Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

czy sa gdzies na jakiejs stronie (np fxstreet itp) notowania/wykresy online ktore pokrywalyby sie ze swieczkami 4h rysowanymi w Lmaxie?

Awatar użytkownika
-MANY-
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: -MANY- »

DanielFX pisze:
FxTag pisze:Witam. Jak w praktyce wygląda wpłata/wypłata USD z polskiego banku do banku obsługującego Lmax(jakie są koszty).
Pozdrawiam
Nie wiem jaki jest twój bank ale np. w mBanku to wygląda to tak:

http://www.mbank.pl/pomoc/info/oplaty/ekonto.html

- dokonanie przelewu zagranicznego SWIFT (obowiązuje do 6.10.2014 r.):
0,25% kwoty przelewu, min. 20,00 zł, max. 200,00 zł

ORAZ

- zryczałtowana opłata telekomunikacyjna w obrocie SWIFT-owym, stosowana wobec zleceniodawców krajowych:
5,00 zł

Czyli minimum zapłacisz 25 PLN za przelew zagraniczny w mBanku.
Nie mogę się doczytać w cenniku jaki byłby koszt przelewu w przypadku konta w mbanku i LMAXie w PLNach?
Bo opłaty przez Ciebie wymienione są z rubryki "Przelewy w walucie obcej"

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

-MANY- pisze:
DanielFX pisze:
FxTag pisze:Witam. Jak w praktyce wygląda wpłata/wypłata USD z polskiego banku do banku obsługującego Lmax(jakie są koszty).
Pozdrawiam
Nie wiem jaki jest twój bank ale np. w mBanku to wygląda to tak:

http://www.mbank.pl/pomoc/info/oplaty/ekonto.html

- dokonanie przelewu zagranicznego SWIFT (obowiązuje do 6.10.2014 r.):
0,25% kwoty przelewu, min. 20,00 zł, max. 200,00 zł

ORAZ

- zryczałtowana opłata telekomunikacyjna w obrocie SWIFT-owym, stosowana wobec zleceniodawców krajowych:
5,00 zł

Czyli minimum zapłacisz 25 PLN za przelew zagraniczny w mBanku.
Nie mogę się doczytać w cenniku jaki byłby koszt przelewu w przypadku konta w mbanku i LMAXie w PLNach?
Bo opłaty przez Ciebie wymienione są z rubryki "Przelewy w walucie obcej"
Tak samo to wygląda, ponieważ jest to przelew zagraniczny, czyli: min 20 PLN + 5 PLN.

Można potwierdzić dzwonić do mBanku.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

Witam.

Poproszę o rozjaśnienie na czym polega różnica pomiędzy korzystaniem
z LMAX za pośrednictwem portalu typu ForexClub lub Comparic a np dawną
Armadą. Znaczy rozumiem że A to broker a np FC to pośrednik, ale na czym
polega takie pośrednictwo, gdzie jest wtedy otwarty rachunek i dlaczego takie
rozwiązanie jest dobre?

Mi by zależało głównie na warunkach oferowanych przez LMAX,
oraz
dostępie MT4,
na możliwości handlu od 0.01L,
dużej dźwigni,
EA pod MT4 do prowadzenia pozycji, (np takie jak Admiral ma teraz Supreme, b.fajne dużo prostsze od wcześniejszych dostępnych)

Czy na dzień dzisiejszy jest jakaś możliwość wpłaty bez przewalutowania ( SEPA czytałem jak coś) ktoś mówił o Bank Zachodnim i kontach w PL.

Czy aplikacje mobilne oferowane przez, no właśnie LMAX czy np. MTF, są w pełni funkcjonalne, w sensie analizy technicznej i
podglądu wykresu, składania zleceń.

Może nie rozumiem po prostu podstaw modelu LMAX?, może to jest tak..., sorry za łopatologie:
że LMAX to zbiórka takich np Armad, na której żeby handlować jako detalista na warunkach jak
fundusze czy firmy muszę otworzyć rachunek przez pośrednika?
Z drugiej strony ktoś pisał że można
bezpośrednio w LMAX otworzyć rachunek... tylko wymaga to trochę papierologi?
czy coś więcej niż standardowe scany dowodu umowy itp?

Rozumiem że korzystanie z MT4 na LMAX jest zawsze za pośrednictwem mostku ich oficjalnego, wewnętrznego.

