DayTrading: Wtorek 14.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 paź 2014, 00:00

Wzrost
12
40%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 14.10.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

a ja dzis sie spodziewam mega pułapki na niedzwiedzie (indeksy) czyli potężne odbicie dax sp , misie stosujcie stopy a nic wam nie bedzie :) nie będę mędrkował jak mi to wyszło bo to tylko przeczucie także nie sugerować się :wink:

a na edku prosta sprawa nad szyją L a pod eS 1.30 do puknięcia w tym tygodniu skoro już korekta ruszyła
https://www.tradingview.com/x/Y3vZwe71/
Ostatnio zmieniony 14 paź 2014, 08:54 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

Mpapiez pisze:Moim okiem, korekta powoli dobiega końca - zjazd 60 pipsów w dół. Czyli fajny dołek do kupienia.
M15 i H1 zgodnie mi pokazuje dalszy wzrost... Tak myślę że conajmniej 1.2780 czyli okolice ostatnich szczytów i to jest mój cel na dziś.
Generalnie przebicie 1.2700 dziś dołem, byłoby co najmniej dziwne, tym bardziej że ostatnio po przebiciu jednak poszliśmy wyżej. Poza tym 1.2700 było dość znaczącym poziomem - latanie w tą i w tamtą zanegowało by sens S/R oraz okrągłych liczb.

Nic, czekamy co europa zrobi.
Albo też koniec korekty i lecimy kroczek po kroczku w dół, dzisiaj dane z europy, jutro ze stanow i draghi bedzie pchal euro w dol. Danymi europa na pewno nie zachwyci więc to raczej będzie impuls to powrotu do spadków.

Indeksy też są na korekcie, nie ma co tutaj szukać krachu, nikt normalny nie chciałby krachu teraz przed świętami, krach będzie po nowym roku :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze:a ja dzis sie spodziewam mega pułapki na niedzwiedzie (indeksy) czyli potężne odbicie dax sp , misie stosujcie stopy a nic wam nie bedzie :) nie będę mędrkował jak mi to wyszło bo to tylko przeczucie także nie sugerować się :wink:
Nie wiem Luk. Chcesz grać pod prąd - prosze bardzo. Jest bessa jak się patrzy. Może potrwać dłużej i np. dalsze opadanie może być powolne, a nie takie gwałtowne. Czekam na Apple (najpóźniej do poniedziałku = wyniki będą), bo mnie ta spółka cholernie intryguje. Sp500 zjechał dużo, Google zjechało dużo.. inne spółki zjechały dużo. A jabłko stoi w miejscu. Nie wiem jak to ugryźć :mrgreen: , ale uparty jestem. Duża luka na poziomie 75-79 czeka na wykresie. Z kolei poziom 106 jest górnym ograniczeniem kanału wzrostowego. Zakładam dwa scenariusze:

- apple w końcu ruszy na dół... i wtedy naprawdę będzie panika, a sp500 poleci na poziomy 17xx
- apple będzie dalej w konsoli i poczeka na koniec spadków sp500, a następnie ruszy UP jak sp500 wróci wyżej

Nie ukrywam, że scenariusz numer 1 bardziej mi odpowiada i patrząc na obecne wykresy wydaje się bardziej prawdopodobny :twisted:
Jakkolwiek przygotowany będę na obie opcje.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

highend pisze:
lukpiasek pisze:a ja dzis sie spodziewam mega pułapki na niedzwiedzie (indeksy) czyli potężne odbicie dax sp , misie stosujcie stopy a nic wam nie bedzie :) nie będę mędrkował jak mi to wyszło bo to tylko przeczucie także nie sugerować się :wink:
Nie wiem Luk. Chcesz grać pod prąd - prosze bardzo. Jest bessa jak się patrzy. Może potrwać dłużej i np. dalsze opadanie może być powolne, a nie takie gwałtowne. Czekam na Apple (najpóźniej do poniedziałku = wyniki będą), bo mnie ta spółka cholernie intryguje. Sp500 zjechał dużo, Google zjechało dużo.. inne spółki zjechały dużo. A jabłko stoi w miejscu. Nie wiem jak to ugryźć :mrgreen: , ale uparty jestem. Duża luka na poziomie 75-79 czeka na wykresie. Z kolei poziom 106 jest górnym ograniczeniem kanału wzrostowego. Zakładam dwa scenariusze:

- apple w końcu ruszy na dół... i wtedy naprawdę będzie panika, a sp500 poleci na poziomy 17xx
- apple będzie dalej w konsoli i poczeka na koniec spadków sp500, a następnie ruszy UP jak sp500 wróci wyżej

Nie ukrywam, że scenariusz numer 1 bardziej mi odpowiada i patrząc na obecne wykresy wydaje się bardziej prawdopodobny :twisted:
Jakkolwiek przygotowany będę na obie opcje.
jaka panika nie żartuj , to okazja dla fundów na L pod rajd św mikołaja :mikolaj:
choć nie wykluczam że ciut mogą jeszcze zejść jak nie bedzie odbicia
złapałeś ładny kawałek korekty i nic po za tym :564: ale gratuluje pipsów :564: :D
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Damian2
Gaduła
Gaduła

EDEK kręci się wokół 1.27, niech przebije, niech poleci sporo w dol, mam grubą eSke z samej góry :D
No i mam lekkie odwrotne deja vu :D
Ostatnio zmieniony 14 paź 2014, 09:09 przez Damian2, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze: jaka panika nie żartuj , to okazja dla fundów na L pod rajd św mikołaja :mikolaj:
choć nie wykluczam że ciut mogą jeszcze zejść jak nie bedzie odbicia
Napisałem, że tylko zakładam takie tam scenariusze. O panice pogadamy jak VIX poleci na 30 i wyżej.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

Moja analiza za pomocą Fal Elliota. Zasięg ostatniej fali korekcyjnej C wychodzi pod-fala 1=5 na 1.28 + zasięg RGR wychodzi na 1.28. Szare kwadraty opisują zależność cenowe w falach korekcyjnych ostatniej fali C.

http://scr.hu/13pc/vhj9e

Czekam na konstruktywne opinie czy trzyma się to kupy :)

Moj zapis już chyba nie aktualny po cena spadla pod-fali 4 na szczyt pod-fali 1 w Fali korekcyjnej C. Ale ogólnie dobra droga ?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2014, 09:12 przez As7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

na dax zaraz podjadą pod wczorajsze high , co do vix niedługo za kilka tygodni zleci na nowe minima jak zwykle (sorry taki na nim mamy trend) ;)

Damian2
Gaduła
Gaduła

Euro dzisiaj traci praktycznie w stosunku do każdego, przynajmniej do każdych ważnych walut, dax pięknie się odbija, tempo ma takie, że aż strach, że się potknie i spadnie na 8500 :D
Kręcenie na edku jest dziwne, być może wczorajszy UP był jednak przez to, że hamburgery nie grały, indeks dolara dzisiaj powoli zbliża się do przebicia 85,65 co by zwiastowało dalsze wzrosty, co po wczorajszym dniu byłoby naprawdę dziwne... aż chciałoby się wejść w L na edku ale to może być pułapka...
Obrazek

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

dax orgr na h1 https://www.tradingview.com/x/gBjHiehu/

aha lipa mogą chcieć lukę domknąć i zrobi sie nowe low no trudno trzeba poczekać albo ryzykować :roll:

Zablokowany