między tym, co Oni przedstawiają i marketingowo reklamują, a tym czego sam doświadczam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