BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Daję do obserwacji AUD/CAD. Fajne FBO zrobione Na W1, warto obserwować na mniejszyhc interwałach i szukać szorta :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

czerwinek pisze:Daję do obserwacji AUD/CAD. Fajne FBO zrobione Na W1, warto obserwować na mniejszyhc interwałach i szukać szorta :)
To para dla cierpliwych juz kilka razy miałem S z takim targetem jak pokazujesz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Tak swoją drogą temat trochę cichnie :)
Ktoś skorzystał z kabla :)?
Zastanawiam się czy nowego dziennika nie założyć ale muszę to przemyśleć bo ogólnie nie jestem systematyczny w pisaniu na forum bo zwyczajnie nie chce się zawsze czasami mam wenę i coś bym napisał ale nie codziennie.
Poza tym koncepcja mi się trochę zmieniła. Z tego co zuwazyłem bardzo dobrze wyznaczam miejsca poziomy gdzie cen idzie natomiast troszkę gorzej z wzięciem wszystkiego co daje rynek. Aktualnie i to od dłuższego czasu najbardziej mnie interesuje co robi cena i stwierdzam ostatecznie że to jest najważniejsze :)
Natomiast emocje czasami biorą górę i brak cierpliwości aby poczekac na idealny moment :) Ale nad tym również pracuję cały czas:)
Jak tam ma ktoś coś na widelcu i na obserwacji to niech wrzuci to może coś się zanalizuje :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

DigitalSmoke pisze:
czerwinek pisze:Daję do obserwacji AUD/CAD. Fajne FBO zrobione Na W1, warto obserwować na mniejszyhc interwałach i szukać szorta :)
To para dla cierpliwych juz kilka razy miałem S z takim targetem jak pokazujesz.
Tak ale właśnie to co zrobili tydzień temu świadczy że moga w końcu ruszyć, sytuacja prosta wiadomo gdzie stawiać SL, czekac aż zaczną iść w dół. Swoją drogą również nie lubię tej pary z tego samego powodu.
Ale nie ma co ukrywać FX jest dla cierpliwych.
Wg mnie jedno z ważniejszych zadań na FX to cierpliwość. Na historii wszystko ładnie widać i trzeb tylko czekać aż pojawi się szansa dla nas :)
Ostatnio z kimś na fejsie dyskutowalem bo wchodził w longa na gbp/aud i piszę do niego dlaczego wchodzi w longa skoro cena idzie w dół. TO opisał mi że takie ma zasady że jak cen pójdzie do góry i potem cofnie to nalezy wchodzić bo taka utworzyła się tam jakaś formacja. A ja chcę tylko napisać po co wchodzić w longa skoro cena idzie w dół. Miejsce itd, wszystko było piękne do wejścia ale cena cały czas idzie w dół więc po co wchodzić w longa.
Jeżeli cena będzie chciała iść do góry to zacznie iść do góry i świece to pokażą i to jest najważniejsze.
Czytałem jeszcze wpisy Thoreza ostatnio i naprawdę pisał mądre rzeczy i jedno zostało mi w pamięci, jeżeli koś chce dobrze grać na FX to niech narusuje sobie pionowe kreski na D1 i zejdzie na niższe interwały i następnie niech narsuje raz dziennie jedną linię poziomą z miejscem gdzie chciałby wejść (robimy to wszystko na historii). I zobaczyć co się stało danego dnia i dlaczego tam chcielibyśmy wejść..
I powtarzać to do bólu aż zrozumiemy kiedy i w którą stronę wchodzić w rynek.
Ogólnie zasada niby prosta i fundamentalna. Każdy chce w longa wejść jak najniższej w sell jak najwyżej więc musimy starać się to robić :)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze: ...
Jak tam ma ktoś coś na widelcu i na obserwacji to niech wrzuci to może coś się zanalizuje :)
co myślicie o L na USDJPY ?
http://www.mql5.com/en/charts/2628294/u ... ltd?bind=1

tak ze stopem pod dzisiejszym minimum?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja ogólnie nie cierpię tej pary, uzywam jej z reguły do obserwacji co się dzieje i czy lepiej wejść np w ejak czy w edka. Natomiast z analizy ciężko mi powiedzieć czy grać to. Trend wzrostowy itd trzeba by szukać okazji do L natomiast ja po prostu źle się czuję jak miałbym wchodzić w L na górze, wolałbym aby trochę spadli i wtedy szukać L. Ale jak ustawiszstop loss to przynajmniej więcej nie stracisz niż chcesz ale tutaj pytanie jaki TP ustawić?
Mnie jeszcze kusi gbp/jpy daję zrzut z D1. Szkoda że ta przedwczorajsza świeca nie przykryła w całości poprzedniej świecy. Wówczas byłby fajny układ świec do wejścia w shorta gdyż mieliśmy na D1 PB oraz nastepnie engolfa po zrobieniu FBO na górze co może być mocnym sygnał do sprzedaży

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

Witam,
manygridi pisze:
czerwinek pisze: ...
co myślicie o L na USDJPY ?
http://www.mql5.com/en/charts/2628294/u ... ltd?bind=1

tak ze stopem pod dzisiejszym minimum?
Proponuję zwrócić uwagę na Weekly :wink:
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze:ja ogólnie nie cierpię tej pary, uzywam jej z reguły do obserwacji co się dzieje i czy lepiej wejść np w ejak czy w edka. Natomiast z analizy ciężko mi powiedzieć czy grać to. Trend wzrostowy itd trzeba by szukać okazji do L natomiast ja po prostu źle się czuję jak miałbym wchodzić w L na górze, wolałbym aby trochę spadli i wtedy szukać L. Ale jak ustawiszstop loss to przynajmniej więcej nie stracisz niż chcesz ale tutaj pytanie jaki TP ustawić?
Mnie jeszcze kusi gbp/jpy daję zrzut z D1. Szkoda że ta przedwczorajsza świeca nie przykryła w całości poprzedniej świecy. Wówczas byłby fajny układ świec do wejścia w shorta gdyż mieliśmy na D1 PB oraz nastepnie engolfa po zrobieniu FBO na górze co może być mocnym sygnał do sprzedaży
tp na 120.00

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

NO tak jak pisałem ja mimo wszystko nie zdecydowałbym się na wejście ale wg mnie jak masz taki plan to powinieneś grać.
Jeżeli o mnie chodzi to ja bym wchodził gdzie jest druga strzałka czerwono, wiem, że to może nie nastąpić albo nastąpić za bardzo długi czas ale jak miałbym wchodzi to właśnie po korekcie do tego miejsca i wtedy szukałbym L. Dlaczego to pewnie nie trzeba pisać ...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

I jak ktoś tam wsiadał w aud/cad :)?

ODPOWIEDZ