Wyglada to tak jak Twoje L od 1.37 do 1.40 i wyzej, a widac gdzie jestesmyharymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd![]()
Mili moi![]()
![]()
DayTrading: Poniedziałek 08.09.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 08.09.2014
Chyba jednak się "rozmyśliło" . . .roberttheus pisze:Sp500 właśnie pokazało gdzie chce iść
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!
tak urwali podloge ja mialem L na KABLA i ustawilem sobie sl na BE ale wycieli przygladalem sie wczoraj na wykresy GBP NZD i AUD a dzis dopiero cos zadzialalem pod sygnal na 1 h... patrzac co robi USD JPY a za tym = AUD USD NZD USD i KABEL trzeba bylo patrzec na te pary wszystkie bo samo GBP USD nie wystarczyTony S. pisze:Mialem LONGI na GBP /USD , AUD, NZD ale wczorajsze zarwanie podłogi na tych parach zmasakrowały mi konto... Dzisiaj już nie podchodziłem nawet.....Nowy123 pisze:GBP NZD GBP USD dzis pienie choc lepiej GBP AUD tam luka juz z niedzieli ktos wogole skozystal z tych parna longa
Tym razem spięcie na linii Estonia-Rosja
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
8 Września 2014 16:55
Jak informują media estońskie, rosyjskie służby uprowadziły z obszaru Estonii oficera kontrwywiadu. To tworzy potencjalny konflikt na linii Estonia-Rosja, a w tej sytuacji dokładnie na linii NATO-Rosja. To informacja sprzed kilkudziesięciu minut, zatem można zakładać, że to ona zepchnęła warszawski parkiet w ostatniej godzinie notowań. Jak jednak widać, rynek szybko informację "wchłonął", zamazując sporą część tego cofnięcia, zatem na dłuższą metę raczej nic poważnego z tego nie wyniknie (o ile nie dojdzie na wspomnianej linii do eskalacji konfliktu).
to tak strikte zagranie systemowo korelacyjne bez falek a pierwszy raz gralem na GBP NZD i patrzylem na wykresy ngdy jeszcze tych par nie ruszalem....i do 17 00 fix londynu wycisneli co sie dalo
-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:38 --
tuvok pisze:Co do załączonego wykresu ujka... Na falach się nie znam, ale z tego co słyszałem gdzieś to długość fali piątej wyznacza się nie na podstawie równości z długością fali 3, ale odkładająć 100-161% długości fali pierwszejNowy123 pisze:
juz zapomnal o koncu dodruku w USa juz zapomnal o podnoszeniu stop w USAi drogich akcji zapomnial dodac ze EBC te "qe" to taka popierdulka a nie rasowe qe ich kolegow z FEDU
![]()
![]()
EUR USD czas testna 1.61 a nawet tam nizejtemat wraz z wykonczenem na USD JPY tematu
ta 5 tka to bardziej wstrone tej formacji HARMONIc patrze
-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:46 --
czyzby Edek jeszcze dzis pukna w 12900 a USD JPY 106 bo tutaj znowu bedzie pod FED i toper dyskontowanie
Boze kochany.... co za belkotNowy123 pisze:tak urwali podloge ja mialem L na KABLA i ustawilem sobie sl na BE ale wycieli przygladalem sie wczoraj na wykresy GBP NZD i AUD a dzis dopiero cos zadzialalem pod sygnal na 1 h... patrzac co robi USD JPY a za tym = AUD USD NZD USD i KABEL trzeba bylo patrzec na te pary wszystkie bo samo GBP USD nie wystarczyTony S. pisze:Mialem LONGI na GBP /USD , AUD, NZD ale wczorajsze zarwanie podłogi na tych parach zmasakrowały mi konto... Dzisiaj już nie podchodziłem nawet.....Nowy123 pisze:GBP NZD GBP USD dzis pienie choc lepiej GBP AUD tam luka juz z niedzieli ktos wogole skozystal z tych parna longa
