W tym tygodniu zabiore kasę tym co trzymają s na kablu i edku. Dlaczego? Posiedzenie fed okaże się rozczarowaniem dla tych którzy liczą na szybsze zwijanie qe jutro Szkocja zostanie w ramach GB oba wydarzenia znakomitym pretekstem do korekty na USD i GBP
freakout pisze:edek powinien zawędrować w rejony 1.3120 jeśli ma dalej spadać, bo tak długi spadek bez większej korekty jest co najmniej dziwny
czyżby?
czyżby lepiej dla spadków w średnim terminie miałoby być po ... wzrostach?
zobacz impulsy spadkowe na weekly z ostatnich paru lat i pórownaj to ze spadkiem od 1,399.
widzę i nie wiem czemu ale na W1 poziom 1.3120 też jest świetnie widoczny jako opór zauważ ile świec tygodniowych podczas tych impulsów spadkowych ma dłuższe górne lub dolne cienie - musiała być reakcja żeby podebrać krótkie pozycje wyżej i tak powinno być też tym razem zwłaszcza że świeca W1 z poprzedniego tygodnia to ładny młotek, chociaż jakoś niesamowicie prowzrostowo on nie wygląda, ale mimo wszystko powinni podjechać wyżej i ponownie się zapakować - zwłaszcza Ci spóźnialscy
Jutro po zakończeniu handlu nastąpi rolowanie instrumentów: FUS30, FUS100, FUS500, FFR40, FBG100, FDE30, FEU50, FEUBANKS, FCH20, FNL25, FOIL, FNATGAS, FPL20.
Rachunki klientów posiadających otwarte pozycje na w/w instrumentach zostaną skorygowane dodatkowymi punktami swap wynikającymi z różnicy cen pomiędzy kontraktami kolejnych serii.
as28 pisze:doszedłem do wniosku że jednak gra pod umocnienie edka przed fedem jest zbyt ryzykowna, w szczególności że co by nie było mamy trend spadkowy na tej walucie, dotyczy to wszystkich par skorelowanych,
lepiej reagować niż siedzieć i nie wiedzieć co się zdarzy, SL to żadne rozwiązanie, wycinka gwarantowana
SL to mus.
Z jednym, ale.
SL nie jest jakimś wymysłem, tylko rynek dyktuje, gdzie SL musi być.
Jak będziesz chciał grać pod sztywny SL, a nie będziesz dobrze wchodził na górkach/dołkach,
to wtedy oczywiście, sam się prosisz o wycinkę.
Asowi chyba chodzi o to że SL podczas takich sytuacji jak FOMC nie ma dużegosensu bo kurs bzyka się po calej linii. I tu ma rację. W takich sytuacjach fajnym rozwiązaniem jest hedżowanie pozycji jeśli zostałą wcześniej zajęta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
to teraz pszenica i soya w dół. Troszkę za wcześnie zahedżowałem, ale to nic.
-- Dodano: 17 wrz 2014, 16:03 --
roberttheus pisze:W tym tygodniu zabiore kasę tym co trzymają s na kablu i edku. Dlaczego? Posiedzenie fed okaże się rozczarowaniem dla tych którzy liczą na szybsze zwijanie qe jutro Szkocja zostanie w ramach GB oba wydarzenia znakomitym pretekstem do korekty na USD i GBP
Brawo też to rozgryzłem i też pod to gram
znaczy jak Szkocja zostanie w GB to funt spadnie? Bo piszesz 'korekta'. Ale korekta czego? Chyba raczej funciak się umocni
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 17:03 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.