HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Nie wiem czy zauważyliście, ale na screenach z przeprowadzanych transakcji podczas publikacji danych wysyłanych na forum przez HFT... Czasy realizacji są dokładnie w punkt, albo sekunda po. -Np. ostatnio pochwalili się transakcjami na eurpln i usdpln podczas publikacji kwartalnego pkb dla Polski.

Podczas gdy u mnie najszybciej było 2 sek. (ale to chyba 1 raz!). A najczęściej tak jak wysłałem na screenach 3-4 sek. po publikacji dopiero wchodzą zlecenia.

To duża różnica w tak newralgicznych momentach na rynku, która ma kardynalne znaczenie dla sensu podejmowania w ogóle działania podczas publikacji i szybkich zwrotach, przeciwnych do pierwszej reakcji-jakie często mają miejsce. I trochę mnie to "rozsierdziło", że jest taka różnica między tym, co Oni przedstawiają i marketingowo reklamują, a tym czego sam doświadczam.
Opisana sytuacja to klasyczny przykład, gdy dane rynkowe wychodzą z opóźnieniem, na co niestety nie mamy żadnego wpływu. Wczorajszy odczyt ZEW na rynku pojawił się 3 sekundy po godz. 11.00, a Twoja transakcja została zrealizowana w naszej opinii w całkiem przyzwoitym czasie, bo w następnej sekundzie o 11:00:04 - zresztą nasza też. W załączeniu screeny: nasza transakcja 11:00:04 (niestety zamknięta SL :( ) plus screen z terminala Bloomberg - wczorajszy ZEW został tam opublikowany o 11:00:03.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

lumierish
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lumierish »

-- 19 lis 2014, 19:16 --
HFT Brokers pisze:
Opisana sytuacja to klasyczny przykład, gdy dane rynkowe wychodzą z opóźnieniem, na co niestety nie mamy żadnego wpływu. Wczorajszy odczyt ZEW na rynku pojawił się 3 sekundy po godz. 11.00, a Twoja transakcja została zrealizowana w naszej opinii w całkiem przyzwoitym czasie, bo w następnej sekundzie o 11:00:04 - zresztą nasza też. W załączeniu screeny: nasza transakcja 11:00:04 (niestety zamknięta SL :( ) plus screen z terminala Bloomberg - wczorajszy ZEW został tam opublikowany o 11:00:03.
Przyznam, że nie znam serwisu Bloomberga, i nie chciałbym być posądzany o "czepliwość"..:) Ale wydaje mi się, że ZEW..jak i każde inne wydarzenie, które gracie - mógł zostać ogłoszony o czasie - a screen z ekranu przecież możecie robić o 11:00:00..; 11:00:01; 11:00:02; i np. 11:00:03...żeby posiadać "odpowiedni" materiał marketingowy w zależności od rozwoju sytuacji, czyż nie?... :wink:

He he :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

lumierish pisze:-- 19 lis 2014, 19:16 --
HFT Brokers pisze:
Przyznam, że nie znam serwisu Bloomberga, i nie chciałbym być posądzany o "czepliwość"..:) Ale wydaje mi się, że ZEW..jak i każde inne wydarzenie, które gracie - mógł zostać ogłoszony o czasie - a screen z ekranu przecież możecie robić o 11:00:00..; 11:00:01; 11:00:02; i np. 11:00:03...żeby posiadać "odpowiedni" materiał marketingowy w zależności od rozwoju sytuacji, czyż nie?... :wink:

He he :)
Pewnie, można też manipulować danymi bawiąc się godzinami w photoshopie ;). Podważyć można wszystko. Zatem pozostaje Ci tylko wykupić dostęp do Bloomberga i w przyszłości weryfikować prawdomówność HFT... :)

Wiem, że my jako traderzy mamy podstawy do posiadania bardzo ograniczonego zaufania względem brokerów, szczególnie jeśli ktoś grał kilka lat temu u MM, ale na razie w HFT (przynajmniej mi) ciężko dopatrzeć się marketingowego bełkotu lub ściemniania, co niezmiernie cieszy. Chłońmy wiedzę z którą mają chęć się z nami dzielić. Prowadzenie dożywotnio rachunku nie jest obowiązkowe, a na razie wygląda to wszystko całkiem sensownie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

HFT Brokers pisze:
Szanujemy dociekliwość i jesteśmy od tego, żeby wyjaśniać i odpowiadać na wszystkie pytania :D.
Na screenie z Bloomberga na żółto został zaznaczony dokładny czas publikacji: "Nov 18 2014 11:00:03". Jedyną naszą ingerencją w grafikę jest dodanie żółtej ramki wskazującej obszar z dokładnym czasem upublicznienia odczytu ZEW w terminalu serwisu informacyjnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

1to1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1to1 »

Jakie są koszty miesięczne dostępu do terminala?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

1to1 pisze:Jakie są koszty miesięczne dostępu do terminala?
2000-2200 $ miesięcznie przy umowie na 24 miesiące, jak zerwiesz płacisz połowę tego co zapłaciłbyś do końca jej trwania :) coś w ten deseń.

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

W kalendarzu robotero nie ma niektórych publikacji, czasami bardzo ważnych, np. dzisiaj jest tylko wymieniona publikacja nt. CPI miesiąc do miesiąca, natomiast nie ma r/r. Dlaczego?

1to1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1to1 »

Wuza pisze:
2000-2200 $ miesięcznie przy umowie na 24 miesiące, jak zerwiesz płacisz połowę tego co zapłaciłbyś do końca jej trwania :) coś w ten deseń.
Wuza stać na takie zabawki, nie dla leszcza takiego jak ja.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Wuza pisze:
Wuza na pewno $ ? Ostatnio (co prawda już chwilę temu) jak się tym interesowałem to było to 2000 ale EUR ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

green7 pisze:
Wuza pisze:
Wuza na pewno $ ? Ostatnio (co prawda już chwilę temu) jak się tym interesowałem to było to 2000 ale EUR ....

w 2008, 2009 i I kw. 2010 za wersję 3 stanowiskową(klawiatury) z dostępem do info ze wszystkich giełd łącznie z GPW koszt kwartalny wynosił 10380$ :d :p

centrala blooma na europę wschodnią mieściła się w Moskwie :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