Przecież mają, ale nie CFD a normalny zakup. Z tym, ze oficjalnej, konkretnej oferty nie przedstawili.eranet pisze:a nie wprowadzą polskich akcji i midwigu
XTB
Wystarczy aby czasem kogoś z pozycji wyrzucić, szczególnie na złocie.Z powodu miejszej ostatnio płynności rynków bazowych ropy i złota, XTB może zwiększać, tymczasowo, w ciągu 1-2 godzin nocnych, spread transakcyjny na instrumentach Oil i Gold, odpowiednio:
- Oil, między g. 22 a 23, z 10 na 20 pipsów
- Gold, między g. 22 a 24, z 80 na 200 pipsów
Trade what you see, NOT what you hear or think
na oilu rzeczywiscie w tych godzinach plynnosc jest zadna , wiec te 20 pips ujdzie. Ale na goldzie 2$? sick!Nievinny pisze:Wystarczy aby czasem kogoś z pozycji wyrzucić, szczególnie na złocie.Z powodu miejszej ostatnio płynności rynków bazowych ropy i złota, XTB może zwiększać, tymczasowo, w ciągu 1-2 godzin nocnych, spread transakcyjny na instrumentach Oil i Gold, odpowiednio:
- Oil, między g. 22 a 23, z 10 na 20 pipsów
- Gold, między g. 22 a 24, z 80 na 200 pipsów
co i kiedy jest źle ?
z tego co czytam xtb jest mocno nielubiane. powiedzcie po jakim czasie i co robi się źle ? szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć że tam ktoś siedzi i jednemu klientowi miesza żeby mu tam 1tys czy 2tys zabrać albo tym co grają mini lotami
gram ok 3-4 miesięcy, ok 100 transakcji i nic specjalnego nie zauważyłem. może za krótko albo może dlatego że zazwyczaj gram na horyzoncie kilkudniowym
W domu mam astera, w pracy ruch wychodzący mam przez szybkie proxy za granicą
Dopiero dziś się trochę zirytowałem
- na 11 minut przed publikacją danych chciałem zacieśnić sl ale już system proponował 60pipsów więc odpuściłem. Może mam inny czas na kompie
- zrealizował mi zlecenie 5 pipsów poniżej ceny i ceny tej nie ma wykresie ale wyświetlane są tylko 1 minutówki więc może dlatego nie widać. No i zaraz wyleciałem na sl więc to mnie wkurzyło
- na dużym piku po publikacji danych na eurusd skusiłem się na szorta, zlecenie weszło bez czekania
Ogólnie chciałem popróbować pograć na dane - wszystko przez skrypty żeby się nie pomylić przy wprowadzaniu danych i mql4 mi bardzo odpowiada. problemem jest te 10 minut, jaką platformę ew proponujecie ?
ps obejrzałem sobie tms, efix i user interface mnie nie zachwycił
gram ok 3-4 miesięcy, ok 100 transakcji i nic specjalnego nie zauważyłem. może za krótko albo może dlatego że zazwyczaj gram na horyzoncie kilkudniowym
W domu mam astera, w pracy ruch wychodzący mam przez szybkie proxy za granicą
Dopiero dziś się trochę zirytowałem
- na 11 minut przed publikacją danych chciałem zacieśnić sl ale już system proponował 60pipsów więc odpuściłem. Może mam inny czas na kompie
- zrealizował mi zlecenie 5 pipsów poniżej ceny i ceny tej nie ma wykresie ale wyświetlane są tylko 1 minutówki więc może dlatego nie widać. No i zaraz wyleciałem na sl więc to mnie wkurzyło
- na dużym piku po publikacji danych na eurusd skusiłem się na szorta, zlecenie weszło bez czekania
Ogólnie chciałem popróbować pograć na dane - wszystko przez skrypty żeby się nie pomylić przy wprowadzaniu danych i mql4 mi bardzo odpowiada. problemem jest te 10 minut, jaką platformę ew proponujecie ?
ps obejrzałem sobie tms, efix i user interface mnie nie zachwycił
w realu gram na MiG i poleca bardzo tego brokera, ale ostatnio testuje tez demo na ATCBrokers - to jest ECN z platforma MT4 - jesli dalej pojdzie wszystko dobrze, to moze u nich rowniez otworze konto real.
tylko troche nie moge sie przyzwyczaic do tych notowan z jedna cyfra wiecej....
chyba bede musial EA przerabiac czy co ?
pzdr,
CoVal
pzdr,
CoVal
Dołączam się do negatywnych opinii o XTB. Testuję tę platformę od stycznia (wcześniej grałem na innych platformach z całkiem niezłym rezultatem). Najpierw demo - wszystko pięknie ładnie. Wirtualny rachunek puchnie, zlecenia wchodzą błyskawicznie itd. Od marca testuję real. Na małym depo 4500 zł. Tak dla testów. Zdążyłem zjechać do 400zł . Nie wiem jak to jest ale na XTB na 100 transakcji 85 jest zamyka się na SL. O dziwo po załapaniu stopa kurs w większości przypadków pędzi w założonym przeze mnie kierunku. Co ciekawe stop łapany jest zwykle na 1-3 pipsy. od zawrócenia czyli prawdopodobnie klasyczny stop hunting.
