freakout pisze:karnak pisze:Na tym rysunku godzinnego futa S&P pokazuję, jak grać z trendem, w dołkach na zielonej można dobierać L ze stopem ustawionym pod niebieską (aktualnie tj. ok 20 pkt od zielonej). Jak ktoś nie chce to nie dobiera trzymając L sygnałowe od początku trendu (przecięcie zielonej nad niebieską)
Prawda, że proste jak drut? I zgodne ze sztuką - gry z trendem, a nie przeciwko:)
a spójrz na D1 i napisz mi co widzisz

bo ja widzę znaczący spadek impetu jeśli chodzi o wzrosty, robi się coś a'la "high-wave pattern", na W1 i MN wolumen wskazuje rychłą zmianę trendu, zatem jak nie w tym miesiącu to w przyszłym znajdziemy się zdecydowanie niżej - strzelam że w okolicach 1800 punktów

Być może tak jest, jak piszesz, ja też to widzę, ale staram się grać wg, "jakichś" reguł, które sobie wyznaczyłem (co przykładowo pokazałem na tym rysunku).
Ufam tym moim stosowanym zasadom gry, że gdy będzie się to działo, o czym piszesz, to dadzą mi w odpowiednim czasie sygnał do zmiany pozycji ===> nie ma, jak na razie takowych sygnałów, stąd L i nie wychodzę przed szereg, bo szkoda potencjalnych zysków na L, gdyby wersja, o której piszesz niewypaliła, co może się zdarzyć, przecież Ty też nie masz pewności, że tak się stanie, jak prognozujesz.
Inwestor musi być cierpliwy.
Pozdr