Ktoś pisał też, że przez platformę Web jest poł bez mostku, ale czy ona nie ma wady znanej mi z
web platform od innych brokerów czyli braku możliwości spojrzenia z perspektywy na wykres jak w mt4,
i czy są tam jakieś narzędzia do prowadzenia pozycji.

Ludziom dobrej woli, z góry dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Konto otwierasz dalej w LMAX, to oni mają dostęp do Twoich danych, do nich wpłacasz środki oraz grasz na ich platformie. Dla brokera plusem jest to, iż to po naszej stronie jest pierwszy kontakt z traderem i to my objaśniamy co, jak i dlaczego, a dzięki temu pracownicy brokera mogą zająć się innymi sprawami. Korzyścią dla tradera jest w przypadku LMAX przede wszystkim niższy depozyt minimalny, który wynosi 1000 USD wobec standardowych 5000 USD. Również możemy pomóc w negocjacji prowizji z brokerem ale do tego wymagany jest już większy obrót.
Mi by zależało głównie na warunkach oferowanych przez LMAX,
oraz
dostępie MT4,
na możliwości handlu od 0.01L,
dużej dźwigni,
EA pod MT4 do prowadzenia pozycji, (np takie jak Admiral ma teraz Supreme, b.fajne dużo prostsze od wcześniejszych dostępnych)
MT4 jest, mikroloty są, dźwignia max. 1:200 dla scalperów, daytraderów i HFT (pozycje nie mogą być przetrzymywane na kolejny dzień). LMAX nie oferuje żadnego dodatkowego EA ale na pewno w sieci znajdziesz godne rozwiązanie.
Czy na dzień dzisiejszy jest jakaś możliwość wpłaty bez przewalutowania ( SEPA czytałem jak coś) ktoś mówił o Bank Zachodnim i kontach w PL.
W przypadku SEPA transakcja musi być dokonana w EUR. Jeśli zależy Ci na PLN to również nie musi być przewalutowania, o ile Twój bank umożliwia wykonanie przelewu zagranicznego w tej walucie.
Czy aplikacje mobilne oferowane przez, no właśnie LMAX czy np. MTF, są w pełni funkcjonalne, w sensie analizy technicznej i podglądu wykresu, składania zleceń.
Aplikacje mobilne nigdy nie są w pełni funkcjonalne. W LMAX niestety wygląda to dość ubogo i mamy tylko możliwość zawierania transakcji.
Z drugiej strony ktoś pisał że można
bezpośrednio w LMAX otworzyć rachunek... tylko wymaga to trochę papierologi?
czy coś więcej niż standardowe scany dowodu umowy itp?
Nie ma tu niczego nadzwyczajnego. Wymagane są standardowe dokumenty, czyli skan dowodu i rachunku/wyciągu bankowego niestarszego niż 3 miesiące.
Rozumiem że korzystanie z MT4 na LMAX jest zawsze za pośrednictwem mostku ich oficjalnego, wewnętrznego.

Ktoś pisał też, że przez platformę Web jest poł bez mostku, ale czy ona nie ma wady znanej mi z
web platform od innych brokerów czyli braku możliwości spojrzenia z perspektywy na wykres jak w mt4,
i czy są tam jakieś narzędzia do prowadzenia pozycji.
Zachęcam do testów obu platform na rachunkach demonstracyjnych:
http://forexclub.pl/brokerzy/lmax-excha ... unek-demo/

Do tego artykuł o modelu MTF:
http://forexclub.pl/brokerzy/lmax-excha ... ldowy-mtf/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, przeszedłem z Armady do Lmax i generalnie jestem zadowolony, warunki bardzo podobne. Ale często mi się wiesza mt4 czasami długo trwa zanim postawię zlecenie oczekujące, lub kiedy chce anulować zlecenie. Tak samo przestawianie sl z ręki długo trwa.

Chciałbym wiedzieć czy ktoś ma lub miał podobny problem?
Cenka opada

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

LMAX to porażka własnie otworzyłem rachunek wystawiłem kilka zleceń...

SL zamykają się po kilku sekundach nic się nie działo na rynku a wszedł mi po 30 sek... wow...

Otwieranie pozycji.... latency...niesamowite

Zdarzyło mi się, że otworzył bez opóźnienia ten most co mają zrobiony jest fatalny, statystyki nie są robione dla MT4.