Typowa sytuacja była wczoraj. Wczoraj koło wszedłem na longa na EUR/USD. Najpierw okazało się że stop min 40 pips. No ale nic...czekam. Równo o 14.30 zerkam na wykres, patrzę a jestem już 30 pips do przodu i szybko rośnie. No mówię sobie -świetnie - pewnie dane w USA ogłoszono niekorzystne. Już miałem je sprawdzić na bloombergu a tu nagle pozycja zamknięta na stopie. Patrzę i nie wierzę oczom. Szło mocno w górę a tutaj stop. W historii widzę że zamknęło mi o 14.30 na 1.5598. Świeczka ta jednak miała low na 599. Okazało się że świeczka o 14.29 otarła się o 598 a potem kurs poszedł ładnie w górę o 100 pipsów....
Typowa sytuacja była wczoraj. Wczoraj koło wszedłem na longa na EUR/USD. Najpierw okazało się że stop min 40 pips. No ale nic...czekam. Równo o 14.30 zerkam na wykres, patrzę a jestem już 30 pips do przodu i szybko rośnie. No mówię sobie -świetnie - pewnie dane w USA ogłoszono niekorzystne. Już miałem je sprawdzić na bloombergu a tu nagle pozycja zamknięta na stopie. Patrzę i nie wierzę oczom. Szło mocno w górę a tutaj stop. W historii widzę że zamknęło mi o 14.30 na 1.5598. Świeczka ta jednak miała low na 599. Okazało się że świeczka o 14.29 otarła się o 598 a potem kurs poszedł ładnie w górę o 100 pipsów....
Witam.CoVal pisze:w realu gram na MiG i poleca bardzo tego brokera, ale ostatnio testuje tez demo na ATCBrokers - to jest ECN z platforma MT4 - jesli dalej pojdzie wszystko dobrze, to moze u nich rowniez otworze konto real.
pzdr,
CoVal
Trochę OT, ale zarejestruj się na ich forum. Tam masz wszystko opisane jak dostosowywać EA. Nie wszystkie EA wymagają takich przeróbek ale warto przeczytać.
http://www.atcbrokers.com/forums
Pozdrawiam
Karol Marchewka
cofam to co o nich dobrego napisałem, o ile w dłuższym terminie da się grać to na krótszym
- ciągłe rekwotowanie jak zlecenie weszło by zgodnie z trendem chociaż widzę że cena ani drgnie
- gdy trend się odwróci zlecenie zawsze wchodzi i jestem na dzień dobry 5-6 pipsów w plecy, tak się nie da grać bo ciagle muszę odrabiać straty
szukam innej plarformy
- ciągłe rekwotowanie jak zlecenie weszło by zgodnie z trendem chociaż widzę że cena ani drgnie
- gdy trend się odwróci zlecenie zawsze wchodzi i jestem na dzień dobry 5-6 pipsów w plecy, tak się nie da grać bo ciagle muszę odrabiać straty
szukam innej plarformy
XTB sucks :)
Ja mialem dokladnie to samo. Po 3 razach zabralem kapuche.vandee pisze:Dołączam się do negatywnych opinii o XTB. Testuję tę platformę od stycznia (wcześniej grałem na innych platformach z całkiem niezłym rezultatem). Najpierw demo - wszystko pięknie ładnie. Wirtualny rachunek puchnie, zlecenia wchodzą błyskawicznie itd. Od marca testuję real. Na małym depo 4500 zł. Tak dla testów. Zdążyłem zjechać do 400zł . Nie wiem jak to jest ale na XTB na 100 transakcji 85 jest zamyka się na SL. O dziwo po załapaniu stopa kurs w większości przypadków pędzi w założonym przeze mnie kierunku. Co ciekawe stop łapany jest zwykle na 1-3 pipsy. od zawrócenia czyli prawdopodobnie klasyczny stop hunting.
Słodko pierdzący pan na infolinii na pytanie czemu tak sie dzieje zaproponowal
zebym napisal reklamacje i ze jest mu przykro. A MI K..A ZAMKNELO ZLECENIE STOPEM PO KURSIE KTOREGO NIGDZIE NIE BYLO.
Teraz jestem w Saxo, ktore wszystkim polecam
Jest super!