DayTrading: Piątek 19.09.2014
Re: DayTrading: Piątek 19.09.2014
Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominie
Wtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.

Czyli, widzisz, zaczynasz wprowadzać warunki...Tracha pisze:Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominieWtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.
-- Dodano: ndz 21-09-2014, 14:28 --
Kiedyś jechałem ok. 120km/h.
Na drodze pojawił się pies.
Nie miałem najmniejszego zamiaru go przejechać.
Jednak, on sam mi wlazł pod auto.
Akurat tutaj się mylisz. W fizyce kwantowej prawdopodobieństwo nigdy nie wynosi 0Tracha pisze:Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominieWtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.

Jak stawiasz szklankę na stole to prawdopodobieństwo tego, że ona przeleci na wylot jest znikome, ale nigdy nie wynosi 0.
Ale mniejsza z tym proponuję skończyć tematy poboczne i zając się konkretami. Wg mnie instrumenty warte uwagi na początku tygodnia to:
DAX - na wsparciu więc możliwość zagrania na L z wąskim stopem
GBPUSD - przy dolnej bandzie flagi więc możliwość wybicia dołem i oczywiście S
Co do edka to trzymałbym się z daleka z trzech powodów:
1) indeks dolarowy utworzył podwójny szczyt na H4 więc może być co najmniej odreagowanie
2) edek na D1 zakończył się czarnym marubozu więc prawdopodobieństwo obu ruchów (góra, dół) jest praktycznie takie samo
3) edek blisko istotnych wsparć więc nawet grając z trendem na eski na zbyt wiele nie można liczyć
Jest jeszcze pare ciekawych opcji na CFD polskich akcji, ale z tego co zauważyłem mało kto tutaj się tym interesuje więc nie będę zanudzał
Expect the Unexpected...
- ZielonaMgielka
- Maniak
Tez kiedys mialem psa. Nazywal sie Astat.
Byl wyjatkowo wredny wiec kupilem bmx-a a akcje AAPL staly jeszcze relatywnie nisko.
Teraz wiem ze nie warto patrzec przez teleskop prosto w slonce.
Byl wyjatkowo wredny wiec kupilem bmx-a a akcje AAPL staly jeszcze relatywnie nisko.
Co do tej fizyki kwantowej oczywiście nigdy nie wynosi 0 ale przez to właśnie 0 może wynieśćtuvok pisze:Akurat tutaj się mylisz. W fizyce kwantowej prawdopodobieństwo nigdy nie wynosi 0Tracha pisze:Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominieWtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.
Jak stawiasz szklankę na stole to prawdopodobieństwo tego, że ona przeleci na wylot jest znikome, ale nigdy nie wynosi 0.
Ale mniejsza z tym proponuję skończyć tematy poboczne i zając się konkretami. Wg mnie instrumenty warte uwagi na początku tygodnia to:
1) indeks dolarowy utworzył podwójny szczyt na H4 więc może być co najmniej odreagowanie
2) edek na D1 zakończył się czarnym marubozu więc prawdopodobieństwo obu ruchów (góra, dół) jest praktycznie takie samo
3) edek blisko istotnych wsparć więc nawet grając z trendem na eski na zbyt wiele nie można liczyć
Jest jeszcze pare ciekawych opcji na CFD polskich akcji, ale z tego co zauważyłem mało kto tutaj się tym interesuje więc nie będę zanudzał

To jest przykład: Umierasz = w innym wymiarze żyjesz = ciągle możesz podróżować po wymiarach w których nie przejechał Cię samochód = prawdopodobieństwo jest równe 0

W 2006-tym miałem sporą kasę zaiwestowaną w fundusz złota.ZielonaMgielka pisze:Tez kiedys mialem psa. Nazywal sie Astat.
Cóż, za szybko się wycofałem.
-- Dodano: ndz 21-09-2014, 14:59 --
Ale, ty nie istniejesz, chyba że któs cię obserwuje!Tracha pisze:Co do tej fizyki kwantowej oczywiście nigdy nie wynosi 0 ale przez to właśnie 0 może wynieśćtuvok pisze:Akurat tutaj się mylisz. W fizyce kwantowej prawdopodobieństwo nigdy nie wynosi 0Tracha pisze:Akurat tu poruszyłeś ciekawy temat, a jedna z teorii głosi, że prawdopodobieństwo na to, że ten samochód mnie rozjedzie wynosi 0, ale tu już się zagłębiamy w fizykę kwantową. Ok, prawdopodobieństwo jest duże, ale od razu założyłeś, że kierowca chce Cię przejechać. Jeśli masz strój odblaskowy i wielki znak ze sobą to kierowca zobaczy Cię z daleka i ominieWtedy prawdopodobieństwo rozjechania jest bardzo małe.
To jest przykład: Umierasz = w innym wymiarze żyjesz = ciągle możesz podróżować po wymiarach w których nie przejechał Cię samochód = prawdopodobieństwo jest równe 0Teoria nieśmiertelności kwantowej.
No bo, gdy cię nikt nie obserwuje, to elektrony znajdują się w nieokreślonym miejscu, lub wszędzie naraz.
Chyba, że istnieje tylko 1 elektron?
Myślę, że zabrnęliśmy za daleko
Ale cóż za kilka godzin otwierają forex więc resecik mały i gadanie o głupotach na pewno się przydało 

-
- Stały bywalec
a jakie prognozy na indexy u jankesa np s&p500 ?
wszedzie trabia o targetach 2070 do 2150
ale jakies prognozy na jutro pojutrze
Prognoza na jutro: będzie słonecznie 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Trzeba było kupować po 1970.MiziaKizia pisze:a jakie prognozy na indexy u jankesa np s&p500 ?
Gdy wszędzie trąbią, to znak że będzie dokładnie odwrotnie.