DayTrading: Środa 17.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 wrz 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
4
15%
Spadek
8
30%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 17.09.2014

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Dadas pisze:
tuvok pisze:
Dadas pisze:To może po prostu tak:
Buy Stop = 9697
Sell Stop = 6945
I będziem czekać co ten FED zdziała!

DAX
Nie polecam. Kiedyś tak się na edku przejechałem przy okazji jakiegoś FOMC. Okazuje się, że tuż po ogłoszeniu statementu zmienność jest tak duża, że kurs skacze 30 pipsów w jedną i drugą jak poryty. Chyba, że zrobisz to bez SLów z wąskimi TP. Ale wtedy to tak jak pisałem - ruletka :D
Chłopie, ja nie takie cuda przeżyłem!
Np. otwieram pozycję, ciągnę SL i upuszczam...
I wtym samym momencie cena jest 100 Pipsów odwrotnie.
SL wogóle nie zatrybił, bo nie mógł.
Za chwilę cena była 100 Pipsów znowu odwrotnie.
To może zmień broka :D Albo sprawdzaj takie piki u innych i w razie czego składaj reklamację. Mistrzem w tym był swego czasu go4x, który na parze eurchf codziennie koło 22 miał skoki 30 pipsów raz w jedną raz w drugą. U innych broków w tym czasie był spokój na tej parze. Po 3 takich numerach założyłem buy i sell limity na max loty i robiłem mega kase w 5 minut :lol: :lol: :lol:
Później się chyba zorientowali bo po 2 tygodniach było coraz rzadziej a później zupełnie ustały takie ekscesy
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Dadas pisze:
tuvok pisze: Nie polecam. Kiedyś tak się na edku przejechałem przy okazji jakiegoś FOMC. Okazuje się, że tuż po ogłoszeniu statementu zmienność jest tak duża, że kurs skacze 30 pipsów w jedną i drugą jak poryty. Chyba, że zrobisz to bez SLów z wąskimi TP. Ale wtedy to tak jak pisałem - ruletka :D
mi w pamięć zapadła tylko jedna rzecz - nie pamiętam już kiedy i podczas jakich danych to było (ale chyba też powiązane z FED'em), ale tamtego dnia spread na edku w pewnej chwili wynosił prawie 50 pipsów :d szarpnęło ładnie bo w ciągu paru sekund cena poleciała o prawie 100 pipsów w dół, po czym za chwilę wróciła tam skąd spadła :P to chyba był ubiegły rok ale nie jestem pewien :)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

tuvok pisze:
Dadas pisze:
tuvok pisze:
Nie polecam. Kiedyś tak się na edku przejechałem przy okazji jakiegoś FOMC. Okazuje się, że tuż po ogłoszeniu statementu zmienność jest tak duża, że kurs skacze 30 pipsów w jedną i drugą jak poryty. Chyba, że zrobisz to bez SLów z wąskimi TP. Ale wtedy to tak jak pisałem - ruletka :D
To może zmień broka :D Albo sprawdzaj takie piki u innych i w razie czego składaj reklamację. Mistrzem w tym był swego czasu go4x, który na parze eurchf codziennie koło 22 miał skoki 30 pipsów raz w jedną raz w drugą. U innych broków w tym czasie był spokój na tej parze. Po 3 takich numerach założyłem buy i sell limity na max loty i robiłem mega kase w 5 minut :lol: :lol: :lol:
Później się chyba zorientowali bo po 2 tygodniach było coraz rzadziej a później zupełnie ustały takie ekscesy
Spoko, to na GOLD, tam takie rzeczy nie są zbytnio wyjątkowe.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

r4dkoo pisze:Drodzy forumowicze, tyle mówimy o fed i fed i fed. Ale jak obstawiacie? umocnią dolara?
e/u przy fed mogą nawet lukę domknąć ogólnie powinien pójść tam gdzie do fed bedzie się kierował (to tylko moja subiektywna opinia!)

https://www.tradingview.com/x/WWMXI7F3/

ale a/u za to widzę odwrotnie mocno w dół co by zamieszanie było wieksze i w niektórych wypadkach dolar się umocni a do innych par osłabi przecież ułatwiać roboty nam banksterzy nie będą

a/u https://www.tradingview.com/x/Yn0oStOc/ takie są moje wróżby nie sugerujcie się może się stać inaczej :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 16:50 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

lukpiasek pisze:
r4dkoo pisze:Drodzy forumowicze, tyle mówimy o fed i fed i fed. Ale jak obstawiacie? umocnią dolara?
e/u mogą przy fed mogą nawet lukę domknąć ogólnie powinien pójść tam gdzie do fed bedzie się kierował (to tylko moja subiektywna opinia!)

ale a/u za to widzę odwrotnie mocno w dół co by zamieszanie było wieksze i w niektórych wypadkach dolar się umocni a do innych par osłabi przecież ułatwiać roboty nam banksterzy nie będą

a/u https://www.tradingview.com/x/Yn0oStOc/ takie są moje wróżby nie sugerujcie się może się stać inaczej :mrgreen:
Mnie ten Edek też tak na golasa wygląda, bez kreślenia.
W końcu ta akcja w dół w takim czasie, też coś mówi.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

edek powinien zawędrować w rejony 1.3120 jeśli ma dalej spadać, bo tak długi spadek bez większej korekty jest co najmniej dziwny :)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

lukpiasek pisze:
e/u mogą przy fed mogą nawet lukę domknąć ogólnie powinien pójść tam gdzie do fed bedzie się kierował (to tylko moja subiektywna opinia!)

Szczerze mowiąc Twoje fale chyba sporo odbiegają od literatury..?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

yeahman pisze:
lukpiasek pisze:

Tak to już jest z falami -- każdy widzi co innego i rysuje jak mu wychodzi :D
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

freakout pisze:edek powinien zawędrować w rejony 1.3120 jeśli ma dalej spadać, bo tak długi spadek bez większej korekty jest co najmniej dziwny :)
czyżby?
czyżby lepiej dla spadków w średnim terminie miałoby być po ... wzrostach?

zobacz impulsy spadkowe na weekly z ostatnich paru lat i pórownaj to ze spadkiem od 1,399.
:564:
Swing

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

yeahman pisze:
lukpiasek pisze:

:rofl: :rofl:
czepiasz się, przecież eliot jest taki uznaniowy :lol: :lol: :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany