Wyglada to tak jak Twoje L od 1.37 do 1.40 i wyzej, a widac gdzie jestesmyharymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd![]()
Mili moi![]()
![]()

Wyglada to tak jak Twoje L od 1.37 do 1.40 i wyzej, a widac gdzie jestesmyharymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd![]()
Mili moi![]()
![]()
Chyba jednak się "rozmyśliło" . . .roberttheus pisze:Sp500 właśnie pokazało gdzie chce iść
tak urwali podloge ja mialem L na KABLA i ustawilem sobie sl na BE ale wycieli przygladalem sie wczoraj na wykresy GBP NZD i AUD a dzis dopiero cos zadzialalem pod sygnal na 1 h... patrzac co robi USD JPY a za tym = AUD USD NZD USD i KABEL trzeba bylo patrzec na te pary wszystkie bo samo GBP USD nie wystarczyTony S. pisze:Mialem LONGI na GBP /USD , AUD, NZD ale wczorajsze zarwanie podłogi na tych parach zmasakrowały mi konto... Dzisiaj już nie podchodziłem nawet.....Nowy123 pisze:GBP NZD GBP USD dzis pienie choc lepiej GBP AUD tam luka juz z niedzieli ktos wogole skozystal z tych parna longa
Tym razem spięcie na linii Estonia-Rosja
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
8 Września 2014 16:55
Jak informują media estońskie, rosyjskie służby uprowadziły z obszaru Estonii oficera kontrwywiadu. To tworzy potencjalny konflikt na linii Estonia-Rosja, a w tej sytuacji dokładnie na linii NATO-Rosja. To informacja sprzed kilkudziesięciu minut, zatem można zakładać, że to ona zepchnęła warszawski parkiet w ostatniej godzinie notowań. Jak jednak widać, rynek szybko informację "wchłonął", zamazując sporą część tego cofnięcia, zatem na dłuższą metę raczej nic poważnego z tego nie wyniknie (o ile nie dojdzie na wspomnianej linii do eskalacji konfliktu).
tuvok pisze:Co do załączonego wykresu ujka... Na falach się nie znam, ale z tego co słyszałem gdzieś to długość fali piątej wyznacza się nie na podstawie równości z długością fali 3, ale odkładająć 100-161% długości fali pierwszejNowy123 pisze:
juz zapomnal o koncu dodruku w USa juz zapomnal o podnoszeniu stop w USAi drogich akcji zapomnial dodac ze EBC te "qe" to taka popierdulka a nie rasowe qe ich kolegow z FEDU
![]()
![]()
EUR USD czas testna 1.61 a nawet tam nizejtemat wraz z wykonczenem na USD JPY tematu
Boze kochany.... co za belkotNowy123 pisze:tak urwali podloge ja mialem L na KABLA i ustawilem sobie sl na BE ale wycieli przygladalem sie wczoraj na wykresy GBP NZD i AUD a dzis dopiero cos zadzialalem pod sygnal na 1 h... patrzac co robi USD JPY a za tym = AUD USD NZD USD i KABEL trzeba bylo patrzec na te pary wszystkie bo samo GBP USD nie wystarczyTony S. pisze:Mialem LONGI na GBP /USD , AUD, NZD ale wczorajsze zarwanie podłogi na tych parach zmasakrowały mi konto... Dzisiaj już nie podchodziłem nawet.....Nowy123 pisze:GBP NZD GBP USD dzis pienie choc lepiej GBP AUD tam luka juz z niedzieli ktos wogole skozystal z tych parna longa
Tym razem spięcie na linii Estonia-Rosja
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
8 Września 2014 16:55
Jak informują media estońskie, rosyjskie służby uprowadziły z obszaru Estonii oficera kontrwywiadu. To tworzy potencjalny konflikt na linii Estonia-Rosja, a w tej sytuacji dokładnie na linii NATO-Rosja. To informacja sprzed kilkudziesięciu minut, zatem można zakładać, że to ona zepchnęła warszawski parkiet w ostatniej godzinie notowań. Jak jednak widać, rynek szybko informację "wchłonął", zamazując sporą część tego cofnięcia, zatem na dłuższą metę raczej nic poważnego z tego nie wyniknie (o ile nie dojdzie na wspomnianej linii do eskalacji konfliktu).rozkminalem kto ma wieksza bete na te pary jak sie sily rozkladaja, a KAbel tez dawal sygnaly pod jakas podbitke patrzac`na RATIO MACD i DTOSC itp dywergencje a kablos po mim wrostu USD JPY nie reagowal a se umacnialdo USD a za to AUD i NZD reagowalo spadkowo na USDJPY
(bo rzeznk to wiadome GBPJPY jak dziala)
to tak strikte zagranie systemowo korelacyjne bez falek a pierwszy raz gralem na GBP NZD i patrzylem na wykresy ngdy jeszcze tych par nie ruszalem....i do 17 00 fix londynu wycisneli co sie dalo
-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:38 --
tuvok pisze:Co do załączonego wykresu ujka... Na falach się nie znam, ale z tego co słyszałem gdzieś to długość fali piątej wyznacza się nie na podstawie równości z długością fali 3, ale odkładająć 100-161% długości fali pierwszejNowy123 pisze:
juz zapomnal o koncu dodruku w USa juz zapomnal o podnoszeniu stop w USAi drogich akcji zapomnial dodac ze EBC te "qe" to taka popierdulka a nie rasowe qe ich kolegow z FEDU
![]()
![]()
EUR USD czas testna 1.61 a nawet tam nizejtemat wraz z wykonczenem na USD JPY tematu
ta 5 tka to bardziej wstrone tej formacji HARMONIc patrze
-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:46 --
czyzby Edek jeszcze dzis pukna w 12900 a USD JPY 106 bo tutaj znowu bedzie pod FED i toper dyskontowanie
kabel to co wkleiłeś, ale w lustrzanym odbiciu to się zgodzęharymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd![]()
Mili moi![]()
![]()
Tony S. pisze:Chyba jednak się "rozmyśliło" . . .roberttheus pisze:Sp500 właśnie pokazało gdzie chce iść
Widać, żeś nowy i Nowego nie znasz.zero pisze:Boze kochany.... co za belkot![]()
Ty jakis uposledzony jestes czy jak?
Taaa, 19stej jeszcze nie ma więc co byście wzrosty chcieli?MiziaKizia pisze:Co do indeksów usa
Nie po to Goldman prorokuje wzrosty aby dziś czy jutro miało się zwalić. Jeszcze leszcz nie nakarmiony
słabej wiary jesteście. Dziś znów wyciągną indeksy na szczyty