DayTrading: Środa 01.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 paź 2014, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
5
19%
Spadek
12
46%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
simson3
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 01.10.2014

Nieprzeczytany post autor: simson3 »

Witam co do wskaźnika Dadasa to jaką wartość wpisujemy w pierwszym polu Master_Tf = ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

laranja pisze:Nowy, wiem, że czytasz Cobra's market view, tam na forum jest taki pan Miyagi, który codziennie wkleja takie szpile, jak poniżej. Wiesz może o co w nich chodzi? Skąd on to ma i co to jego zdaniem oznacza?

Obrazek

ze kurs nie raz wraca na gorny poziom szpili

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Zacne te kreskówki, Dadas na DT virusa kresek rozpowszechnił ;)

ja musze nad SL'em popracować, ; )

aud na podstawie Dadasowych kresek:

obydwa screeny z teraz robione były:
opcja przed -> na podstawie takich kresek L na AUD ... nietety szmaty mi pipsami dwoma zamknęli, ce est la vie ;)
opcja po -> kreski stan obecny

Jak Dadas wcześniej napisał, wrzucam skrypt z wyższego interwału -> h4 - h1, natomiast obserwacja jest na m5 i m15... Ale nie widzę przeszkód, żeby spokojnie na H4 wrzucić i pod h1 trejdować... w Sumie każdy TF na tym do ogarnięcia ;)

ten UJ jest na h1 podejmowany ;)

kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )

to chyba tyle : ) poćwiczyć trzeba i konsekwentnie z dobrym MM działać ... z resztą jak w każdej strategii ; )

a, i jeszcze ważne, nie przesuwam SL i TP, a szczególnie TP ; )

jeszcze raz wielkie dzięki Dadas za te kreskówki : )

dobrych trejdów,!

bless,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

@Nowy123, dzięki.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pedro pisze: kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )
,
To jeszcze pokaż (możesz zaznaczyć na wykresach) gdzie robiłeś wejścia, a gdzie ustawiałeś SL i TP :) jesli możesz oczywiście. Chyba, ze to te strzałeczki małe oznaczają - jeśli tak to rozumiem :564: (przynajmniej na ujku)
Ostatnio zmieniony 01 paź 2014, 22:30 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rambo80 »

pedro pisze:Zacne te kreskówki, Dadas na DT virusa kresek rozpowszechnił ;)

ja musze nad SL'em popracować, ; )

aud na podstawie Dadasowych kresek:

obydwa screeny z teraz robione były:
opcja przed -> na podstawie takich kresek L na AUD ... nietety szmaty mi pipsami dwoma zamknęli, ce est la vie ;)
opcja po -> kreski stan obecny

Jak Dadas wcześniej napisał, wrzucam skrypt z wyższego interwału -> h4 - h1, natomiast obserwacja jest na m5 i m15... Ale nie widzę przeszkód, żeby spokojnie na H4 wrzucić i pod h1 trejdować... w Sumie każdy TF na tym do ogarnięcia ;)

ten UJ jest na h1 podejmowany ;)

Gratuluję udanych trejdów :564:
kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )

to chyba tyle : ) poćwiczyć trzeba i konsekwentnie z dobrym MM działać ... z resztą jak w każdej strategii ; )

a, i jeszcze ważne, nie przesuwam SL i TP, a szczególnie TP ; )

jeszcze raz wielkie dzięki Dadas za te kreskówki : )

dobrych trejdów,!

bless,

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

highend pisze:
pedro pisze: kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )
,
To jeszcze pokaż (możesz zaznaczyć na wykresach) gdzie robiłeś wejścia, a gdzie ustawiałeś SL i TP :) jesli możesz oczywiście. Chyba, ze to te strzałeczki małe oznaczają - jeśli tak to rozumiem :564: (przynajmniej na ujku)

ale to widać, :) na uj L z palca zamknięte, bo mi nie przeszli zielonej, a to po wyjściu z trójkąta było - ta mała niebieska kreseczka na 110 :)... później to już na S przy 110 czekałem, kreski były, odbiło więc S, okazało się po 3 świeczkach że retest był... w ogóle w pyte często retestują poziomy :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

as28 pisze:osobiście raczej wychodzi mi że edek odbije do góry,
aby wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,
wytną ostrą jazdą i wrócą do długoterminowego trendu,
jakkolwiek na razie nic na taki scenariusz nie stawiam :P
Właśnie to widzę.
1.2650, potem w dół.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze:
aby wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,
Właśnie to widzę.
1.2650, potem w dół.
to jest za małe odbicie do góry aby "wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,"
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

simson3 pisze:Witam co do wskaźnika Dadasa to jaką wartość wpisujemy w pierwszym polu Master_Tf = ?
Normalnie zostaw 0, czyli bieżący Tf.
Gdybyś miał na mniejszym Tf świeczki z większego, to mógłbyś dać ten większy i wtedy będzie działać bez przełączania Tf-ów.

-- Dodano: śr 01-10-2014, 22:48 --
highend pisze:
Dadas pisze:
Właśnie to widzę.
1.2650, potem w dół.
to jest za małe odbicie do góry aby "wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,"
Wystarczy, żeby wykosić tych, którzy grają wg. książki, SL 5 Pipsów powyżej ostatniej górki/dołka.
Tych straceńców, co mają SL 300 Pips nie wykoszą.
Tak, czy owak, jeżeli ktoś traduje rozsądnie, czyli SL = tyle ile go stać bez bólu stracić, to ma luz.

Zablokowany