DayTrading: Piątek 19.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 wrz 2014, 00:00

Wzrost
7
41%
Bez zmian
4
24%
Spadek
6
35%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 19.09.2014

Nieprzeczytany post autor: Tracha »

Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominie :) Wtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Tracha pisze:Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominie :) Wtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.
Czyli, widzisz, zaczynasz wprowadzać warunki...

-- Dodano: ndz 21-09-2014, 14:28 --

Kiedyś jechałem ok. 120km/h.
Na drodze pojawił się pies.
Nie miałem najmniejszego zamiaru go przejechać.
Jednak, on sam mi wlazł pod auto.

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Tracha pisze:Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominie :) Wtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.
Akurat tutaj się mylisz. W fizyce kwantowej prawdopodobieństwo nigdy nie wynosi 0 :D
Jak stawiasz szklankę na stole to prawdopodobieństwo tego, że ona przeleci na wylot jest znikome, ale nigdy nie wynosi 0.
Ale mniejsza z tym proponuję skończyć tematy poboczne i zając się konkretami. Wg mnie instrumenty warte uwagi na początku tygodnia to:
DAX - na wsparciu więc możliwość zagrania na L z wąskim stopem
GBPUSD - przy dolnej bandzie flagi więc możliwość wybicia dołem i oczywiście S

Co do edka to trzymałbym się z daleka z trzech powodów:
1) indeks dolarowy utworzył podwójny szczyt na H4 więc może być co najmniej odreagowanie
2) edek na D1 zakończył się czarnym marubozu więc prawdopodobieństwo obu ruchów (góra, dół) jest praktycznie takie samo
3) edek blisko istotnych wsparć więc nawet grając z trendem na eski na zbyt wiele nie można liczyć

Jest jeszcze pare ciekawych opcji na CFD polskich akcji, ale z tego co zauważyłem mało kto tutaj się tym interesuje więc nie będę zanudzał
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Tez kiedys mialem psa. Nazywal sie Astat.
Byl wyjatkowo wredny wiec kupilem bmx-a a akcje AAPL staly jeszcze relatywnie nisko.
Teraz wiem ze nie warto patrzec przez teleskop prosto w slonce.

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

tuvok pisze:
Akurat tutaj się mylisz. W fizyce kwantowej prawdopodobieństwo nigdy nie wynosi 0 :D
Jak stawiasz szklankę na stole to prawdopodobieństwo tego, że ona przeleci na wylot jest znikome, ale nigdy nie wynosi 0.
Ale mniejsza z tym proponuję skończyć tematy poboczne i zając się konkretami. Wg mnie instrumenty warte uwagi na początku tygodnia to:

1) indeks dolarowy utworzył podwójny szczyt na H4 więc może być co najmniej odreagowanie
2) edek na D1 zakończył się czarnym marubozu więc prawdopodobieństwo obu ruchów (góra, dół) jest praktycznie takie samo
3) edek blisko istotnych wsparć więc nawet grając z trendem na eski na zbyt wiele nie można liczyć

Jest jeszcze pare ciekawych opcji na CFD polskich akcji, ale z tego co zauważyłem mało kto tutaj się tym interesuje więc nie będę zanudzał
Co do tej fizyki kwantowej oczywiście nigdy nie wynosi 0 ale przez to właśnie 0 może wynieść :)
To jest przykład: Umierasz = w innym wymiarze żyjesz = ciągle możesz podróżować po wymiarach w których nie przejechał Cię samochód = prawdopodobieństwo jest równe 0 :) Teoria nieśmiertelności kwantowej.

Dadas

ZielonaMgielka pisze:Tez kiedys mialem psa. Nazywal sie Astat.
Byl wyjatkowo wredny wiec kupilem bmx-a a akcje AAPL staly jeszcze relatywnie nisko.
Teraz wiem ze nie warto patrzec przez teleskop prosto w slonce.
W 2006-tym miałem sporą kasę zaiwestowaną w fundusz złota.
Cóż, za szybko się wycofałem.

-- Dodano: ndz 21-09-2014, 14:59 --
Tracha pisze:
tuvok pisze:

Co do tej fizyki kwantowej oczywiście nigdy nie wynosi 0 ale przez to właśnie 0 może wynieść :)
To jest przykład: Umierasz = w innym wymiarze żyjesz = ciągle możesz podróżować po wymiarach w których nie przejechał Cię samochód = prawdopodobieństwo jest równe 0 :) Teoria nieśmiertelności kwantowej.
Ale, ty nie istniejesz, chyba że któs cię obserwuje!
No bo, gdy cię nikt nie obserwuje, to elektrony znajdują się w nieokreślonym miejscu, lub wszędzie naraz.
Chyba, że istnieje tylko 1 elektron?

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

Myślę, że zabrnęliśmy za daleko :) Ale cóż za kilka godzin otwierają forex więc resecik mały i gadanie o głupotach na pewno się przydało :D

MiziaKizia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MiziaKizia »

a jakie prognozy na indexy u jankesa np s&p500 ?

wszedzie trabia o targetach 2070 do 2150

ale jakies prognozy na jutro pojutrze

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Prognoza na jutro: będzie słonecznie :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

MiziaKizia pisze:a jakie prognozy na indexy u jankesa np s&p500 ?

wszedzie trabia o targetach 2070 do 2150

ale jakies prognozy na jutro pojutrze
Trzeba było kupować po 1970.

Gdy wszędzie trąbią, to znak że będzie dokładnie odwrotnie.

Zablokowany