Czyli przelewy w jedną i w drugą stronę realizowane z rachunku lub na rachunek w Mbanku są mozliwe o dowolnej porze przez 7 dni w tygodniu? Tak?HFT Brokers pisze:Tak, każdy Klient ma swój własny wirtualny rachunek z unikalnym numerem IBAN w mBanku- celu szybszych księgowań, identyfikacji i automatyzacji przelewów. Jeśli chodzi o wpłaty i wypłaty - oczywiście jeżeli Klient posiada rachunek w innym banku to przelewy są realizowane zgodnie z harmonogramem elixirów (dotyczy to również granicznych godzin). Co do szybkości księgowań wewnątrz mBanku - księgowane są natychmiast na wirtualnym rachunku Klienta.andrzej-sk pisze:Czy każdy klient ma subkonto do wpłat czy też wpłaty wpływają na jedno konto i księgowane są ręcznie? Chodzi o to czy wpłacajac lub wypłacajac np. z konta w mbanku wpłaty są księgowane automatycznie (czyli w tym przypadku natychmiast) czy recznie ( istnieje opóźnienie). Podobnie jesli chodzi o wypłaty. Jak to wyglada. Przyjmujemy, że wpłaty i wypłaty sa dokonywane przez inwestora z konta także w mbanku.Jakie są skrajne godziny księgowań wpłat i wypłat?
Godziny sesji przelewów pomiędzy bankami: 10:30 – 11:00 , 14:30 – 15:00, 17:00 – 17:30
Źródło: http://www.mbank.pl/
HFT Brokers - nowy polski broker
-
- Pasjonat
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
- HFT Brokers
- Gaduła
Obecnie poza godzinami pracy HFT Brokers (poniedziałek - piątek 9.00 - 17.00) przelewy nie są księgowane online. Aktualnie pracujemy nad pełną automatyzacją również w pozostałych godzinach oraz w dni wolne. Oczywiście poinformujemy Was natychmiast po uruchomieniu tej funkcjonalności.andrzej-sk pisze:Czyli przelewy w jedną i w drugą stronę realizowane z rachunku lub na rachunek w Mbanku są mozliwe o dowolnej porze przez 7 dni w tygodniu? Tak?HFT Brokers pisze:Tak, każdy Klient ma swój własny wirtualny rachunek z unikalnym numerem IBAN w mBanku- celu szybszych księgowań, identyfikacji i automatyzacji przelewów. Jeśli chodzi o wpłaty i wypłaty - oczywiście jeżeli Klient posiada rachunek w innym banku to przelewy są realizowane zgodnie z harmonogramem elixirów (dotyczy to również granicznych godzin). Co do szybkości księgowań wewnątrz mBanku - księgowane są natychmiast na wirtualnym rachunku Klienta.andrzej-sk pisze:Czy każdy klient ma subkonto do wpłat czy też wpłaty wpływają na jedno konto i księgowane są ręcznie? Chodzi o to czy wpłacajac lub wypłacajac np. z konta w mbanku wpłaty są księgowane automatycznie (czyli w tym przypadku natychmiast) czy recznie ( istnieje opóźnienie). Podobnie jesli chodzi o wypłaty. Jak to wyglada. Przyjmujemy, że wpłaty i wypłaty sa dokonywane przez inwestora z konta także w mbanku.Jakie są skrajne godziny księgowań wpłat i wypłat?
Godziny sesji przelewów pomiędzy bankami: 10:30 – 11:00 , 14:30 – 15:00, 17:00 – 17:30
Źródło: http://www.mbank.pl/
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów
a jaki jest najwłaściwszy rachunek (pakiet) do na dane,
tzn. zeby przy publikacji danych spread nie poslizgow i nie jest duzy (głownie chodzi o pary dolarowe)
?
tzn. zeby przy publikacji danych spread nie poslizgow i nie jest duzy (głownie chodzi o pary dolarowe)
?
- silveRbull
- Pasjonat
HFT Brokers - nowy polski broker
Witam
Ponieważ w wątku HFT Brokers udziela sie support chciałbym dowiedzieć sie czy na oficjalnej stronie sa jakieś informacje na temat tradingu wysokiej częstotliwości. Jakoś nie umiem tego odszukać a wyszukiwarka nie zwraca żadnych sensownych odpowiedzi. Poza High Speed Robotero opartego na danych Reutersa nie znalazłem żadnych treści odnośnie tego gdzie umiejscowione sa serwery HFT Brokers.
