DayTrading: Środa 01.10.2014
Re: DayTrading: Środa 01.10.2014
Witam co do wskaźnika Dadasa to jaką wartość wpisujemy w pierwszym polu Master_Tf = ?
laranja pisze:Nowy, wiem, że czytasz Cobra's market view, tam na forum jest taki pan Miyagi, który codziennie wkleja takie szpile, jak poniżej. Wiesz może o co w nich chodzi? Skąd on to ma i co to jego zdaniem oznacza?
ze kurs nie raz wraca na gorny poziom szpili
Zacne te kreskówki, Dadas na DT virusa kresek rozpowszechnił 
ja musze nad SL'em popracować, ; )
aud na podstawie Dadasowych kresek:
obydwa screeny z teraz robione były:
opcja przed
na podstawie takich kresek L na AUD ... nietety szmaty mi pipsami dwoma zamknęli, ce est la vie 
opcja po
kreski stan obecny
Jak Dadas wcześniej napisał, wrzucam skrypt z wyższego interwału
h4 - h1, natomiast obserwacja jest na m5 i m15... Ale nie widzę przeszkód, żeby spokojnie na H4 wrzucić i pod h1 trejdować... w Sumie każdy TF na tym do ogarnięcia 
ten UJ jest na h1 podejmowany
kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )
to chyba tyle : ) poćwiczyć trzeba i konsekwentnie z dobrym MM działać ... z resztą jak w każdej strategii ; )
a, i jeszcze ważne, nie przesuwam SL i TP, a szczególnie TP ; )
jeszcze raz wielkie dzięki Dadas za te kreskówki : )
dobrych trejdów,!
bless,

opcja przed

opcja po

Jak Dadas wcześniej napisał, wrzucam skrypt z wyższego interwału

kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )
to chyba tyle : ) poćwiczyć trzeba i konsekwentnie z dobrym MM działać ... z resztą jak w każdej strategii ; )
dobrych trejdów,!
bless,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
@Nowy123, dzięki.
To jeszcze pokaż (możesz zaznaczyć na wykresach) gdzie robiłeś wejścia, a gdzie ustawiałeś SL i TPpedro pisze: kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )
,

Ostatnio zmieniony 01 paź 2014, 22:30 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
pedro pisze:Zacne te kreskówki, Dadas na DT virusa kresek rozpowszechnił
opcja przedna podstawie takich kresek L na AUD ... nietety szmaty mi pipsami dwoma zamknęli, ce est la vie
opcja pokreski stan obecny
Jak Dadas wcześniej napisał, wrzucam skrypt z wyższego interwałuh4 - h1, natomiast obserwacja jest na m5 i m15... Ale nie widzę przeszkód, żeby spokojnie na H4 wrzucić i pod h1 trejdować... w Sumie każdy TF na tym do ogarnięcia
Gratuluję udanych trejdów![]()
dobrych trejdów,!
bless,
highend pisze:To jeszcze pokaż (możesz zaznaczyć na wykresach) gdzie robiłeś wejścia, a gdzie ustawiałeś SL i TPpedro pisze: kluczowe wydaje się, na którą świeczke rzucić skrypt... : ) ... ja podejmuję bardzo subiektywną decyzję i wybieram tą świeczkę, która miała jakiś większy impet, moc, wyłamanie jakieś, coś co na wykresie jest tym punktem wokół którego w przyszłości cena ma swingować : ) bo przestało mnie interesować nowe low czy nowe high, albo poszukiwanie ich... mnie w tym momencie interesuje to co dzieje się między tym low a high : ) a lbo na odwrót ; )
,jesli możesz oczywiście. Chyba, ze to te strzałeczki małe oznaczają - jeśli tak to rozumiem
(przynajmniej na ujku)
ale to widać,

Jutro też jest dzień.
Właśnie to widzę.as28 pisze:osobiście raczej wychodzi mi że edek odbije do góry,
aby wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,
wytną ostrą jazdą i wrócą do długoterminowego trendu,
jakkolwiek na razie nic na taki scenariusz nie stawiam
1.2650, potem w dół.
to jest za małe odbicie do góry aby "wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,"Dadas pisze:Właśnie to widzę.as28 pisze:osobiście raczej wychodzi mi że edek odbije do góry,
aby wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,
1.2650, potem w dół.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Normalnie zostaw 0, czyli bieżący Tf.simson3 pisze:Witam co do wskaźnika Dadasa to jaką wartość wpisujemy w pierwszym polu Master_Tf = ?
Gdybyś miał na mniejszym Tf świeczki z większego, to mógłbyś dać ten większy i wtedy będzie działać bez przełączania Tf-ów.
-- Dodano: śr 01-10-2014, 22:48 --
Wystarczy, żeby wykosić tych, którzy grają wg. książki, SL 5 Pipsów powyżej ostatniej górki/dołka.highend pisze:to jest za małe odbicie do góry aby "wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,"Dadas pisze:Właśnie to widzę.as28 pisze:osobiście raczej wychodzi mi że edek odbije do góry,
1.2650, potem w dół.
Tych straceńców, co mają SL 300 Pips nie wykoszą.
Tak, czy owak, jeżeli ktoś traduje rozsądnie, czyli SL = tyle ile go stać bez bólu stracić, to ma luz.