DayTrading: Poniedziałek 08.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 wrz 2014, 00:00

Wzrost
6
38%
Bez zmian
4
25%
Spadek
6
38%

Liczba głosów: 16

niceone
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 08.09.2014

Post autor: niceone »

harymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd :)

Mili moi :) :) :)
Wyglada to tak jak Twoje L od 1.37 do 1.40 i wyzej, a widac gdzie jestesmy ;) jak dla mnie to nawet z luka bedzie ciezko, a jak szkocja odpadnie od UK to kabel bedzie na 1.50 i nizej, ignorujesz fundamenty i makro, blad.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Gold

Post autor: laranja »

Nie mam doświadczenia na złocie, ale wychodzi mi taka kreska, więc może już teraz odbicie? Korekcyjne przynajmniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tony S.
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Tony S. »

roberttheus pisze:Sp500 właśnie pokazało gdzie chce iść
Chyba jednak się "rozmyśliło" . . .
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

Tony S. pisze:
Nowy123 pisze:GBP NZD GBP USD dzis pienie choc lepiej GBP AUD tam luka juz z niedzieli ktos wogole skozystal z tych par :) na longa

Tym razem spięcie na linii Estonia-Rosja
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
8 Września 2014 16:55

Jak informują media estońskie, rosyjskie służby uprowadziły z obszaru Estonii oficera kontrwywiadu. To tworzy potencjalny konflikt na linii Estonia-Rosja, a w tej sytuacji dokładnie na linii NATO-Rosja. To informacja sprzed kilkudziesięciu minut, zatem można zakładać, że to ona zepchnęła warszawski parkiet w ostatniej godzinie notowań. Jak jednak widać, rynek szybko informację "wchłonął", zamazując sporą część tego cofnięcia, zatem na dłuższą metę raczej nic poważnego z tego nie wyniknie (o ile nie dojdzie na wspomnianej linii do eskalacji konfliktu).
Mialem LONGI na GBP /USD , AUD, NZD ale wczorajsze zarwanie podłogi na tych parach zmasakrowały mi konto... Dzisiaj już nie podchodziłem nawet.....
tak urwali podloge ja mialem L na KABLA i ustawilem sobie sl na BE ale wycieli przygladalem sie wczoraj na wykresy GBP NZD i AUD a dzis dopiero cos zadzialalem pod sygnal na 1 h... patrzac co robi USD JPY a za tym = AUD USD NZD USD i KABEL trzeba bylo patrzec na te pary wszystkie bo samo GBP USD nie wystarczy :) rozkminalem kto ma wieksza bete na te pary jak sie sily rozkladaja, a KAbel tez dawal sygnaly pod jakas podbitke patrzac`na RATIO MACD i DTOSC itp dywergencje a kablos po mim wrostu USD JPY nie reagowal a se umacnialdo USD a za to AUD i NZD reagowalo spadkowo na USDJPY :) (bo rzeznk to wiadome GBPJPY jak dziala)
to tak strikte zagranie systemowo korelacyjne bez falek a pierwszy raz gralem na GBP NZD i patrzylem na wykresy ngdy jeszcze tych par nie ruszalem....i do 17 00 fix londynu wycisneli co sie dalo

-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:38 --
tuvok pisze:
Nowy123 pisze:
juz zapomnal o koncu dodruku w USa juz zapomnal o podnoszeniu stop w USA :) i drogich akcji zapomnial dodac ze EBC te "qe" to taka popierdulka a nie rasowe qe ich kolegow z FEDU :) :)

EUR USD czas testna 1.61 a nawet tam nizej :) temat wraz z wykonczenem na USD JPY tematu
Co do załączonego wykresu ujka... Na falach się nie znam, ale z tego co słyszałem gdzieś to długość fali piątej wyznacza się nie na podstawie równości z długością fali 3, ale odkładająć 100-161% długości fali pierwszej :?:

ta 5 tka to bardziej wstrone tej formacji HARMONIc patrze ;)

-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:46 --

czyzby Edek jeszcze dzis pukna w 12900 a USD JPY 106 bo tutaj znowu bedzie pod FED i toper dyskontowanie

Awatar użytkownika
zero
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: zero »

Nowy123 pisze:
Tony S. pisze:
Nowy123 pisze:GBP NZD GBP USD dzis pienie choc lepiej GBP AUD tam luka juz z niedzieli ktos wogole skozystal z tych par :) na longa

Tym razem spięcie na linii Estonia-Rosja
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
8 Września 2014 16:55

