DayTrading: Piątek 19.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 wrz 2014, 00:00

Wzrost
7
41%
Bez zmian
4
24%
Spadek
6
35%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 19.09.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

USD/PLN jeszcze raz już mniej życzeniowo :

kanał wybity górą.... możliwy retest kanału na fibo 61.8? - poziom 3.15 ? a potem UP na 3.42
to by dało szansę na korektę edka na... 1.31 i potem na 1.26 albo i niżej

no chyba, że tak sobie poleci na 3.42 bez korekty.
Dadas poziom 3.30 powiadasz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, 11:26 przez highend, łącznie zmieniany 2 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

lukpiasek pisze:
rexex pisze:
lukpiasek pisze:
bo z mojego wykresu wynika że edzio na tygodniowym jest w konsolidacji ( w trójkącie)
Chłopie nie kompromituj się

nie rozumiesz at widocznie stąd pewnie brak wyników ;)
trend na wykresie weekly to nie są ostatnie 4, 8 czy 14 świeczek tylko od lewej strony do prawej wszystkie tak samo jak analizujesz wykres m15 czy h1 od lewej do prawej a nie kilka ostatnich świeczek ;)
nie gniewam się też kiedyś nie wiedziałem o co chodzi ale z czasem wszystko staje sie łatwee i proste :mrgreen:

a tak mnie wygląda rzeźnik - pamiętam na nim dokładnie rok 2006,2007 bo wtedy zaczynałem swoją przygode z fx i już wtedy najwięcej pipsów "gay" bo tak go wtedy nazywaliśmy dawał ;)

https://www.tradingview.com/x/Zaj9e6Qf/
lukpiasek, oprócz tego, co piszesz, naucz się dodawać i odejmować świeczki wzrokowo.
Wtedy, może patrząc na W1 zobaczysz Y1 lub np Y5.
Tak samo, patrząc na M5, zobaczysz H1 np.

Więc, nie na Edku W1, trend nie jest obecnie boczny, tylko spadkowy.
Analiza całej historii W1 nie jest adekwatna do DT.
Tylko można tam szukać potencjalnie istotnych S/R.
A co cena zrobi w rzeczywistości, to już zupełnie inna bajka.

-- Dodano: ndz 21-09-2014, 11:28 --
EURUSDWeekly.png

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

lukpiasek pisze:
rexex pisze:
lukpiasek pisze:
bo z mojego wykresu wynika że edzio na tygodniowym jest w konsolidacji ( w trójkącie)
Chłopie nie kompromituj się

trend na wykresie weekly to nie są ostatnie 4, 8 czy 14 świeczek tylko od lewej strony do prawej wszystkie tak samo jak analizujesz wykres m15 czy h1 od lewej do prawej a nie kilka ostatnich świeczek ;)
nie gniewam się też kiedyś nie wiedziałem o co chodzi ale z czasem wszystko staje sie łatwee i proste :mrgreen:

OD 1,3900 zaklinasz rzeczywistość , robisz zakłady że nie spadnie poniżej 1,3500 więc ja się pytam czy Ty rozumiesz at ? Pewnie za rok , dwa a może trzy rynek powróci nad poziom 1,39000 i wtedy zakrzykniesz zwycięsko ? Właśnie ostatnie 4 czy 8 ostatnich świeczek pokazuje aktualny trend a 40 w tył to już historia

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

Highend , wiesz że mam tych analiz na tony.. podam więc na razie mój "point of view" techniczny słowem:
USDPLN raczej razem ze spadającym edkiem przejdzie spokojnie obecny high na 3,266 i skieruje się szybko do oporów z 2013 roku: 3,2850 (2 szczyty z 2013) ale raczej i ten poziom nie będzie stanowił dla niego problemu i cena skieruje się do 78.6 fibo na 3,3030 (gdzie wypada prawie 100% zasięgu OBECNEJ krótkotrwałej konsolidacji cenowej 3,222 - 3,266. Jeżeli i ten poziom zawiedzie wtedy chyba zwątpię w rynek :wink: bo kolejne ważne opory to linia trendu spadkowego (ok. 3,375) i max z 2013 roku (3,3874) , wcześniej jeszcze jest książkowy zasięg formacji "W" od 2,99 do 3,16 (ale nie biorę tego jako opór). :wink:
to wszystko jest w sporym skrócie i zakłada edka na 1.2750 jeszcze we wrześniu. to , co może zatrzymać wzrosty u/pln jest właśnie odbicie od mega wsparcia na 1.2750 (tyle dołków, że chuchu).

