co sie stalo ze sp500 tak zjezdza? byly jakies dane bo przeoczylem, czy po prostu "przyszedl czas"? :]
i gdzie znowu lapac eSki? ;d
DayTrading: Czwartek 13.11.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.11.2014
Ostatnio zmieniony 13 lis 2014, 19:41 przez MexB., łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź cierpliwy.
był spadkowy "inside bar" na H1 to zjeżdżaMexB. pisze:co sie stalo ze sp500 tak zjezdza? byly jakies dane bo przeoczylem, czy po prostu "przyszedl czas"? :]

w zgodzie z twoją myślą ... o syndromie sztokholmskim niedźwiedzihighend pisze:Cukier warto L, SL 15.25
-- Dodano: 13 lis 2014, 19:24 --
Na dziennym DSW fajnie pokazuje SP500. Wg tego teraz short. Do 2000 punktów. A potem sie okaże
Co mówiła Yellen ? coś ważnego?
-- Dodano: 13 lis 2014, 19:26 --
I apple też chyba walnęło. Jak to jest? Jak wszędzie trąbią po raz 5-ty, że na nowych maxach i każdy już kupuje to mądrzy sprzedają.... dobrze gadam?
Mam masę znajomych, którzy pojęcia nie mają o giełdach i inwestowaniu, a w 2007 roku majątki wkładali w fundusze akcyjne (kupowali na górce)... "panie rośnie, rośnie.... trzeba kupować, bo rośnie!"
http://stooq.pl/n/?f=926738&c=0&p=a
Dokładnie tak.adk77 pisze: w zgodzie z twoją myślą ... o syndromie sztokholmskim niedźwiedzi
http://stooq.pl/n/?f=926738&c=0&p=a
Przy czym ze mnie ani niedźwiedź ani byk. Jak ktoś kiedyś mądrze napisał:
- człowiek ma dwie półkule mózgu, jedną gra na L, a drugą gra na S

-- Dodano: 13 lis 2014, 19:47 --
W tej sprawie niestety muszę Cię odesłać do kolegi o nicku Dadas.kr85kr pisze:Dadas Secret Weapon
a dokladniej ? co to ? jakis wskaznik ? jak dziala ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Chciałbym tylko zauważyć, że SP500 jest 0.28% na minusie. Nie nazwałbym tego zjazdem, nie mówiąc o tym, że na koniec dnia może być wyżej. A te wskaźniki nastroju, to może i są dobre, ale jak się gra na W1.
Sprawdzam właśnie, Apple ma jeszcze miejsce do $117 za akcje. Więc póki co nie ma co się nastawiać, ale mój zysk z shorta na sp500 też zaksięgowałem.
Nie wiem jak wy, ale ja nie wierzę w przepowiednie. Natomiast jak czytam o zalaniu Włoch:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ulewy-w ... omoc/3eq29
to jest taka jedna o wojnie, gdzie w dużym skrócie jest napisane:
"woda zaleje połowę Włoch, będzie bardo urodzajny rok (mamy rekordy na zbożach?), wojna rozpocznie się gdy będą zawarte traktaty pokojowe (mamy zawarty "pokój" na ukrainie).... co tam dalej.. Polska będzie bezpieczna"....
Mnie się wydaje bardziej, że po prostu mamy ocieplenie klimatu (łagodna zima w PL rok temu i teraz pewnie też, oraz powodzie we Włoszech, Chorwacji, Serbii).... Ale to tak OFF TOPIC.
Nie wiem jak wy, ale ja nie wierzę w przepowiednie. Natomiast jak czytam o zalaniu Włoch:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ulewy-w ... omoc/3eq29
to jest taka jedna o wojnie, gdzie w dużym skrócie jest napisane:
"woda zaleje połowę Włoch, będzie bardo urodzajny rok (mamy rekordy na zbożach?), wojna rozpocznie się gdy będą zawarte traktaty pokojowe (mamy zawarty "pokój" na ukrainie).... co tam dalej.. Polska będzie bezpieczna"....
Mnie się wydaje bardziej, że po prostu mamy ocieplenie klimatu (łagodna zima w PL rok temu i teraz pewnie też, oraz powodzie we Włoszech, Chorwacji, Serbii).... Ale to tak OFF TOPIC.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No tak tak, po prostu nazwałem to zjazdem, bo wczesniej zeby zroci 1000pkt potrzebowal pol dnia, albo lepiej, a teraz godziny wiec myslalem ze "coś" sie stalo ;plaranja pisze:Chciałbym tylko zauważyć, że SP500 jest 0.28% na minusie. Nie nazwałbym tego zjazdem, nie mówiąc o tym, że na koniec dnia może być wyżej. A te wskaźniki nastroju, to może i są dobre, ale jak się gra na W1.
Bądź cierpliwy.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
fajnie leci więc troszkę fundamentów pod ten spadek, AT to jedno a AF to drugie, tylko ciekawe która z analiz jest aktualnie wiodącakr85kr pisze:74,95 ropka na dołkach z 2011
jakby puścili to 66 możemy lizać

Crude futures move to fresh session lows as WTI breaks below USD 75.00 ahead of the NYMEX pit close and the Dec Brent December futures expiry; recent news that Libya's Hariga oil port has reopened is also said to be weighing on price
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Edeksie nei poddaje
cofka i walka znowi o 12500 ale milo bo KABEL idzie nozyk zlapany
-- Dodano: czw 13-11-2014, 21:35 --
podwojne denko na m5 na sp500

cofka i walka znowi o 12500 ale milo bo KABEL idzie nozyk zlapany
-- Dodano: czw 13-11-2014, 21:35 --
podwojne denko na m5 na sp500