Super Hedge ::..
nie chce nikogo straszyć ale jak kros wpadnie w silny trend bez znaczących korekt po drodze to system przestanie zarabiać i wyłoży sie tak ja inne wykładają sie przy konsoli. Ten system właśnie nadaje sie tylko pod konsolidacje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niby czemu?? przejrzalem eg 4h (czyli eu+gu) rozjazd 150pipsow i nie bylo przez ostatni miesiac blednych sygnalow, a prawidlowe byly chyba 3.
w prawie kazdej strategii zwiekszenie tf zwieksza skutecznosc, czemu w tej mialoby byc inaczej???
Tyle ze pewnie wiekszosc odrzuci to z miejsca bo sa tylko 3 sygnaly na miesiac... mniejsza o to ze skutecznosc lepsza.
Nie rozumiem stwierdzenia "jak porownujesz czy to wlasciwa juz sytuacja?"
Identycznie jak na m5, tyle ze tu masz duzo czasu na decyzje a nie 5 min.
A teraz niby "jak porownujesz czy to wlasciwa juz sytuacja?" Na pewno na h4 latwiej poznac ta sytuacje niz na m5 i to zdecydowanie
Dodano po 2 minutach:
Baby FaceKiller zwiekszamy tf, zwiekszamy tez rozjazd (threshold) bo tak to nie ma sensu...
w prawie kazdej strategii zwiekszenie tf zwieksza skutecznosc, czemu w tej mialoby byc inaczej???
Tyle ze pewnie wiekszosc odrzuci to z miejsca bo sa tylko 3 sygnaly na miesiac... mniejsza o to ze skutecznosc lepsza.
Nie rozumiem stwierdzenia "jak porownujesz czy to wlasciwa juz sytuacja?"
Identycznie jak na m5, tyle ze tu masz duzo czasu na decyzje a nie 5 min.
A teraz niby "jak porownujesz czy to wlasciwa juz sytuacja?" Na pewno na h4 latwiej poznac ta sytuacje niz na m5 i to zdecydowanie
Dodano po 2 minutach:
Baby FaceKiller zwiekszamy tf, zwiekszamy tez rozjazd (threshold) bo tak to nie ma sensu...
- magictrader
- Pasjonat
Można zrobić jeszcze taką alternatywę, że jeżeli po wejściu w pozycje, wykresy zaczynają się przecinać, a my nie mamy zysku to pozycję zamykamy bez zbędnego kombinowania. Czekamy wtedy na kolejny rozjazd i ponownie otwieramy pozycje itd.
Dodano po 3 godzinach 11 minutach:
Teraz tak sobie pomyślałem, że na arkuszu zamieszczonym przez Trzycenty znajduje się jeszcze współczynnik korelacji z "n" okresu. Może by go też jakoś wykorzystać? I grać np. gdy korelacja jest w jakimś przedziale (w jakim, to jeszcze nie wiem, ale może 90-100) i powstaje interesujący nas spread?
Trzycenty zwracałeś na to uwagę??
Dodano po 3 godzinach 11 minutach:
Teraz tak sobie pomyślałem, że na arkuszu zamieszczonym przez Trzycenty znajduje się jeszcze współczynnik korelacji z "n" okresu. Może by go też jakoś wykorzystać? I grać np. gdy korelacja jest w jakimś przedziale (w jakim, to jeszcze nie wiem, ale może 90-100) i powstaje interesujący nas spread?
Trzycenty zwracałeś na to uwagę??
- magictrader
- Pasjonat
Tak, dokładnie.
Zdaje mi się, że dekorelacja powinna występować w przypadku mocniejszych ruchów na crossie, bo wtedy zmienia się wpływ EU na GU. Gdy zaczyna się okres konsolidacji na EG, wtedy wielkość ruchów EU i GU staje się podobna i korelacja się zwiększa. Jeżeli dobrze myślę, to zmiany korelacji mogłyby trochę pomóc.
Zdaje mi się, że dekorelacja powinna występować w przypadku mocniejszych ruchów na crossie, bo wtedy zmienia się wpływ EU na GU. Gdy zaczyna się okres konsolidacji na EG, wtedy wielkość ruchów EU i GU staje się podobna i korelacja się zwiększa. Jeżeli dobrze myślę, to zmiany korelacji mogłyby trochę pomóc.
- magictrader
- Pasjonat
no to fakt, ktora waluta jest w danej chwili silniejsza mowi nam SPREAD mierzony jako GBPusd-EURusd,
bo obojetnie czy USD bedzie sie umacnial, czy tez bedzie slabl,
to zwiekszenie spreadu swiadczu o slabosci GBP,
natomiast jego zmniejszenie, to relatywnie wieksza sila EUR.
chyba nie o to chodzi.
my chcemy teraz wiedziec kiedy zawrzec jakie transakcje.
to ze widzimy ktory jest silniejszy to co z tego? za moment moze byc przeciez zwrot.
bo obojetnie czy USD bedzie sie umacnial, czy tez bedzie slabl,
to zwiekszenie spreadu swiadczu o slabosci GBP,
natomiast jego zmniejszenie, to relatywnie wieksza sila EUR.
chyba nie o to chodzi.
my chcemy teraz wiedziec kiedy zawrzec jakie transakcje.
to ze widzimy ktory jest silniejszy to co z tego? za moment moze byc przeciez zwrot.