wykres potrzebny? jak potrzebny to może znajdę coś archiwalnego , co zgadza się z dzisiejszymi słowami :564:
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, 11:34 przez koks, łącznie zmieniany 1 raz.
Swing

Dadas

highend pisze: Dadas poziom 3.30 powiadasz?
Ty nic nie rozumiesz!
Dadas niczego nie powiada!
To wykres pokazuje!

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

i to jest cały myk at każdy widzi to co chcę widzieć i dlatego tylko kilka % zarabia a cała reszta się na nich składa ;)
Dadas tak masz rację też! na edku w1 może też być spadkowy wszystko zależy od kontekstu :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

EDEK po MOJEMU :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Dadas

koks pisze:Highend , wiesz że mam tych analiz na tony.. podam więc na razie mój "point of view" techniczny słowem:
USDPLN raczej razem ze spadającym edkiem przejdzie spokojnie obecny high na 3,266 i skieruje się szybko do oporów z 2013 roku: 3,2850 (2 szczyty z 2013) ale raczej i ten poziom nie będzie stanowił dla niego problemu i cena skieruje się do 78.6 fibo na 3,3030 (gdzie wypada prawie 100% zasięgu OBECNEJ krótkotrwałej konsolidacji cenowej 3,222 - 3,266. Jeżeli i ten poziom zawiedzie wtedy chyba zwątpię w rynek :wink: bo kolejne ważne opory to linia trendu spadkowego (ok. 3,375) i max z 2013 roku (3,3874) , wcześniej jeszcze jest książkowy zasięg formacji "W" od 2,99 do 3,16 (ale nie biorę tego jako opór). :wink:
to wszystko jest w sporym skrócie i zakłada edka na 1.2750 jeszcze we wrześniu. to , co może zatrzymać wzrosty u/pln jest właśnie odbicie od mega wsparcia na 1.2750 (tyle dołków, że chuchu).

wykres potrzebny? jak potrzebny to może znajdę coś archiwalnego , co zgadza się z dzisiejszymi słowami :564:
I z tym się całkowicie zgadzam!
Nawet 3.34 - 3.37

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

rexex pisze:

OD 1,3900 zaklinasz rzeczywistość , robisz zakłady że nie spadnie poniżej 1,3500 więc ja się pytam czy Ty rozumiesz at ? Pewnie za rok , dwa a może trzy rynek powróci nad poziom 1,39000 i wtedy zakrzykniesz zwycięsko ? Właśnie ostatnie 4 czy 8 ostatnich świeczek pokazuje aktualny trend a 40 w tył to już historia
to pewnie jesteś już bogaty skoro zakumałeś fx gratuluję :mrgreen: :564: jeśli twoja metoda działa którą grasz i jesteś na plus to niczego nie zmieniaj ;) jest wiele dróg do sukcesu :D
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Dadas

lukpiasek pisze:i to jest cały myk at każdy widzi to co chcę widzieć i dlatego tylko kilka % zarabia a cała reszta się na nich składa ;)
Dadas tak masz rację też! na edku w1 może też być spadkowy wszystko zależy od kontekstu :564:
Więc, pozbądź się kontekstu, a czytaj rynek!
Świeczki pokazują rynek.
Tendencję/sentyment rynku.

-- Dodano: ndz 21-09-2014, 11:50 --

Głównym błędem ludzi jest to, że próbują na siłę tradować tam, gdzie nie powinni.
Każdy trend, na każdym Tf, ma kiedyś jakiś swing (dołek/górkę).
To jest jedyny moment do otwierania pozycji, gdzieś na początku danej gałęzi/fali.
IOW, w zależności od stylu (agresywny/umiarkowany/konserwatywny), od 0% do 50%.
Dalej, to możemy sobie jedynie popatrzeć.
A ludzie na siłę kombinują, żeby jeszcze coś urwać, a z drugiej strony się boją, że się zaraz odwróci.
Taka sytuacja, to kanał, totalny.

Zablokowany