Jak informują media estońskie, rosyjskie służby uprowadziły z obszaru Estonii oficera kontrwywiadu. To tworzy potencjalny konflikt na linii Estonia-Rosja, a w tej sytuacji dokładnie na linii NATO-Rosja. To informacja sprzed kilkudziesięciu minut, zatem można zakładać, że to ona zepchnęła warszawski parkiet w ostatniej godzinie notowań. Jak jednak widać, rynek szybko informację "wchłonął", zamazując sporą część tego cofnięcia, zatem na dłuższą metę raczej nic poważnego z tego nie wyniknie (o ile nie dojdzie na wspomnianej linii do eskalacji konfliktu).
Mialem LONGI na GBP /USD , AUD, NZD ale wczorajsze zarwanie podłogi na tych parach zmasakrowały mi konto... Dzisiaj już nie podchodziłem nawet.....
tak urwali podloge ja mialem L na KABLA i ustawilem sobie sl na BE ale wycieli przygladalem sie wczoraj na wykresy GBP NZD i AUD a dzis dopiero cos zadzialalem pod sygnal na 1 h... patrzac co robi USD JPY a za tym = AUD USD NZD USD i KABEL trzeba bylo patrzec na te pary wszystkie bo samo GBP USD nie wystarczy :) rozkminalem kto ma wieksza bete na te pary jak sie sily rozkladaja, a KAbel tez dawal sygnaly pod jakas podbitke patrzac`na RATIO MACD i DTOSC itp dywergencje a kablos po mim wrostu USD JPY nie reagowal a se umacnialdo USD a za to AUD i NZD reagowalo spadkowo na USDJPY :) (bo rzeznk to wiadome GBPJPY jak dziala)
to tak strikte zagranie systemowo korelacyjne bez falek a pierwszy raz gralem na GBP NZD i patrzylem na wykresy ngdy jeszcze tych par nie ruszalem....i do 17 00 fix londynu wycisneli co sie dalo

-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:38 --
tuvok pisze:
Nowy123 pisze:
juz zapomnal o koncu dodruku w USa juz zapomnal o podnoszeniu stop w USA :) i drogich akcji zapomnial dodac ze EBC te "qe" to taka popierdulka a nie rasowe qe ich kolegow z FEDU :) :)

EUR USD czas testna 1.61 a nawet tam nizej :) temat wraz z wykonczenem na USD JPY tematu
Co do załączonego wykresu ujka... Na falach się nie znam, ale z tego co słyszałem gdzieś to długość fali piątej wyznacza się nie na podstawie równości z długością fali 3, ale odkładająć 100-161% długości fali pierwszej :?:

ta 5 tka to bardziej wstrone tej formacji HARMONIc patrze ;)

-- Dodano: pn 08-09-2014, 17:46 --

czyzby Edek jeszcze dzis pukna w 12900 a USD JPY 106 bo tutaj znowu bedzie pod FED i toper dyskontowanie
Boze kochany.... co za belkot :D
Ty jakis uposledzony jestes czy jak?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

harymilloki pisze:A tu macie obecny pogląd :)

Mili moi :) :) :)
kabel to co wkleiłeś, ale w lustrzanym odbiciu to się zgodzę :D

apropo... złoto zjechało jak byłem na plaży ;) widać słońce za mocno praży.
No to piramidka L poszła. Wszyscy już są za S..... :twisted: ? to nie edward i nie kabel.

a indeksy jak tam? bo stoją w miejscu od piątku praktycznie..... a jak coś stoi... to praktycznie wisi. Więc spadnie.
Cierpliwości. Sam jestem ciekaw o ile...
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 17:54 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jen-yy »

Tony S. pisze:
roberttheus pisze:Sp500 właśnie pokazało gdzie chce iść
Chyba jednak się "rozmyśliło" . . .

Nie, czekał na zamknięcie europy :wink:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: laranja »

zero pisze:Boze kochany.... co za belkot :D
Ty jakis uposledzony jestes czy jak?
Widać, żeś nowy i Nowego nie znasz. :D

MiziaKizia
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: MiziaKizia »

Co do indeksów usa
Nie po to Goldman prorokuje wzrosty aby dziś czy jutro miało się zwalić. Jeszcze leszcz nie nakarmiony

słabej wiary jesteście. Dziś znów wyciągną indeksy na szczyty

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Post autor: tuvok »

MiziaKizia pisze:Co do indeksów usa
Nie po to Goldman prorokuje wzrosty aby dziś czy jutro miało się zwalić. Jeszcze leszcz nie nakarmiony

słabej wiary jesteście. Dziś znów wyciągną indeksy na szczyty
Taaa, 19stej jeszcze nie ma więc co byście wzrosty chcieli? :D
Expect the Unexpected...

Zablokowany