a na edku prosta sprawa nad szyją L a pod eS 1.30 do puknięcia w tym tygodniu skoro już korekta ruszyła
https://www.tradingview.com/x/Y3vZwe71/
Albo też koniec korekty i lecimy kroczek po kroczku w dół, dzisiaj dane z europy, jutro ze stanow i draghi bedzie pchal euro w dol. Danymi europa na pewno nie zachwyci więc to raczej będzie impuls to powrotu do spadków.Mpapiez pisze:Moim okiem, korekta powoli dobiega końca - zjazd 60 pipsów w dół. Czyli fajny dołek do kupienia.
M15 i H1 zgodnie mi pokazuje dalszy wzrost... Tak myślę że conajmniej 1.2780 czyli okolice ostatnich szczytów i to jest mój cel na dziś.
Generalnie przebicie 1.2700 dziś dołem, byłoby co najmniej dziwne, tym bardziej że ostatnio po przebiciu jednak poszliśmy wyżej. Poza tym 1.2700 było dość znaczącym poziomem - latanie w tą i w tamtą zanegowało by sens S/R oraz okrągłych liczb.
Nic, czekamy co europa zrobi.
Nie wiem Luk. Chcesz grać pod prąd - prosze bardzo. Jest bessa jak się patrzy. Może potrwać dłużej i np. dalsze opadanie może być powolne, a nie takie gwałtowne. Czekam na Apple (najpóźniej do poniedziałku = wyniki będą), bo mnie ta spółka cholernie intryguje. Sp500 zjechał dużo, Google zjechało dużo.. inne spółki zjechały dużo. A jabłko stoi w miejscu. Nie wiem jak to ugryźćlukpiasek pisze:a ja dzis sie spodziewam mega pułapki na niedzwiedzie (indeksy) czyli potężne odbicie dax sp , misie stosujcie stopy a nic wam nie bedzienie będę mędrkował jak mi to wyszło bo to tylko przeczucie także nie sugerować się
jaka panika nie żartuj , to okazja dla fundów na L pod rajd św mikołajahighend pisze:Nie wiem Luk. Chcesz grać pod prąd - prosze bardzo. Jest bessa jak się patrzy. Może potrwać dłużej i np. dalsze opadanie może być powolne, a nie takie gwałtowne. Czekam na Apple (najpóźniej do poniedziałku = wyniki będą), bo mnie ta spółka cholernie intryguje. Sp500 zjechał dużo, Google zjechało dużo.. inne spółki zjechały dużo. A jabłko stoi w miejscu. Nie wiem jak to ugryźćlukpiasek pisze:a ja dzis sie spodziewam mega pułapki na niedzwiedzie (indeksy) czyli potężne odbicie dax sp , misie stosujcie stopy a nic wam nie bedzienie będę mędrkował jak mi to wyszło bo to tylko przeczucie także nie sugerować się
, ale uparty jestem. Duża luka na poziomie 75-79 czeka na wykresie. Z kolei poziom 106 jest górnym ograniczeniem kanału wzrostowego. Zakładam dwa scenariusze:
- apple w końcu ruszy na dół... i wtedy naprawdę będzie panika, a sp500 poleci na poziomy 17xx
- apple będzie dalej w konsoli i poczeka na koniec spadków sp500, a następnie ruszy UP jak sp500 wróci wyżej
Nie ukrywam, że scenariusz numer 1 bardziej mi odpowiada i patrząc na obecne wykresy wydaje się bardziej prawdopodobny![]()
Jakkolwiek przygotowany będę na obie opcje.
Napisałem, że tylko zakładam takie tam scenariusze. O panice pogadamy jak VIX poleci na 30 i wyżej.lukpiasek pisze: jaka panika nie żartuj , to okazja dla fundów na L pod rajd św mikołaja![]()
choć nie wykluczam że ciut mogą jeszcze zejść jak nie bedzie odbicia