A skoro już mowa o High-frequency-trading to o jakie opóźnienia w milisekundach tutaj sie rozchodzi...? W jaki sposób HFT Brokers je zapewnia....? Wnioskuje tak ponieważ nie znalazłem na stronie żadnych informacji na temat technologi VPS dedykowanych przez brokera niezwykle istotnych przy tego typu tradingu. Czy HFT udostępnia swoim klientom własny Virtual Private Server zintegrowany z platformą Robotero, czy dzieje się to w jakiś inny sposób...?
Biorąc pod uwagę że skrót HFT jest częścią marketingową samej nazwy, spodziewałbym się jakiś szczegółowych objaśnień na samej stronie Brokera. Póko co poza nazwa niczego nie znalazłem. Czy zatem można sie czegoś na ten temat dowiedzieć niejako z pierwszej ręki...? Czym zatem jest HFT Brokers...? Czy tylko domem maklerskim pośredniczącym w kwotowaniach, czy także dostawcą technologii umożliwiającej handel algorytmiczny wysokiej częstotliwości....?
Pozdrawiam
Ponieważ w wątku HFT Brokers udziela sie support chciałbym dowiedzieć sie czy na oficjalnej stronie sa jakieś informacje na temat tradingu wysokiej częstotliwości. Jakoś nie umiem tego odszukać a wyszukiwarka nie zwraca żadnych sensownych odpowiedzi. Poza High Speed Robotero opartego na danych Reutersa nie znalazłem żadnych treści odnośnie tego gdzie umiejscowione sa serwery HFT Brokers.
A skoro już mowa o High-frequency-trading to o jakie opóźnienia w milisekundach tutaj sie rozchodzi...? W jaki sposób HFT Brokers je zapewnia....? Wnioskuje tak ponieważ nie znalazłem na stronie żadnych informacji na temat technologi VPS dedykowanych przez brokera niezwykle istotnych przy tego typu tradingu. Czy HFT udostępnia swoim klientom własny Virtual Private Server zintegrowany z platformą Robotero, czy dzieje się to w jakiś inny sposób...?
Biorąc pod uwagę że skrót HFT jest częścią marketingową samej nazwy, spodziewałbym się jakiś szczegółowych objaśnień na samej stronie Brokera. Póko co poza nazwa niczego nie znalazłem. Czy zatem można sie czegoś na ten temat dowiedzieć niejako z pierwszej ręki...? Czym zatem jest HFT Brokers...? Czy tylko domem maklerskim pośredniczącym w kwotowaniach, czy także dostawcą technologii umożliwiającej handel algorytmiczny wysokiej częstotliwości....?
Pozdrawiam
Witam
Robotore testuje juz drugi tydzien , zlecenia rzeczywiscie wchodza momentalnie natomiast poslizg przy konkretnym spiku jest ogromny, mnie zdarzaly sie i 17 pipsowe, tak ze przydatnosc tego cuda w tradingu jest zadna.
Robotore testuje juz drugi tydzien , zlecenia rzeczywiscie wchodza momentalnie natomiast poslizg przy konkretnym spiku jest ogromny, mnie zdarzaly sie i 17 pipsowe, tak ze przydatnosc tego cuda w tradingu jest zadna.
Żaden detaliczny broker nie nadaje się do skalpowania a już tym bardziej do HFT.
Przy zakładaniu konta pytają mnie do którego urzędu skarbowego należę... Problem w tym że nie pracowałem jeszcze na umowę o pracę i nawet nie mam NIPu... Co mam zrobić w takim przypadku?
Osoby fizyczne zamiast NIP-u mogą podawać PESEL już od kilku lat.
US podaj ten sam co rodzice, sąsiedzi itp.
US podaj ten sam co rodzice, sąsiedzi itp.
Tak myślałem, dzięki.
Jakieś nowe opinie i hft i ich handlu na robotero tzn danych makro. ... widełki spreadu rozbuchane i poślizg w egzekucji zleceń. .... jak wasze doświadczenia. ...