DayTrading: Czwartek 13.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2014, 00:00

Wzrost
14
40%
Bez zmian
8
23%
Spadek
13
37%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 13.11.2014

Post autor: freakout »

karnak pisze:
freakout pisze:
karnak pisze:@freakout
"....ja łapię krótkie ruchy bo wolę pewniejszy i szybszy zysk..."
Możesz napisać pod co grasz, jak wyłapujesz te krótkie ruchy i co tą są wg ciebie krótkie ruchy, bo wg mnie im krótsze tym mniej pewne i jest więcej nietrafnych, ale jak masz na to sposób to gratuluję, ja nie mam. :)
gram w oparciu o świece japońskie i wolumen pipsowy na interwale H1, biorę z każdego trejda po 20 pips i gra muzyka :) skuteczność mam bardzo wysoką, głównie dzięki temu że dopracowałem sobie 1 wskaźnik który bardzo dobrze pokazuje mi kierunek ceny na następnych kilka godzin, tudzież na następny dzień, tydzień lub miesiąc :) kiedyś grałem na D1 w oparciu o inne metody, ale z racji tego że mam tradingowe ADHD i ciężko jest mi usiedzieć bez jakiejkolwiek pozycji musiałem stworzyć sobie system adekwatny do moich potrzeb :) kosztowało mnie to naprawdę sporo wysiłku ale z perspektywy czasu wiem że było warto i że to jest to czego szukałem ;) jak to mówią - "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" :P
Gratuluję dopracowania systemu.
Mając takie cacko nie musisz się martwić Stanami na D1 ===> wskażnik pokaże Ci kierunek ceny i wskoczysz w co trzeba, po co gdybać.
Jak będziesz mógł to wrzuć sygnalik z tego systemu na S S&P.
Pozdr
dzięki :) oczywiście wskaźnik to nie wszystko - trzeba również patrzeć na rzecz najważniejszą a mianowicie na kształt świec ;) potem tylko rzut okiem na to co pokazuje indykator i można grać :)

a co do SP500 to fajnie by było gdyby dzisiaj zrobili nowe maksy, tzn. podjechali tak na 2060 i zjechali do 2040 punktów - wtedy na W1 mielibyśmy piękny sygnał na S ;)

Zablokowany