Tym razem spięcie na linii Estonia-Rosja
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
8 Września 2014 16:55
Jak informują media estońskie, rosyjskie służby uprowadziły z obszaru Estonii oficera kontrwywiadu. To tworzy potencjalny konflikt na linii Estonia-Rosja, a w tej sytuacji dokładnie na linii NATO-Rosja. To informacja sprzed kilkudziesięciu minut, zatem można zakładać, że to ona zepchnęła warszawski parkiet w ostatniej godzinie notowań. Jak jednak widać, rynek szybko informację "wchłonął", zamazując sporą część tego cofnięcia, zatem na dłuższą metę raczej nic poważnego z tego nie wyniknie (o ile nie dojdzie na wspomnianej linii do eskalacji konfliktu).rozkminalem kto ma wieksza bete na te pary jak sie sily rozkladaja, a KAbel tez dawal sygnaly pod jakas podbitke patrzac`na RATIO MACD i DTOSC itp dywergencje a kablos po mim wrostu USD JPY nie reagowal a se umacnialdo USD a za to AUD i NZD reagowalo spadkowo na USDJPY
(bo rzeznk to wiadome GBPJPY jak dziala)
to tak strikte zagranie systemowo korelacyjne bez falek a pierwszy raz gralem na GBP NZD i patrzylem na wykresy ngdy jeszcze tych par nie ruszalem....i do 17 00 fix londynu wycisneli co sie dalo
-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:38 --
tuvok pisze:Co do załączonego wykresu ujka... Na falach się nie znam, ale z tego co słyszałem gdzieś to długość fali piątej wyznacza się nie na podstawie równości z długością fali 3, ale odkładająć 100-161% długości fali pierwszejNowy123 pisze:
juz zapomnal o koncu dodruku w USa juz zapomnal o podnoszeniu stop w USAi drogich akcji zapomnial dodac ze EBC te "qe" to taka popierdulka a nie rasowe qe ich kolegow z FEDU
![]()
![]()
EUR USD czas testna 1.61 a nawet tam nizejtemat wraz z wykonczenem na USD JPY tematu
ta 5 tka to bardziej wstrone tej formacji HARMONIc patrze
-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:46 --
czyzby Edek jeszcze dzis pukna w 12900 a USD JPY 106 bo tutaj znowu bedzie pod FED i toper dyskontowanie
Ty jakis uposledzony jestes czy jak?
kabel to co wkleiłeś, ale w lustrzanym odbiciu to się zgodzęharymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd![]()
Mili moi![]()
![]()
apropo... złoto zjechało jak byłem na plaży
No to piramidka L poszła. Wszyscy już są za S.....
a indeksy jak tam? bo stoją w miejscu od piątku praktycznie..... a jak coś stoi... to praktycznie wisi. Więc spadnie.
Cierpliwości. Sam jestem ciekaw o ile...
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 17:54 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Tony S. pisze:Chyba jednak się "rozmyśliło" . . .roberttheus pisze:Sp500 właśnie pokazało gdzie chce iść
Nie, czekał na zamknięcie europy
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Widać, żeś nowy i Nowego nie znasz.zero pisze:Boze kochany.... co za belkot![]()
Ty jakis uposledzony jestes czy jak?
-
MiziaKizia
- Stały bywalec

Co do indeksów usa
Nie po to Goldman prorokuje wzrosty aby dziś czy jutro miało się zwalić. Jeszcze leszcz nie nakarmiony
słabej wiary jesteście. Dziś znów wyciągną indeksy na szczyty
Nie po to Goldman prorokuje wzrosty aby dziś czy jutro miało się zwalić. Jeszcze leszcz nie nakarmiony
Taaa, 19stej jeszcze nie ma więc co byście wzrosty chcieli?MiziaKizia pisze:Co do indeksów usa
Expect the Unexpected...