Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Może to być osoba niespokrewniona, a co do podatków to niestety nie mam pojęcia. To już bardziej pytanie do radcy podatkowego - tymbardziej, że LMAX jest brokerem zagranicznym i nie wysyła PIT-8c do swoich klientów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Moje pytania:

1. Od jakiego obrotu miesięcznego można negocjować prowizję?
2. Czy LMAX zamierza zrobić coś w sprawie dostarczenia większej płynności w godzinach nocnych, zwłaszcza między 23 a 24 naszego czasu? Spready i tak są bardzo przyzwoite, ale nie podoba mi się ten spike na spreadzie o tej godzinie.
3. Obecnie istnieje możliwość wystawiania zleceń Bid/Offer za pomocą platformy webowej, natomiast konkurencja (MBTrading) umożliwia wystawianie takich zleceń także za pomocą platformy MT4. Zlecenia z limitem w MT4 są automatycznie kopiowane do ich systemu ECN. Czy LMAX również zamierza wprowadzić taką funkcjonalność?
4. Czy LMAX zamierza wprowadzić jakieś rabaty za dostarczanie płynności (składanie zleceń Bid/Offer, które zostaną wypełnione)?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Pablo90 pisze:Moje pytania:

1. Od jakiego obrotu miesięcznego można negocjować prowizję?
2. Czy LMAX zamierza zrobić coś w sprawie dostarczenia większej płynności w godzinach nocnych, zwłaszcza między 23 a 24 naszego czasu? Spready i tak są bardzo przyzwoite, ale nie podoba mi się ten spike na spreadzie o tej godzinie.
3. Obecnie istnieje możliwość wystawiania zleceń Bid/Offer za pomocą platformy webowej, natomiast konkurencja (MBTrading) umożliwia wystawianie takich zleceń także za pomocą platformy MT4. Zlecenia z limitem w MT4 są automatycznie kopiowane do ich systemu ECN. Czy LMAX również zamierza wprowadzić taką funkcjonalność?
4. Czy LMAX zamierza wprowadzić jakieś rabaty za dostarczanie płynności (składanie zleceń Bid/Offer, które zostaną wypełnione)?
ad.2 - w Armadzie jest to samo - wynika to z tego że o tej godzinie płynność jest najmniejsza i tyle ;)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Wiem z czego to wynika, i mimo wszystko domyślam się, że znalezienie dodatkowych dawców płynności, lub umożliwienie dostarczania płynności poprzez MT4 mogło by tą sytuację zmienić.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ad.1) Nie ma tu sztywnych przedziałów jak np. w Dukascopy. Deklarujesz ile planujesz generować obrotu, a my patrzymy czy da się coś z tym zrobić :).
Ad.2) Myślę, że LMAX cały czas próbuje poprawiać swoją płynność, niezależnie jaka by nie była. W końcu mają status giełdy więc jest to dla nich priorytet.
Ad.3) Nie wiem jak rozwiązał to MBT ale LMAX na razie tego nie oferuje. Czy będzie? Powinno, LMAX nad tym pracuje.
Ad.4) Nie ;).

Ad.5) Nie wiem ale to pytanie chyba czysto teoretyczne, bo chyba nie ma na forum funduszów HFT z setkami milionów, a takich klientów LMAX też ma... ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

5. Jaka jest minimalna wysokość prowizji do jakiej można zejść w ramach negocjacji?

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXMTF »

LMAX Exchange -został sklasyfikowany, jako najszybciej rozwijająca się firma technologiczna w Wielkiej Brytanii w 2014, Sunday Times Hiscox TECH TRACK 100.

http://www.lmax.com/press-centre/lmax-e ... -track-100
Partner LMAX Global

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Lmax to taki polski xtb.Dostaje nagrody za to ,ze jest.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ADASKO2012 pisze:Lmax to taki polski xtb.Dostaje nagrody za to ,ze jest.
Aleś strzelił porównaniem ! Jak nie przymierzając kulą w płot. To przecież zupełnie inne modele, i technologiczne i biznesowe. To tak jakbyś porównywał fabrykę samochodów do lokalnego ich sprzedawcy ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Jakie są najwyższe rabaty na prowizję w LMAX :?:

Znalazłem w necie kilka stron, na których oferuje się rabaty 15% (niezależnie od obrotu),
nie wiem na ile są to realne i rzetelne propozycje.

W przypadku zależności prowizji od obrotu, jakie są (przykładowo) oferty,
np. naszych polskich IB?
Bork, bork, bork! Swedish Chef

ODPOWIEDZ