a spójrz na D1 i napisz mi co widziszkarnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
DayTrading: Czwartek 13.11.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.11.2014
- ZielonaMgielka
- Maniak

Otoz to wlasnie cala sztuka. Kupowanie dolka w trendzie gornym jest tak proste jak zabranie dziecku lizaka.karnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
Nie dostaje sie tylu oklaskow jak za skuteczne zlapanie gorki ale chyba lepiej karmic portfel niz wlasne ego
Być może tak jest, jak piszesz, ja też to widzę, ale staram się grać wg, "jakichś" reguł, które sobie wyznaczyłem (co przykładowo pokazałem na tym rysunku).freakout pisze:a spójrz na D1 i napisz mi co widziszkarnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)bo ja widzę znaczący spadek impetu jeśli chodzi o wzrosty, robi się coś a'la "high-wave pattern", na W1 i MN wolumen wskazuje rychłą zmianę trendu, zatem jak nie w tym miesiącu to w przyszłym znajdziemy się zdecydowanie niżej - strzelam że w okolicach 1800 punktów
Ufam tym moim stosowanym zasadom gry, że gdy będzie się to działo, o czym piszesz, to dadzą mi w odpowiednim czasie sygnał do zmiany pozycji ===> nie ma, jak na razie takowych sygnałów, stąd L i nie wychodzę przed szereg, bo szkoda potencjalnych zysków na L, gdyby wersja, o której piszesz niewypaliła, co może się zdarzyć, przecież Ty też nie masz pewności, że tak się stanie, jak prognozujesz.
Inwestor musi być cierpliwy.
Pozdr
ja nie namawiam na S i robić tego nie będę bo i tak każdy gra to co sam widzikarnak pisze:Być może tak jest, jak piszesz, ja też to widzę, ale staram się grać wg, "jakichś" reguł, które sobie wyznaczyłem (co przykładowo pokazałem na tym rysunku).freakout pisze:a spójrz na D1 i napisz mi co widziszbo ja widzę znaczący spadek impetu jeśli chodzi o wzrosty, robi się coś a'la "high-wave pattern", na W1 i MN wolumen wskazuje rychłą zmianę trendu, zatem jak nie w tym miesiącu to w przyszłym znajdziemy się zdecydowanie niżej - strzelam że w okolicach 1800 punktów
Ufam tym moim stosowanym zasadom gry, że gdy będzie się to działo, o czym piszesz, to dadzą mi w odpowiednim czasie sygnał do zmiany pozycji ===> nie ma, jak na razie takowych sygnałów, stąd L i nie wychodzę przed szereg, bo szkoda potencjalnych zysków na L, gdyby wersja, o której piszesz niewypaliła, co może się zdarzyć, przecież Ty też nie masz pewności, że tak się stanie, jak prognozujesz.
Inwestor musi być cierpliwy.
Pozdr
@freakout
"....ja łapię krótkie ruchy bo wolę pewniejszy i szybszy zysk..."
Możesz napisać pod co grasz, jak wyłapujesz te krótkie ruchy i co tą są wg ciebie krótkie ruchy, bo wg mnie im krótsze tym mniej pewne i jest więcej nietrafnych, ale jak masz na to sposób to gratuluję, ja nie mam.
-- Dodano: 13 lis 2014, 22:44 --

Możesz napisać pod co grasz, jak wyłapujesz te krótkie ruchy i co tą są wg ciebie krótkie ruchy, bo wg mnie im krótsze tym mniej pewne i jest więcej nietrafnych, ale jak masz na to sposób to gratuluję, ja nie mam.
-- Dodano: 13 lis 2014, 22:44 --
Aż tak szczegółowo to nie, chyba z wiadomych powodów.operosus pisze:możesz napisać co to za średnie i jakie mają wartości?karnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
- harymilloki
- Maniak

Hej wszystkim... No wkońcu w kraju
wsumie to juz od tygodnia ale dopiero zaczynam rynki badać i pakować się w coś ... Więc witam wszystkich ....
-- Dodano: czw 13-11-2014, 22:47 --
Chyba sporo nowych użytkowników przybyło :)Ciekawe jak długo wytrzymają
-- Dodano: czw 13-11-2014, 22:47 --
Chyba sporo nowych użytkowników przybyło :)Ciekawe jak długo wytrzymają
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
gram w oparciu o świece japońskie i wolumen pipsowy na interwale H1, biorę z każdego trejda po 20 pips i gra muzykakarnak pisze:@freakout
szkoda tylko ze ten wykres nie uwzgklednia czasami 20 punktowych szpil ktore wyczesza kazdego stopa, dlatego wykresy liniowe sa dobre do analiz ale nie grykarnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Gratuluję dopracowania systemu.freakout pisze:gram w oparciu o świece japońskie i wolumen pipsowy na interwale H1, biorę z każdego trejda po 20 pips i gra muzykakarnak pisze:@freakout
Możesz napisać pod co grasz, jak wyłapujesz te krótkie ruchy i co tą są wg ciebie krótkie ruchy, bo wg mnie im krótsze tym mniej pewne i jest więcej nietrafnych, ale jak masz na to sposób to gratuluję, ja nie mam.skuteczność mam bardzo wysoką, głównie dzięki temu że dopracowałem sobie 1 wskaźnik który bardzo dobrze pokazuje mi kierunek ceny na następnych kilka godzin, tudzież na następny dzień, tydzień lub miesiąc
kiedyś grałem na D1 w oparciu o inne metody, ale z racji tego że mam tradingowe ADHD i ciężko jest mi usiedzieć bez jakiejkolwiek pozycji musiałem stworzyć sobie system adekwatny do moich potrzeb
kosztowało mnie to naprawdę sporo wysiłku ale z perspektywy czasu wiem że było warto i że to jest to czego szukałem
jak to mówią - "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu"
Mając takie cacko nie musisz się martwić Stanami na D1 ===> wskażnik pokaże Ci kierunek ceny i wskoczysz w co trzeba, po co gdybać.
Jak będziesz mógł to wrzuć sygnalik z tego systemu na S S&P.
Pozdr
-- Dodano: 13 lis 2014, 23:31 --
A jak Ty sobie radzisz z tymi szpilami ?kaczor pisze:szkoda tylko ze ten wykres nie uwzgklednia czasami 20 punktowych szpil ktore wyczesza kazdego stopa, dlatego wykresy liniowe sa dobre do analiz ale nie grykarnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Mógłbyś uchylić rąbka?