Żałuję czasu spędzonych na wypełnienie wniosku no i przelaniu środków.

Warto poczytać różnicę na temat MT4 w Lmax - zlecenia z limitem są przekazywane na MT4 dopiero w momencie kiedy bedzie ten poziom cenowy, który sobie ustawiliśmy co oznacza, że wasze zlecenie niekoniecznie musi być zrealizowane właśnie w tym miejscu to samo tyczy się SL - co zauważyłem na swoim przypadku kiedy przez tak długi czas zamykało mi pozycje.

Ten most naprawdę powinni wyłączyć, bo woła to o pomstę do nieba...
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cancer0s pisze: Warto poczytać różnicę na temat MT4 w Lmax - zlecenia z limitem są przekazywane na MT4 dopiero w momencie kiedy bedzie ten poziom cenowy, który sobie ustawiliśmy co oznacza, że wasze zlecenie niekoniecznie musi być zrealizowane właśnie w tym miejscu to samo tyczy się SL - co zauważyłem na swoim przypadku kiedy przez tak długi czas zamykało mi pozycje.
Nie wiem czy masz świadomość, że każdy most MT4 czy nawet samo MT4 działa w ten sam sposób ;). Zlecenia limit przekazywane są do realizacji dopiero w momencie, gdy zostanie przekroczona cena aktywacji. U ECNowych brokerów z MT4 działa to identycznie. Stąd też mogą występować poślizgi cenowe zarówno na otwarciu, jak i zamknięciu pozycji.

Co innego, gdy gramy na Web Cliencie, gdzie takie zlecenia od razu trafiają do arkusza zleceń. Ale nie winiłbym za to LMAXa tylko MetaQuotes.

Odnośnie szybkości realizacji zleceń. Spotkałem się tylko z opiniami, iż opóźnienie (dochodzące do 10-15 sekund) w realizacji zleceń występuje sporadycznie w okresie mizernego handlu w godzinach 22-24. Jeśli u Ciebie zdarza się to notorycznie to może problem tkwi gdzie indziej? Warto to zweryfikować. Polecam kontakt z LMAX i sprawdzenie pingu do ich serwerów.

Myślę, że gdyby opóźnienia w realizacji zleceń na poziomie 30 sekund dotyczyły wszystkich klientów to ten wątek już dawno przestałby istnieć, podobnie jak platforma MT4 w LMAX.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Godziny handlu to poranna sesja.

Jeśli chodzi most i przekazywanie zleceń niekoniecznie musi to działać na takich zasadach, dlatego w większości przypadków u brokerów "ECN" te opóźnienia nie występują (w niektórych przypadkach po prostu go nie ma ;) ).

Nie ma co się oszukiwać w załączniku wykres, testowałem sobie różne zlecenia, nagrałem też filmik jak to wygląda, może udostępnię później ku przestrodze innych.

Błyskawiczna realizacja zleceń...strach pomyśleć gdyby był tam lot lub więcej...

(main DC London 43 ms) btw.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja w żaden sposób nie podważam tego, że zlecenia mogą Ci wchodzić długo tylko mówię Ci, że nie jest to wina mostu ;). U mnie zlecenia nie realizują się w tak długim czasie (oczywiście zachęcam jeszcze innych użytkowników do wypowiedzi) więc winnego musisz poszukać gdzie indziej, a filmikami możemy się wymienić - tyle, że co to zmieni? ;)

Most działa w ten sam sposób u wszystkich - to zdanie dotyczy sposobu realizacji zleceń oczekujących. Przeczytaj uważnie mój ostatni post :). Natomiast na czas realizacji zleceń składa się o wiele więcej czynników, gdzie oprócz konstrukcji mostu i samej 'sprawności' serwerów brokera, bardzo istotnym czynnikiem jest sam ping do serwera, a jestem przekonany, że to właśnie gdzieś po drodze występuje problem. Inaczej ten wątek pękałby w szwach od negatywnych opinii, a tymczasem zainteresowanie jest całkiem spore i osobiście spotkałem się wręcz z odwrotnymi opiniami, gdzie twierdzono, że zlecenia wchodzą szybciej niż błyskawicznie (zachęcam do wypowiedzi) ;).

Dlatego zamiast w ciemno robić czarny PR brokerowi sprawdź sobie trace root. Sprawdź też handel na innym DC np. MAIN DNS. Sprawdź ping do brokera (kontakt LMAX).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