Dadas DayTrading Strategy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dadas DayTrading Strategy

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

lol tak czytam, czytam i nigdze się nie doczytałem , że to jest forum edukacyjne, czego wy tutaj szukacie? Signal providera? moja propozycja podłączcie sie po zulutrade P-O-L-E-C-A-M (po 100 lotow na trade)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Venomouss pisze:lol tak czytam, czytam i nigdze się nie doczytałem , że to jest forum edukacyjne, czego wy tutaj szukacie? Signal providera? moja propozycja podłączcie sie po zulutrade P-O-L-E-C-A-M (po 100 lotow na trade)
tutaj sporo osób czeka tylko na gotowca, a trading i tworzenie narzędzi to jest naprawdę ciężka praca :) mało tego - nawet kiedy ktoś komuś pomoże całkowicie bezinteresownie to nie spotyka się to z prostym i jakże miłym słowem podziękowania... dlatego uważam że jakakolwiek by nie była nasza praca - zawsze trzeba brać za nią wynagrodzenie, bo ludzie to ch... ;)

pozdrawiam :)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Venomouss pisze:lol tak czytam, czytam i nigdze się nie doczytałem , że to jest forum edukacyjne, czego wy tutaj szukacie? Signal providera? moja propozycja podłączcie sie po zulutrade P-O-L-E-C-A-M (po 100 lotow na trade)
No nie, to jest wątek pt.
, czyli mój journal,
taki trochę filozoficzny, trochę techniczny. :D

Swoją drogą, to takiego "ruchu" na moim journalu już dawno nie było!

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze:
, czyli mój journal,

tak oczywiscie zorientowałem co to za wątek :) tylko nie rozumiem podejscia niektórych ludzi typu "bo ja zaczynam trejdować/ trejduje x lat i wszystko mi sie należy włącznie z pitem i sygnałami sms etc". a troche pomyślunku z własnej strony? zaangażowania? moim zdaniem duży szacunek dla osob, które poświęcają (robiąc to co lubią) swój czas się należy, a porównanie swoich wykresów z czyimis innymi jest dla mnie rzeczą naturalną i nie potrzebuję krzywej (statementu) żeby wiedzieć czy ktoś wie co robi czy nie. na forex factory zapraszam poproscie kogoś z gosci ktorzy prowadzą aktywnie wątki o strategiach etc o "krzywą" .. pozdrawiam i powodzenia

Dadas

Venomouss pisze:
Dadas pisze:
, czyli mój journal,

tak oczywiscie zorientowałem co to za wątek :) tylko nie rozumiem podejscia niektórych ludzi typu "bo ja zaczynam trejdować/ trejduje x lat i wszystko mi sie należy włącznie z pitem i sygnałami sms etc". a troche pomyślunku z własnej strony? zaangażowania? moim zdaniem duży szacunek dla osob, które poświęcają (robiąc to co lubią) swój czas się należy, a porównanie swoich wykresów z czyimis innymi jest dla mnie rzeczą naturalną i nie potrzebuję krzywej (statementu) żeby wiedzieć czy ktoś wie co robi czy nie. na forex factory zapraszam poproscie kogoś z gosci ktorzy prowadzą aktywnie wątki o strategiach etc o "krzywą" .. pozdrawiam i powodzenia
Zapraszam na mój wątek na http://www.forexfactory.com/dadas

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

dzieki za zaproszenie Dadas przegladne na pewno, troche zdublowalem twoj post freakout ale nie zauważyłem, a przemyślenia właśnie takie mam.. pozdrawiam

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:
tutaj sporo osób czeka tylko na gotowca, a trading i tworzenie narzędzi to jest naprawdę ciężka praca :) mało tego - nawet kiedy ktoś komuś pomoże całkowicie bezinteresownie to nie spotyka się to z prostym i jakże miłym słowem podziękowania... dlatego uważam że jakakolwiek by nie była nasza praca - zawsze trzeba brać za nią wynagrodzenie, bo ludzie to ch... ;)

To fakt. Kiedyś się ludziom bardziej chciało. Teraz to najchętniej za stówę na Allegro by nabyli maszynkę do zarabiania pieniędzy a sami całymi dniami przed jakimś serialem w TVN lub innym Polsacie siedzieli. :)

Dadas

EURUSDH1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze:
EURUSDH1.png
nie daj się podejść i nie musisz im nic udowadniać.
jak pokazujesz trade to lepiej zamazać wielkość pozycji.
Zazdrośników nie brakuje.
Kasa lubi ciszę.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

JAREK67 pisze:
freakout pisze:

To fakt. Kiedyś się ludziom bardziej chciało. Teraz to najchętniej za stówę na Allegro by nabyli maszynkę do zarabiania pieniędzy a sami całymi dniami przed jakimś serialem w TVN lub innym Polsacie siedzieli. :)
Myślę, że jest nieco inaczej.
Ludziom się chce, ale po każdej porażce duch im opada.
W końcu psyche się poddaje, frustracja rośnie, potrzebują silniejszego "dowodu", że to jest możliwe.
W końcu, "wytrwałych twardzieli", albo "upartych osłów" jest mniej niż tych przeciętnych.
A jednak FX i wogóle trading nie jest przeciętnym zajęciem i stanowi duże wyzwanie.
Oczywistym jest, że każdy wolałby włączyć maszynkę do zarabiania kasy i pójść na basen,
czy wybrać się w rejs dokoła świata na luksusowym jachcie!

ODPOWIEDZ