DayTrading: Czwartek 13.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2014, 00:00

Wzrost
14
40%
Bez zmian
8
23%
Spadek
13
37%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 13.11.2014

Nieprzeczytany post autor: freakout »

karnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
a spójrz na D1 i napisz mi co widzisz ;) bo ja widzę znaczący spadek impetu jeśli chodzi o wzrosty, robi się coś a'la "high-wave pattern", na W1 i MN wolumen wskazuje rychłą zmianę trendu, zatem jak nie w tym miesiącu to w przyszłym znajdziemy się zdecydowanie niżej - strzelam że w okolicach 1800 punktów :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

karnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
Otoz to wlasnie cala sztuka. Kupowanie dolka w trendzie gornym jest tak proste jak zabranie dziecku lizaka.
Nie dostaje sie tylu oklaskow jak za skuteczne zlapanie gorki ale chyba lepiej karmic portfel niz wlasne ego :p

:564:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

freakout pisze:
a spójrz na D1 i napisz mi co widzisz ;) bo ja widzę znaczący spadek impetu jeśli chodzi o wzrosty, robi się coś a'la "high-wave pattern", na W1 i MN wolumen wskazuje rychłą zmianę trendu, zatem jak nie w tym miesiącu to w przyszłym znajdziemy się zdecydowanie niżej - strzelam że w okolicach 1800 punktów :)
Być może tak jest, jak piszesz, ja też to widzę, ale staram się grać wg, "jakichś" reguł, które sobie wyznaczyłem (co przykładowo pokazałem na tym rysunku).
Ufam tym moim stosowanym zasadom gry, że gdy będzie się to działo, o czym piszesz, to dadzą mi w odpowiednim czasie sygnał do zmiany pozycji ===> nie ma, jak na razie takowych sygnałów, stąd L i nie wychodzę przed szereg, bo szkoda potencjalnych zysków na L, gdyby wersja, o której piszesz niewypaliła, co może się zdarzyć, przecież Ty też nie masz pewności, że tak się stanie, jak prognozujesz.
Inwestor musi być cierpliwy.
Pozdr

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

1:50 1:50 1:50 1:50 1:50 1:50 1:50 1:50 :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

karnak pisze:
freakout pisze:a spójrz na D1 i napisz mi co widzisz ;) bo ja widzę znaczący spadek impetu jeśli chodzi o wzrosty, robi się coś a'la "high-wave pattern", na W1 i MN wolumen wskazuje rychłą zmianę trendu, zatem jak nie w tym miesiącu to w przyszłym znajdziemy się zdecydowanie niżej - strzelam że w okolicach 1800 punktów :)
Być może tak jest, jak piszesz, ja też to widzę, ale staram się grać wg, "jakichś" reguł, które sobie wyznaczyłem (co przykładowo pokazałem na tym rysunku).
Ufam tym moim stosowanym zasadom gry, że gdy będzie się to działo, o czym piszesz, to dadzą mi w odpowiednim czasie sygnał do zmiany pozycji ===> nie ma, jak na razie takowych sygnałów, stąd L i nie wychodzę przed szereg, bo szkoda potencjalnych zysków na L, gdyby wersja, o której piszesz niewypaliła, co może się zdarzyć, przecież Ty też nie masz pewności, że tak się stanie, jak prognozujesz.
Inwestor musi być cierpliwy.
Pozdr
ja nie namawiam na S i robić tego nie będę bo i tak każdy gra to co sam widzi :) ja łapię krótkie ruchy bo wolę pewniejszy i szybszy zysk niż czekanie w nieskończoność na nie wiadomo co ;) natomiast fakty są takie że SP500 z dnia na dzień wygląda coraz bardziej pro-spadkowo i teraz trzeba tylko czekać na jakiś sygnał potwierdzający te spadki :) a na to warto być przygotowanym bo zwała może być konkretna :564:

karnak
Maniak
Maniak

@freakout
"....ja łapię krótkie ruchy bo wolę pewniejszy i szybszy zysk..."
Możesz napisać pod co grasz, jak wyłapujesz te krótkie ruchy i co tą są wg ciebie krótkie ruchy, bo wg mnie im krótsze tym mniej pewne i jest więcej nietrafnych, ale jak masz na to sposób to gratuluję, ja nie mam. :)

