DayTrading: Wtorek 14.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 paź 2014, 00:00

Wzrost
12
40%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Mpapiez

Re: DayTrading: Wtorek 14.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Mpapiez pisze:Zdaje się że obszar 1.2700-1.2690 trzyma.
Wyjście poniżej 1.2690 to pewne runięcie. Zostało 12 min do przekucia świeczki na młotek. Bardzo słabo to widzę.

U mnie tak to wygląda na wykresie. Ponizej 1.2690 mamy zakrycie wzrostowej świecy i się zacznie Panika.
Jak wybiją ten rejon, to będzie to jeden z tych dni kiedy nie będę rozumiał co się dzieje na wykresie :)...

A szkoda bo sobie mocniej wszedłem, z powodu wczorajszego bardzo udanego dnia :)...
Ale raz nad wozem, raz pod wozem. Zobaczymy.

Pieprzeni spekulanci ^^, przekuli engulfa tak jak myślałem na młotek na H1 z zamknięciem powyżej 1.2700.
Czyli support wytrzymał...

Ładnie chcieli naciąć ludzi na "S"...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ha, edek spada, usd/pln i usd/try rosną - dobrze, że rano uciekłem..... Wszystko winny dolar - jednak myślę, że to tylko chwilowe i dolar zrobi jakiś podwójny szczyt i dalej w dół.... Tak więc zmyła - ale się okaże. W razie jakby ktoś kisił usd/try na SELL to i tak za jakiś czas SWAP mu zarobi na stratnej pozycji - więc traktować jako lokata :twisted:

DAX miał ponoć dziś super odbijać, ale wygląda to na jedynie marny podskok i jeszcze wiekszy zeskok. Surowce urosły i trzymają poziom aktualnie w konsoli. I tak trzymać ;)
Bessa na indeksach - nie ma co liczyć na wzrosty dopóki nie będzie wyraźnego sygnału odbicia to można ładować S na podbiciach. Aktualny Trend is your friend. Poza tym Apple - uparłem się na niego bo wg. mnie jako jedna z głównych spółek w USA (jak u nas KGHM) to ona ma wpływ (psychologiczny) na resztę. A na razie pokazuje, że chce zmierzać na dół. Dajmy mu czas. A jeśli ruszy na dół, to drżyjcie eLki na indeksach i okaże się, ze aktualne poziomy (sp500 1880, a dax 8800) to wciąż są szczyty ;)
Ostatnio zmieniony 14 paź 2014, 10:06 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Wyjście poniżej 1.2690 to pewne runięcie. Zostało 12 min do przekucia świeczki na młotek. Bardzo słabo to widzę.

U mnie tak to wygląda na wykresie. Ponizej 1.2690 mamy zakrycie wzrostowej świecy i się zacznie Panika.
Jak wybiją ten rejon, to będzie to jeden z tych dni kiedy nie będę rozumiał co się dzieje na wykresie :)...

A szkoda bo sobie mocniej wszedłem, z powodu wczorajszego bardzo udanego dnia :)...
a ja sądzę że najpierw pójdzie przeczyszczenie szybkie tego co jest pod tą wczorajszą świecą wzrostową i potem UP dopiero... aż się o to prosi... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilussss »

Mpapiez pisze:

Pieprzeni spekulanci ^^, przekuli engulfa tak jak myślałem na młotek na H1 z zamknięciem powyżej 1.2700.
Czyli support wytrzymał...

Ładnie chcieli naciąć ludzi na "S"...
Ja tym młotkiem bym się nie przejmował, przed nim jest jeszcze pin bar kontrujący więc kogoś tu wygryzą.

-- Dodano: 14 paź 2014, 10:11 --

edek ZL na m30
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:

a ja sądzę że najpierw pójdzie przeczyszczenie szybkie tego co jest pod tą wczorajszą świecą wzrostową i potem UP dopiero... aż się o to prosi... :564:
Jak bym był ustawione niedźwiadokowo,to już pod 1.2700 bym wchodził w "S" - więc w tym momencie cofka z 1.2690 by mnie już w tym momencie czyściła. Jesteśmy na okrągłej liczbie, która ma ogromne znaczenie, dlatego skurczybyki utrzymali poziom H1 na 1.2700+. Na moje fake-out zakończony. I jazda do góry. Pewnie ZEW coś namiesza.

Zobacz co próbują malować. Jak się nic do godziny nie zmieni, to mamy młotek z potwierdzeniem.

@Kamilusss

Wszystko ok, tylko Pin Bar z tą kontrą jest na supporcie. Z samych podstaw foreksa nie ma opcji żeby aż tak tańczyli nad takim okrągłem S/R. Było by to 4-te przebicie regionu 1.2700 w ciągu 5 dni handlowych.
Jeżeli wyjdą dołem, to będę musiał mocno zweryfkiować swoją strategię dot. okrągłych liczb :)...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Od wczorajszego momo ktoś tu ostro sprzedaje, i to raczej nie są leszcze nie sądzę żeby puścili to do góry.
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jeszcze takie przemyślenia o indeksach: możliwe, że w tym tygodniu już niżej nie polecimy i rzeczywiście dax urośnie (do linii szyi RGR, a może wyżej co by postraszyć eSki) - czyli zrobi większą korektę spadków. A za tydzień jeśli (powtarzam "jeśli") się okaże, że wyniki Apple są do d**** to zacznie się druga tura zjazdów... Tak sobie wymyśliłem, czy słusznie czas pokaże ;) Ja w każdym razie będę uważał na to co sie dzieje, a dobrym przewodnikiem jest JEN i oczywiście VIX.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

kabel wsparcie 1.6010? zaraz dane
Swing

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

No i jadą z koksem, co od młotka lekko podesrani.

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

Mpapiez pisze:
atlanticos pisze:

Jak bym był ustawione niedźwiadokowo,to już pod 1.2700 bym wchodził w "S" - więc w tym momencie cofka z 1.2690 by mnie już w tym momencie czyściła. Jesteśmy na okrągłej liczbie, która ma ogromne znaczenie, dlatego skurczybyki utrzymali poziom H1 na 1.2700+. Na moje fake-out zakończony. I jazda do góry. Pewnie ZEW coś namiesza.

Zobacz co próbują malować. Jak się nic do godziny nie zmieni, to mamy młotek z potwierdzeniem.

@Kamilusss

Wszystko ok, tylko Pin Bar z tą kontrą jest na supporcie. Z samych podstaw foreksa nie ma opcji żeby aż tak tańczyli nad takim okrągłem S/R. Było by to 4-te przebicie regionu 1.2700 w ciągu 5 dni handlowych.
Jeżeli wyjdą dołem, to będę musiał mocno zweryfkiować swoją strategię dot. okrągłych liczb :)...
Oj na moje oko to był znak dla eLkowiczów, właśnie tak jak mówisz, po to żeby ich wykosić :D
Obrazek

Zablokowany