-- Dodano: 13 lis 2014, 22:44 --
operosus pisze:
możesz napisać co to za średnie i jakie mają wartości?
Aż tak szczegółowo to nie, chyba z wiadomych powodów. :)

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Hej wszystkim... No wkońcu w kraju :) wsumie to juz od tygodnia ale dopiero zaczynam rynki badać i pakować się w coś ... Więc witam wszystkich ....

-- Dodano: czw 13-11-2014, 22:47 --

Chyba sporo nowych użytkowników przybyło :)Ciekawe jak długo wytrzymają :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

karnak pisze:@freakout
Możesz napisać pod co grasz, jak wyłapujesz te krótkie ruchy i co tą są wg ciebie krótkie ruchy, bo wg mnie im krótsze tym mniej pewne i jest więcej nietrafnych, ale jak masz na to sposób to gratuluję, ja nie mam. :)
gram w oparciu o świece japońskie i wolumen pipsowy na interwale H1, biorę z każdego trejda po 20 pips i gra muzyka :) skuteczność mam bardzo wysoką, głównie dzięki temu że dopracowałem sobie 1 wskaźnik który bardzo dobrze pokazuje mi kierunek ceny na następnych kilka godzin, tudzież na następny dzień, tydzień lub miesiąc :) kiedyś grałem na D1 w oparciu o inne metody, ale z racji tego że mam tradingowe ADHD i ciężko jest mi usiedzieć bez jakiejkolwiek pozycji musiałem stworzyć sobie system adekwatny do moich potrzeb :) kosztowało mnie to naprawdę sporo wysiłku ale z perspektywy czasu wiem że było warto i że to jest to czego szukałem ;) jak to mówią - "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" :P

kaczor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaczor »

szkoda tylko ze ten wykres nie uwzgklednia czasami 20 punktowych szpil ktore wyczesza kazdego stopa, dlatego wykresy liniowe sa dobre do analiz ale nie gry

karnak
Maniak
Maniak

freakout pisze:
karnak pisze:@freakout
gram w oparciu o świece japońskie i wolumen pipsowy na interwale H1, biorę z każdego trejda po 20 pips i gra muzyka :) skuteczność mam bardzo wysoką, głównie dzięki temu że dopracowałem sobie 1 wskaźnik który bardzo dobrze pokazuje mi kierunek ceny na następnych kilka godzin, tudzież na następny dzień, tydzień lub miesiąc :) kiedyś grałem na D1 w oparciu o inne metody, ale z racji tego że mam tradingowe ADHD i ciężko jest mi usiedzieć bez jakiejkolwiek pozycji musiałem stworzyć sobie system adekwatny do moich potrzeb :) kosztowało mnie to naprawdę sporo wysiłku ale z perspektywy czasu wiem że było warto i że to jest to czego szukałem ;) jak to mówią - "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" :P
Gratuluję dopracowania systemu.
Mając takie cacko nie musisz się martwić Stanami na D1 ===> wskażnik pokaże Ci kierunek ceny i wskoczysz w co trzeba, po co gdybać.
Jak będziesz mógł to wrzuć sygnalik z tego systemu na S S&P.
Pozdr

-- Dodano: 13 lis 2014, 23:31 --
kaczor pisze:
szkoda tylko ze ten wykres nie uwzgklednia czasami 20 punktowych szpil ktore wyczesza kazdego stopa, dlatego wykresy liniowe sa dobre do analiz ale nie gry
A jak Ty sobie radzisz z tymi szpilami ?
Mógłbyś uchylić rąbka? :)

Zablokowany